Puustelli, ongelmallinen toimittaja
Puustellin sivuilta lainattu:
”Keittiön uusimisen yhteydessä remontti on välttämätön. Puustelli hoitaa asiakkailleen kaikki keittiöremonttiin liittyvät vaiheet alusta loppuun, lupa-asioista lähtien. Puustelli-palvelukonsepti ei ole sanahelinää ja asioiden pyörittämistä, vaan täsmällistä asioiden hoitamista. Keittiöremontin kokonaishinta on heti selvillä tapetteja ja lattiamateriaaleja myöten. Sinun ei silti tarvitse olla asiantuntija – me olemme sitä - vuosikymmenten kokemuksella! Elämäsi helpoin keittiöremontti voi alkaa!”
Mikään tuosta tekstistä ei taida pitää paikkaansa!
Meidän keittiömme hankinta alkoi yli puolivuotta ennen, kun päätimme tehdä asuntoomme täyden remontin.
Tässä keskityn vain keittiön hankintaan liittyviin asioihin.
Suunnittelimme itse keittiötä omiin tarpeisiin, eli mietittiin perusasioita kalusteiden sijoitteluista.
Saimme hahmoteltua kylmäkoneiden-, hellan-, pesualtaan- sekä liesituulettimen sijainnit.
Kävimme tässä vaiheessa useissa keittiöitä myyvissä liikkeissä hakemassa kalustamisen ideoita.
Mietimme sitten mistä tuota keittiötä lähdemme ostamaan.
Koska tarjontaa oli paljon ja suunnitelmissamme oli olla poissa keittiön rakentamisen ajan eli matkoilla.
Päädyimme Puustellin kanssa neuvottelemaan tarkemmin. Tämä siksi, että halusimme varmistaa ”hyvämaineiselta” keittiövalmistajalta laadukkaan ja toimivan keittiön.
Olimme useaan kertaan Puustellin kanssa yhteydessä ja kävimme myös myymälässä tarkentamassa mm. materiaaleja ym.
Viimein marssimme elokuun puolenvälin tienoilla sovittuun aikaan myymälään tekemään kauppoja ja kävimme vielä materiaalit läpi sekä sovimme tarkemmista mittauksista. Sovittiin keittiön kaappien sijoittelu, eli korkeat kaapit ylös ja työtasojen korkeus sekä ovien avautumisen suunnat.
Sovimme esitteitä selaten ja keittiön koneet sekä keittiön työtason LED-valaistuksen. Toimitukseen sekä asennukseen katsoimme yhdessä Puustellin kanssa olevan hyvin aikaa, koska teimme kaupat ajoissa.
Purkutyöt ja vanhojen kalusteiden poisto sekä pohjatöiden tekeminen sovittiin tehtäväksi meidän, eli ostajan toimesta. Niinpä sovimme, että aikaa keittiön ja WC:n asentamiseen valmiille pinnalle on kolme viikkoa, jolloin olemme matkoilla.
Mittauksia tehtiin moneen otteeseen, jotta saadaan toimitus toiveittemme mukaiseksi. Lopulliset mittaukset suoritettiin vielä syyskuun puolella Puustellin toimesta.
Aikataulua oli vielä hyvin keittiökalusteiden toimitukseen ennen meidän lomamatkaamme marraskuun alkuun.
Puustellin sähköasentajan kanssa tehtiin hyvissä ajoin tarvittavat perustyöt, jotka piti tehdä ennen kaappien asennuksia.
Lopullisia mittakuvia saimme odottaa asennuksen aloituspalaveriin saakka, eli päivää ennen lomaamme. Näitä kuvia olisimme jo tarvinneet pohja- sekä sähkötöiden tekemiseen.
Matkamme aikana oli joitain pieniä yhteyden pitoja ja niissä saatiin tarkennettua asennuksen ongelmia.
Maksuista olimme sopineet suullisesti yhdessä erässä, kun keittiö on toimitettu.
Ensimmäinen maksuerä tuli kuitenkin matkamme aikana.
Soittelin matkoilta ja pyysin maksun eräpäivää myöhemmäksi, jotta ehtisimme matkoilta kotiin katsomaan toimituksen tilaa. Pyyntöömme vastattiin kielteisesti, koska Puustellin edustaja oli käynyt tarkastamassa kohteen lomamme aikana ja todennut 30v kokemuksella kaiken olleen kunnossa.
Kun tulimme illalla myöhään matkoilta kotiin, niin totesimme eihän se keittiö ollut valmis.
Soittelin Puustelliin pyytäen maksuun lykkäystä sekä mainitsin mm. työtason valojen himmennys ei toiminut. Tästä sitten syntyi melkoinen sanahärdeli, kun myyjä ei kerta kaikkiaan ollut yhteistyökykyinen, vaan intti ja intti kaiken olevan kunnossa hänen tarkastus käynnillään.
Teimme sitten kirjallisen reklamaation, jossa oli toistakymmentä puutetta mm.
Tiskialtaan hajulukon viemäröinti oli tehty väärin.
Työpöytä valojen himmennys ei toiminut.
Työpöytävaloissa häikäisevä valo.
Liesituulettimen suojapellin taakse jätetty puuttuva liitos ulos katolle johtavaan putkeen.
Puustellin myyjä ei suostunut tulemaan paikanpäälle keskustelemaan ja sopimaan puutteiden hoidosta. vaan viestittelimme sähköpostilla ja puhelimella. Seurauksena puutteiden korjaus eteni todella verkkaisesti.
Alkutekstiin todeten:
Puustellin edustajat eivät osaa antaa suunnitelmia ajoissa.
Puustellin suunnitelmat ovat erittäin puutteelliset.
Puustelli ei osaa ottaa reklamaatioita vastaan.
Puustelli ei pidä sopimuksista kiinni.
Puustellin edustaja oli erittäin aggressiivinen ja epäasiallisesti käyttäytyvä palautteissaan.
26 gennaio 2023
Non scritta su invito