Jag behöver en utredning av läkare och provtagning för att kontrollera värden, jag fyller i detta med en önskan om att boka läkarbesök via 1177.s e-tjänst. En sjuksköterska från Carlanderska skrive... Leggi di più
Vänlig men okunnig personal. Betalade 60.000:- för en operation som läkaren sedan endast tydligen hade lekmans-kunskap om. Hoppas även på att jag kunde finna mer information varför operation inte... Leggi di più
VIDRIGT BEMÖTANDE! av en sk läkare. När jag redan var nervös att göra cancer test. Så läxar hon upp mig varför jag har munskydd på mig. Jag sa för jag har lätt att bli smittad. Då säger hon jag inte s... Leggi di più
Le persone hanno visualizzato anche
Jag är patient på vårdcentralen och bor…
Jag är patient på vårdcentralen och bor i området. Vid mitt senaste besök blev jag bemött på ett mycket oprofessionellt sätt av medarbetaren Katarina. Min läkare hade skickat mig för en nagelodling, men hon vägrade att hjälpa mig och sa att jag skulle klippa nageln själv eftersom den “såg äcklig ut” och att det inte ingick i hennes arbetsuppgifter. På grund av detta tvingades jag göra det hemma och ta ytterligare en ledig dag för att kunna lämna provet.
Jag har anmält händelsen till HR och informerat om att en kollega bevittnade situationen. Trots att jag lämnat en fullständig skriftlig redogörelse vill HR ändå ha mitt telefonnummer för att höra min åsikt muntligt. Jag anser att detta inte är nödvändigt eftersom jag redan beskrivit allt i detalj.
Min granne, som bott i Sverige i tio år och talar engelska, har också upplevt ett dåligt bemötande av samma medarbetare. Han fick höra att han “måste lära sig svenska om han vill bo i Sverige”, vilket gjorde honom obekväm och ledde till att han listade om sig till en annan vårdcentral.
Det finns alltså icke‑hjälpsamt bemötande från denna medarbetare. Jag hoppas att detta tas på största allvar. Jag har själv valt att lista om mig på grund av händelsen.
Oseriöst!
En sjuksköterska från Carlanderska skriver ett svar nån dag senare och ställer en trolig diagnos och rekommenderar ett läkemedel och säger att jag ska ringa om förbättring uteblir. Jag förstår på hennes diagnos att hon absolut inte har läst igenom mina symptom ordentligt och läkemedlet hon rekommenderar tror jag kommer försämra mina symptom.
Extremt oseriöst att slarva och gissa utan att ens träffa patienten!
Kommer nu vända mig till privat sjukvård och betala vad det än kostar.
Vårdcentral Carlanderska: Värsta Vårdcentralen i Göteborg stad
Värsta Vårdcentralen i Göteborg stad:
Vårdcentral Carlanderska: Eklandagatan 80 = 00 i betyg
"Ett haveri i både etik och medicinskt omdöme"
Som kollega inom vården är jag bestört över den behandling jag fått på Carlanderska Vårdcentral (Eklandagatan). Efter att ha varit listad här sedan oktober 2025 kan jag konstatera att verksamheten lider av en total brist på både medicinsk kompetens och mänsklig empati.
Några av Mina erfarenheter sammanfattas här:
Grovt övertramp mot patientsekretess och integritet:
Vid en akut undersökning av en knöl i bröstet bad jag läkaren upprepade gånger att inte skicka remissen till min egen arbetsplats (Röntgen). Trots min explicita begäran och förklaring om min yrkesroll, ignorerades detta helt. Att som patient behöva få sin privata sjukdomshistoria exponerad för sina egna kollegor på grund av en läkares nonchalans är en oacceptabel kränkning.
Systematiskt lidande istället för smärtlindring:
Jag har nekats förnyelse av basala, icke-beroendeframkallande värktabletter (Alvedon/Ipren) trots dokumenterad smärta och flertalet meddelanden via 1177. Att både ordinarie (Malgorzata), akutläkare (Linus) och läkarchef (Anna-Maria) aktivt valt att låta mig lida i veckor i väntan på en tid, med motiveringen att "du får vänta 2 veckor på din bokade tid för att få recept", är djupt oetiskt. Som vårdpersonal vet jag att man inte låter en patient gå med obehandlad smärta när historiken finns i journalen.
