Valutata 2 stelle su 5

Helemaal herkenbare reacties hier. Op zich geweldig concept, mooie winkel in Utrecht - voor kopers. Maar dan.. Kleding inleveren? Bij arrogant of ongeïnteresseerd personeel, onduidelijk proces hoe je... Leggi di più

Valutata 4 stelle su 5

Het idee is goed. Ben alleen steeds verbaasd wat jullie soms niet aannemen. Ik heb in het verleden meerdere keren vrij dure merkkleding aangeleverd die niet werd geaccepteerd. Het ging misschien om mi... Leggi di più

Valutata 5 stelle su 5

Ik kom al jaren bij Appel en Ei, altijd fijn om je kleding en schoenen wat je zelf niet draagt te kunnen verkopen, zodat het een 2e bestemming krijgt. Ben erg tevreden over de winkel in Leiden die er... Leggi di più

Valutata 4 stelle su 5

Al geruime tijd lever ik hier mijn gedragen kleding in. De kledingstukken die in de winkel hangen zien er altijd top uit. Als een kledingstuk gebruikssporen geeft wordt het afgekeurd. De kleding die... Leggi di più

Dettagli dell'azienda

1. Negozio di articoli di seconda mano

Scritti dall'azienda

Winkel voor de betere tweedehands en nieuwe dames- en herenkleding, schoenen en accessoires. Ook je mooie kleding bij ons verkopen? Inbrengen kan zonder afspraak tijdens openingstijden. Van elk artikel dat we voor je verkopen is 40% van de opbrengst voor jou! Appel & Ei speelt al ruim 20 jaar een leidende rol in de branche van tweedehands kleding.

3,4

4 stelle
3 stelle
2 stelle
1 stella

Non risultano inviti alla recensione recenti

Ha risposto al 80% delle recensioni negative ricevute

Solitamente risponde entro 2 settimane

3,4

Tutte le recensioni

126 recensioni negli ultimi 12 mesi

Scrivi una recensione

Blij met Appel en een Ei

Ik ben zeer tevreden over Appel en een Ei in Zwolle
Ik breng al geruime tijd mijn kleding hier naar toe, en ervaar geen nare dingen
En natuurlijk denk ik ook wel eens 'wat raar dat ze een bepaald item niet hebben ingenomen'?
Wat je ook leest in het stukje inbreng, het moet ook wel voldoen aan een stukje mode van nu.
Het heeft denk ik niks te maken met de duurte of merk van een kledingstuk.
Al met al ik breng graag mijn kleding naar Appel en een Ei in Zwolle toe.
En super dat de kleding die niet is verkocht naar een goed doel gaat

Hartelijke groet😊

4 agosto 2025
Valutata 1 stelle su 5

Verkopers “vergeten” producten op de…

Verkopers “vergeten” producten op de lijst te zetten, heel erg opmerkelijk. Na een telefoontje alsnog gedaan.

Eerdere ervaring hetzelfde; hele mooie nieuwe sandalen niet ingenomen. Ik had gekozen voor zak naar het goede doel, dus kon ze ook niet meer ophalen. Maar ik betwijfel of ze wel naar het goede doel zijn gegaan.

4 luglio 2025

Een nare smaak

Een nare smaak bij de manier van handelen bij Appel en ei. Jammer! Een hele koffer gebracht met kleding uit het hogere segment. Ralph Larens, Tommy Hilfinger etc.Alles nog weinig gedragen en van goede kwaliteit. Sommige items zelfs nog nieuw. Bij het brengen hebben ze alles bekeken. Enkele dagen erna kregen we bericht dat van de 60 ingeleverde items er 14 in de winkel worden gehangen. Als wij de rest niet binnen 6 dagen komen ophalen wordt het naar het goede doel gebracht. Vooral dat laatste heb ik een nare smaak van overgehouden. Ze hadden immers toen wij alles kwamen inleveren alles al bekeken. Alles weer op tijd opgehaald. Inclusief de 14 items die wel verkocht konden worden. We gaan het nu zelf verkopen en wat er overblijft brengen we zelf naar een goed doel. Dan weten we zeker dat het terecht komt waar wij dat willen.

13 luglio 2025
Valutata 1 stelle su 5

Appel en ei is niet aansprakelijk voor jouw spullen

Gisteren,10 juli, kwam ik in Doetinchem, na jullie mailtje, de broek ophalen die niet is verkocht.

Tot mijn grote verbazing moest de pantalon uit het magazijn komen, want hij was zo beschadigd dat het ding niet meer in de winkel kon worden verkocht.
Toen ik begin van de zomer de broek bij jullie bracht was het een zo goed als nieuwe Hugo Boss pantalon. Slechts drie keer gedragen door mijn echtgenoot.
Jullie hebben de broek op dat moment uiterst consciëntieus geïnspecteerd en we hebben nog even gediscussieerd over de vraag of het een zomer- of een winterpantalon was.
De broek was toen in uitstekende staat.

