Doen werkelijk waar helemaal NIKS om problemen op te lossen. Een hele hoop mails gestuurd: wordt gewoon niet op gereageerd. Een hele hoop keer gebeld, wordt beloofd dat het wordt opgelost, gebeurt ver... Leggi di più
Al ruim een jaar onduidelijkheid over rendement PV-panelen. Na herhaaldelijk mailen, geen reactie. Aan de telefoon altijd aardig, maar blijft het bij. Automatische incasso en prijsverhogingen is het e... Leggi di più
Als consument ben je bij stadsverwarming overgeleverd aan één leverancier. Dit bedrijf maakt misbruik van die monopoliesituatie. Ik zit al 3 jaar met een aanhoudende storing aan mijn w... Leggi di più
Algemeen: Verzoek tot onderzoek sluipverbruik aangevraagd. Doorlooptijden zijn enorm. Zowel het proces als reactietermijn van customer service. Mag je het eigenlijk zo wel noemen? Ik wacht som... Leggi di più
Non risultano inviti alla recensione recenti
Ha risposto al 68% delle recensioni negative ricevute
Solitamente risponde entro 1 settimana
Le persone hanno visualizzato anche
Dit is al teveel
Dit is al teveel. Ik heb de warmtepomp allang afbetaald. Al drie jaar liggen ze te etteren met incasso bureau s. Die doen echter niks simpel weg omdat dit K bedrijf niet met een berekening komt waarop het gebaseerd is. En ik wel een berekening gemaakt hebt die klopt op de cent na en ik eigenlijk €3000 van hun moet krijgen van teveel wat ze geïncasseerd hebben van mij. Nu weer vandaag een ander incasso bureau een mail gekregen Kan weer uitleggen hoe het zit. Dit bedrijf is gewoon triest voor woorden. Komt slecht uit de reviews kwam zeer negatief bij radar en blijven gewoon doorgaan. Ze moeten mij met rust laten !!!! Waardeloos bedrijf nog geen ster waard

Risposta di eteck.nl
Onbetrouwbare organisatie die afspraken niet nakomt
Mijn ervaring met Eteck is bijzonder slecht. Sinds november 2025 heb ik meerdere storingen gehad met mijn warmtapwaterinstallatie. Wat daarna volgt is een aaneenschakeling van niet nagekomen afspraken, uitblijvende communicatie en het afschuiven van verantwoordelijkheid.
Afspraken met de onderhoudspartner gaan niet door of worden simpelweg niet opgevolgd. Vervolgens wordt in het systeem gezet dat er “niets meer van de klant is vernomen”. Wanneer je dit later aankaart, verschuilt Eteck zich achter hun eigen administratie alsof die automatisch de waarheid weergeeft.
Met andere woorden: als iets niet goed geregistreerd staat in hun systeem, wordt het probleem gewoon bij de klant neergelegd. Dat is een bijzonder makkelijke manier om verantwoordelijkheid te vermijden.
Ook signalen dat er in de wijk mogelijk bredere problemen spelen met de installaties worden genegeerd. In plaats van dit serieus te onderzoeken, wordt een compensatieverzoek zonder inhoudelijke beoordeling afgewezen en de melding gesloten.
De manier waarop dit wordt afgehandeld wekt sterk de indruk dat Eteck vooral bezig is met het dichtschrijven van dossiers in plaats van het oplossen van problemen voor klanten.
Mijn advies: wees voorbereid op slechte communicatie, het niet nakomen van afspraken en een organisatie die zich achter interne registraties verschuilt wanneer er iets misgaat.

Klantenservice is onbeschoft
Klantenservice is onbeschoft, ongeduldig en weinig bereid om te helpen. Facturen zijn onduidelijk, in rekening gebrachte bedragen worden niet gespecificeerd en laten de klant met vragen achter. Facturen zijn na enige tijd bovendien niet meer in te zien. Er is moeilijk een peil op te trekken waarvoor de klant nu precies betaalt. Op facturen worden extra kosten gerekend voor het sturen van fysieke brieven, die vervolgens niet daadwerkelijk zijn verstuurd. Echt schandalig. Het bedrijf rekent de maximale tarieven voor (minder dan) minimale service.