Bristande medicinsk kunskap:
Vid EKG-tagning missade läkaren tydliga fynd (extraslag) som jag själv är medveten om, och avfärdade allt som "normalt" efter en mycket osäker tolkning. Detta skapar en enorm otrygghet.
Havererat bemötande och miljö:
Personalens attityd är arrogant och dömande.
Receptionen saknar dessutom helt privatliv; alla i väntrummet hör känslig patientkommunikation, vilket är under all kritik för en modern vårdinrättning.
Bästa sjukvården jag fått i Gbg
Bästa sjukvården jag fått i Gbg. Supertrevligt bemötande av de två läkarna jag träffat (Dr Sköld & Dr Giannopoulos). De lyssnade verkligen. Tog sig tid, var engagerade och inkännande. Även övrig personal är trevliga och proffsiga. Kan varmt rekommendera Carlanderska Vårdcentral. /Annika
Dålig och oinkönnade psykolog som inte…
Dålig och oinkönnade psykolog som inte tog mig på allvar. Ställde för få frågor för att kunna få en helhetsbild. Hon nekade remiss för utredning, nu har jag precis fått diagnosen genom att bli remitterad av en annan vårdcentral……
Jag vill varmt tacka
Jag vill varmt tacka Dr. Chris Dagher för ett mycket professionellt, respektfullt och lugnt bemötande under mitt besök.
Även om knölen jag sökte för nästan hade försvunnit vid undersökningstillfället, tog han mina symtom på allvar, lyssnade noggrant och gav tydlig och förtroendeingivande information.
Det kändes tryggt att bli sedd som patient och tagen på allvar.
Tack för din tid, ditt bemötande och din kompetens!
En tacksam patient
Omöjliga att få tag på
Omöjliga att få tag på. Svara dem som ringer, eller iallafall ring upp som ni säger.
Carlanderska kräver avgifter
Carlanderska har varit oerhört otrevliga i all kontakt när det kommer till betalning. Den person som svarar på frågor om betalning vet inte hur deras eget system fungerar. Vid två tillfällen har de debiterat för avbokade besök som man tydligt ser är avbokade. När jag har sagt att jag klickat på länken och avbokat via det sms de har skickat till mig, säger personen att de inte skickar sådana sms. Det hjälper inte att visa skärmdumpar eller andra bevis på att besöken är avbokade de kräver en återbetalning på hela beloppet ändå. Var försiktiga! Man tror lätt att det är en ett bra sjukhus.
Så underbar service
Så underbar service, supertrevlig personal samt Läkare. Fick ny höftled, bara positivt att säga!!!
Bristande bemötande och felbedömning
Sökte hjälp för utmattning men fick bara ångestdämpande utskrivet, utan utredning eller uppföljning. Läkaren kände inte till KEDS, som jag gjort privat och fått en riskzonsbedömning efter. Preparaten hade förvärrat mitt tillstånd, men han påstod att han gjort allt han kunde. När jag sa att jag behövde vila istället för medicin, höjde han rösten och insisterade på att han visste bäst. Bad om en ny läkare, men fick höra att man fortsätter även om man inte kommer överens. Varit listad där i över 10 år och alltid nöjd, men bytte direkt efter detta.
Otydlig information om eventuella…
Otydlig information om eventuella ombokning av tid som skall endast ske per telefon. Inget bekräftelse på etta vis sms. Man skall också se till att avboka av sig exakt 24 timmar, blir du sjuk och avbokar dig mindre än 24 timmas så får du faktura hem för utebliven besök. Faktura kom efter en månad! Inget avisering om det.
Okunniga.
Vänlig men okunnig personal.
Hoppas även på att jag kunde finna mer information varför operation inte blev optimal.
Jo, det fanns två vägar att operera på och läkaren på Carlanderska valde den enkla vägen på grund av okunnighet.
Nä, rekommenderar inte Carlanderska.