1 ster is nog teveel voor dit bedrijf
1 ster is nog teveel voor dit bedrijf!
Wij hebben meerdere keren gemaild en gebeld, maar krijgen nergens een fatsoenlijke reactie. Het is onbegrijpelijk dat er niet wordt bevestigd dat onze zaak naar de juiste afdeling is doorgezet. We spreken iets af, maar krijgen kort daarna toch een betalingsherinnering. Hoe serieus worden afspraken hier eigenlijk genomen?

Boevenclub
Enorme boeven, vragen gigantisch hoge vaste kosten en leggen het risico van meetfouten bij de klant. 1 kenmerkend voorbeeld: ze meten het absolute temperatuurverschil tussen inkomend en uitgaande water. Mocht je in de zomer dus je verwarming uithebben, maar je koelsysteem aan en dit warme water wordt alsnog verwarmd doordat de omgevingwarmte hoger is dan hte warme water in de leiding, dan meten ze dus een verschil en wordt dat doorgerekend. Het gaat gelukkig om slechts 15-20 euro per jaar, maar het is een principe kwestie. Deze boevenpartij kiest dan voor zichzelf, want waarom zou je als monopolist je in dienst van de klant brengen? Daar moet je een zuiver moreel kompas voor hebben en dat hebben ze duidelijk niet.
Een andere ergenis is dat ze in 1.5 jaar tijd meer dan 20 keer aan geplande werkzaamheden hebben aangekondigd, 20 keer dat ze aankondigde dat de warmteleverantie voor 8 uur zou worden onderbroken. Omdat het geplande werkzaamheden waren hoeven ze volgens de wet geen vergoeding te bieden. Maar de vaste kosten worden wel geïncasseerd.
Update nav antwoord Eteck:
Het gaat er mij niet om dat mijn rekening hoger is dan verwacht, het gaat erom dat jullie ten onrechte een warmte verbruik registreren en mij daarvoor laten betalen. Omdat de omgevingswarmte (nl in de zomer kan het meer dan 28 graden worden in mijn woning, (vloerkoeling is een farse!), de vloerverwarming verwarmd. Ik heb de hele zomer geen warmte verbruikt voor mijn verwarming, in een woning opgeleverd in zomer 2024, en toch incasseren jullie boeven iedere maand meerdere euro's. En op geen enkele manier kan ik dit op een klantvriendelijke manier terugvorderen. Weet je welk advies jullie helpdesk gaf? Om de warmwaterleiding voor verwarming gedurende de zomer dicht te zetten.
En dan kom je weer met zo'n treurig antwoord en verschuil je je achter de regelgeving van AFM. Maar ik betaal 100% meer aan vastrecht, dan 300 meter verder, in dezelfde straat, aan hetzelfde warmtenet! Jullie verdienen over het vastrecht, dat is jullie businessmodel, niet de levering van warmte an sich, en dat is een schande! Overigens heb ik inmiddels weer een mail dat jullie voor gepland onderhoud de warmtelevering gaan onderbreken. Dat is in 1.5 jaar tijd, nummer 21.

Risposta di eteck.nl
Zeer slechte ervaring Eteck.
Ik heb geprobeerd mijn contract voor mijn warmtepomp af te kopen. Nu kan dat wel maar voor de volledige nieuwprijs van het apparaat wat al 16 jaar oud is. Er valt met dit bedrijf niet tot nauwelijks contact te krijgen. Ik heb nog nooit zoveel ellende bij elkaar gezien. Ik hoop dat de advocaat iets kan doen en een normale afkoop juridisch afdwingen.

Risposta di eteck.nl
Double invoices for the same address
I have an issue where i got 2 invoices for the same address. This issue has been going on since january. I kept on calling the customer service for weeks because i kept on getting the letter of the double invoice, but all they are saying the issue is still on process, 2 months imagine that. On top of that, I sent an email to customercare@eteck(.)nl but there were no responses.

Risposta di eteck.nl
Minst klantvriendelijke bedrijf dat er is
Waardeloos bedrijf waar geen greintje klantvriendelijkheid te ontdekken is.
Meldingen worden niet opgepakt en op mails aan de klantenservice wordt simpelweg niet gereageerd.
De interne processen zijn hier absoluut niet op orde.
Mocht je in een woning gaan wonen met Eteck als leverancier, neem er dan voor de zekerheid maar een rechtsbijstandsverzekering bij.
Deze review komt niet door een enkele ervaring maar is op basis van 3 jaar contact (of eigenlijk; gebrek daaraan).

Risposta di eteck.nl
Eteck is één van de slechtste bedrijven van Nederland.
Sinds de oplevering van de woning is het één aaneenschakeling van problemen. We zijn inmiddels bijna twee jaar verder en nog steeds is er structureel sprake van storingen. Vrijwel wekelijks hebben we geen warm water en is de aanvoertemperatuur te laag. Dit is niet alleen ongemakkelijk, maar ook zorgwekkend, omdat een te lage temperatuur het risico op legionellavorming vergroot. Dat zou bij een professionele warmteleverancier nooit mogen gebeuren.
De klantenservice is zonder overdrijven de slechtste die ik ooit heb meegemaakt. Medewerkers tonen geen enkele betrokkenheid, hebben onvoldoende kennis van zaken en zijn duidelijk niet in staat om daadwerkelijk te helpen. Ze mogen en kunnen niets beslissen. Het enige wat ze doen is “een melding aanmaken”. Verder kom je geen stap. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd.
Het meest frustrerende is dat meldingen alleen serieus worden genomen als er sprake is van een collectieve storing. Individuele problemen lijken simpelweg genegeerd te worden. Dat betekent dat je als bewoner met structurele klachten weken of zelfs maanden aan het lijntje wordt gehouden, zonder enige vorm van oplossing of duidelijke communicatie.
De communicatie vanuit Eteck is ronduit slecht. Afspraken worden niet nagekomen, terugkoppeling blijft uit en wanneer je zelf contact opneemt, krijg je ontwijkende antwoorden. De houding is vaak arrogant en onprofessioneel, alsof je als klant lastig bent in plaats van iemand met een terecht probleem.
Wat dit extra schrijnend maakt, is dat je als bewoner geen enkele keuzevrijheid hebt. Je kunt niet overstappen naar een andere leverancier. Je zit vast aan Eteck, ongeacht de kwaliteit van hun dienstverlening. Dat machtspositie lijkt volledig te worden misbruikt.
Mijn dringende advies aan iedereen die overweegt om in een woning te gaan wonen met Eteck als warmte- en warmwaterleverancier: doe het niet, of denk er op zijn minst zeer goed over na. De kans is groot dat je te maken krijgt met terugkerende storingen, slechte service en een enorm verlies aan woonplezier. Wat een comfortabel en veilig thuis zou moeten zijn, verandert zo in een bron van constante frustratie.

Risposta di eteck.nl
Al 7 dagen geen warm water en…
Al 7 dagen geen warm water en verwarming. Niet te doen!! Het gaat om ca 300 huishoudens. Plaza west in Haarlem. Schandalig gewoon. Helaas zitten we met zijn allen aan Eteck vast. Ze melden steeds dat de storing "is opgelost"maar dat is niet zo. Zo komen ze mooi onder de warmtewet uit. Wat een slecht bedrijf...........