Carlanderska vårdcentral- under all kritik!
När jag listade mig på carlanderska vårdcentral var jag nöjd.
Viktigt är att vårdcentralen och själva sjukhuset är två skilda aktörer
Nu är det katastrof på vårdcentralen.
En remiss skulle ha skickats till Sahlgrensska för ultraljud på sköldkörteln. Detta ska göras var tredje månad då jag har en tumör där.
Väntat på kallelse sedan början av året.
Kontaktat carlanderska som påstår att felet ligger hos Sahlgrenska och de säger att de kontaktat sahlgrenska.
Hörde inget och skrev på nytt på 1177 till carlanderska.
Efter några veckor fick jag en ursäkt att jag inte fått svar, och detta berodde på att sköterskan som svarar på 1177 har varit sjuk?! Då får väl någon annan ta över uppgifterna??
Det har gått ett år snart och fortfarande ingen kallelse på ultraljud.
Bekostade också en hälsoundersökning med provtagning privat via Werlab då vårdcentralen byter läkare på löpande band och de tar helst inga prover alls och läser inte heller journaler. Så man får börja om från början varje gång.
Helt fantastiskt !
Hej , gjorde en gastric by pass 2014på Carlanderska sjukhuset i Göteborg . Vägde då 104 kg . Väger idag 54 kg. Har inte haft några besvär och fick all hjälp jag behövde. Jag rekommenderar denna klinik å det varmaste.
Har fått ett nytt liv . Är idag 75 år och önskar att jag gjort denna operation långt tidigare .
Tack till alla . Ni är fantastiska !
Helt uruselt från början till slut
Helt uruselt från början till slut. Dålig tillgänglighet (kan ringa 10 ggr utan att en komma i någon kö) - Svaret är att vi har nästan 20 000 listade hos oss och det verkar som alla ringer.
Receptionisterna snorkiga och ohjälpsamma. Det största problemet är dock att det är hart när omöjligt att få en tid. När den tiden sen blir avbokad samma dag utan att man erbjuds någon annan tid, så slog man rejält i botten. Jag har varit med en stund och sämre är svårt att hitta
Vad är detta för vårdcentral? Fattar ingenting
Jag har komplicerad sjukdomsbild. Först ville telefonisten/sjuksköterskan inte att jag skulle få träffa en läkare då det handlade om ryggont, (ja alltså inte vanligt ryggont utan jag kände att det var något riktigt fel). Skrev ett mejl, fick komma till en AT-läkare. Han skickade mig på röntgen, kot-kompressioner är konstaterade samt diskbråck. Tog ca 3 mån innan jag fick läkarbesöket och röntgen. Sedan passade han på att ställa en totalt irrelevant diagnos som inte hade alls med ryggen att göra. Fattar inte varför han gav sig på det när Sahlgrenska är dom som sköter den biten. Nu vill dom inte skriva ut de mediciner jag behöver för att kunna tåla smärtan när jag rör mig och numera även ska sova. Svåra att nå och att prata direkt med sin läkare kan man bara glömma.
Läkare som inte ska arbeta med…
Läkare som inte ska arbeta med människor. Fruktansvärt.
Så grymt besviken och ledsen när man…
Så grymt besviken och ledsen när man äntligen tar mod till sig och söker hjälp, träffar man en sådan osympatisk läkare ingen som helst förståelse för hur man mår. Jag blev så ledsen , mår ännu sämre nu. jag kommer att lista mig någon annanstans!
Under åren jag har varit listad där har…
Under åren jag har varit listad där har det bara blivit sämre och sämre. Jag skulle bli kallad efter två veckor och har nu väntat i 14 veckor trots flera påstötningar.
Rekommenderas varmt!
Har bara gott att säga hittills. Mycket väl mottagen, lyhört, kunnigt och vänligt bemötande av alla jag haft att göra med. Upplever mig som sedd och hörd, ett personligt och samtidigt professionellt bemötande.
Väl organiserat, tydligt och trygghetsskapande. Rekommenderas varmt!
Ett stort tack till alla jag varit i kontakt med!
Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.