Worst heating provider ever
Worst heating provider ever. We're forced to use Eteck because of district heating, and they're charging us an excessive amount.
During the summer months, they've registered extremely high heating consumption. After calling them twice a month since August, they were still not able to fix the issue, and they of course charged for the extra consumption in the jaarnota. I've been promised the issue will be solved as soon as possible. Now I wonder, will I ever be reimbursed?

Risposta di eteck.nl
The worst energy supplier in Holland
The worst energy supplier in Holland! Haven't had warm water and heating for three days now, whereas Eteck has been sending emails that the 'storing is opgelost'. The same issue has been going on for years. Tip: never rent an apartment where it is obligatory to sign a contract with Eteck! Update and reply to Eteck: I did send several emails, but since then the issue has just worsened. Again no warm water or heating today. Again apologies, but no structural solution. Update 2: Reply to Eteck: Stop telling me to contact you by email, I already did that! I also called and every single time I received conflicting information. It turned out that Eteck didn't even contact their maintence partners about the malfunction.( they kept refusing to call them, and I later learned that the notifications Eteck sends are not received by their maintenance partners). And to make things worse, Eteck dared to send a new email that they fixed the malfunction. Of course it wasn't solved. It seems that Eteck just doesn't care about their customers at all!

Waardeloos bedrijf
Wat een waardeloos bedrijf een simpele vraag kost mij nu al 2 maanden om antwoord te krijgen. Slechste service die ik ooit heb meegemaakt.
Update:
Nu willen ze dat ik ze een mail stuur terwijl ik al mailcontact heb lopen. Heb hierover al 4x gebeld. Dan krijg ik te horen ja we maken er spoedje van. “Ik ga het voor je escaleren”. Eindstand nog steeds niks.

Extra bad experience with Eteck
Extra bad experience with Eteck. Extra high fixed cost and highest variable fee of all the suppliers. The building is forced to use the service from them. I just moved in for 4 months and already plan to leave because of the Eteck. Please stay away from this company!

Just Disappointment
These are not a real company, they are scammers. They don’t even deserve 1 star. They deceive customers with high fixed monthly costs. If this company provides services to a building, I strongly recommend staying away from that building.
-Response: Thank you for your response.
During the cold winter months, I deliberately reduce heating and try to keep the variable costs around €50–60 by living in uncomfortable, cold conditions. Despite this, I am still expected to pay an additional €100 every month as a fixed fee for the maintenance of a system that frequently underperforms or malfunctions.This pricing structure clearly demonstrates how far your policy is from being customer-oriented. The fact that a customer is forced to accept high unavoidable fixed fees regardless of actual usage is neither reasonable nor fair.
For your information, two of my neighbors have already decided to move out of the building solely because of these costs. Personally, when searching for a new apartment, we now have only one condition: that Eteck services are not involved.
Wish you good luck.

Spookmelding
Krijgen een e-mailbericht met de mededeling dat er een storing is Specifiek in ons appartement op 13 hoog. Zelf niets gemeld alles doet het gewoon Dus klantenservice bellen Nou die konden ons ook niets vertellen ondanks het feit dat ze zelf deze mail hebben gestuurd 😳

Risposta di eteck.nl
Elk jaar is het raak bij eteck
Elk jaar is het raak bij eteck. Om de haverklap leveringsproblemen. Daar betalen wij 160 per maand voor. Wanneer je de klantenservice belt krijg je een chagrijnig persoon aan de telefoon met 0,0 begrip. GEWELDIG MET -6 graden!
Kansloos bedrijf
Kansloos bedrijf. Verplichte huur en contract maar 0 service…
Vreselijk bedrijf
Eigenlijk een 0. Beloven 24/7 service en laten je weken in de kou zitten. Mailtjes komen nooit aan behalve met nieuwe tarieven. Bij de klantenservice beloven ze dingen die ze nooit nakomen of snappen er niks van. En na meer dan 50 x bellen in de afgelopen 4 maanden moet ik nog steeds al mijn gegevens doorgeven.