Gisteren werd mij verteld dat de broek niet kon worden verkocht omdat hij ernstig beschadigd was: met name het knoopsgat was kapot.
Bij thuiskomst eens goed gekeken en inderdaad het knoopsgat is volledig uitgescheurd. Zo erg, dat ook dat niet meer te repareren valt.

Intens teleurgesteld dat er op deze manier met goede spullen wordt omgegaan door Appel & Ei.
De dader ligt natuurlijk op het kerkhof, maar in de broekzak zat een kaartje van: “T-Shirt Paradise Club,Style Nr. 28 408, Color 313, Size S, EUR 49,95 - Got Hooked, A fish named Fred, I’m a good catch, Join us in creating a happy and colorful world". Dat is niet van ons.

Conclusie: schrapt u mijn gegevens maar uit uw bestand, want dit is de laatste keer dat ik bij u in de winkel ben geweest en al helemaal de laatste keer dat ik goederen bij jullie heb aangeboden.
De broek is zo bedorven, dat ik hem nu aan niemand anders meer kan geven en dat voor een broek van EUR 139,95 die maar drie keer gedragen is.

Met groet,
Marja

10 luglio 2025

DO NOT TRUST THIS STORE

DO NOT TRUST THIS STORE – THEY STOLE MY CLOTHES

I had an absolutely terrible experience with this second-hand clothing store. I left 24 items with them under a signed agreement: they would return any unsold items to me, and pay me 40% of the sale price for items they sold.

What actually happened? They paid me for only 5 items, and when I went back to collect the rest, they tried to return just ONE item! That means 18 items are completely unaccounted for – no payment, no explanation, nothing.
When I demanded answers, they had none. It felt like they were trying to brush me off and hope I wouldn’t notice. This is not just unprofessional – it’s dishonest and unethical.
I feel robbed. If you’re thinking of leaving your clothes with them, don’t. You may never see your things—or your money—again.
Save yourself the stress. Find a trustworthy consignment store. This one is not it.

30 giugno 2025
Valutata 1 stelle su 5

Ze hanteren bij inname niet dezelfde…

Ze hanteren bij inname niet dezelfde criteria. Dit scheelt per winkelverkoopster.

2 luglio 2025

Beste Miek,

Dank voor uw feedback. We begrijpen dat het vervelend is als de innamecriteria per medewerker verschillend overkomen. We hanteren binnen onze organisatie wel degelijk duidelijke richtlijnen, maar het blijft mensenwerk — en interpretaties kunnen soms iets verschillen.

Uw opmerking helpt ons om hier intern opnieuw scherp naar te kijken en waar nodig beter op af te stemmen. Als u wilt aangeven om welke vestiging het ging, kunnen we dit gerichter oppakken.

Ben vandaag arrogant behandeld

Ben vandaag arrogant behandeld! Ze kunnen je niet op een empathische wijze aanspreken. Terwijl ik een normale vraag stel, doet ze net of ik iets raar vraag.
Misschien dat het personeel een communicatie training gaat volgen, om wat klantvriendelijker te zijn. Tis een tip
misschien kunnen jullie er iets mee. In Leeuwarden

3 luglio 2025

Beste Sia,

Bedankt dat u de tijd heeft genomen om uw ervaring met ons te delen. Het spijt ons te horen dat u zich vandaag niet prettig behandeld voelde. Dat is uiteraard niet de bedoeling, en wij nemen uw feedback dan ook serieus.

Wij streven ernaar om iedereen op een vriendelijke en respectvolle manier te helpen, en het spijt ons als dat in uw geval niet zo is overgekomen. Uw tip over communicatie en klantvriendelijkheid nemen we mee.

Bedankt dat u dit met ons hebt gedeeld.
Het is niet helemaal duidelijk bij welke vestiging u bent geweest. Mocht u dat nog met ons willen delen, dan kunnen we dit intern verder oppakken en gericht bespreken met het team.

Uw feedback over klantvriendelijkheid nemen we serieus. We zien het als een kans om te verbeteren en waarderen het dat u dit onder onze aandacht brengt.

GEEN Appel & Ei meer voor mij

Dit is seizoen 3 dat ik kleding inlever. Eerste 2 seizoenen gingen prima! Week of 4 geleden 2 tassen met kleding ingebracht: ong. 20 stuks hoger segment (oa R. Lauren, Nike, Marco Polo, Hugo B, Pilippa K, Fabienne Chapot en per abuis, zonder dat ik het wist, een 16-jaar oud item van Bjorn Borg). Alles perfecte staat, sommige nog ongedragen. Ongeveer 4 dagen later een mail met inname van 4 (!) items en melding... rest gaat indien niet opgehaald naar goede doel. Ik mail: kan niet kloppen. Geen enkele reactie meer op mijn mail. Ong. 1,5 week in de stad langsgegaan. `Ja, te oud..., niet bruikbaar..., geen lopende merken....`. Terwijl ik aangeef dat ik items weer terug wil nemen, krijg ik bijna een lachbui: Het 16 jaar oude Bjorn Borg item hangt bij de Oogappeltjes! Rest alle kleding tevoorschijn laten toveren uit het magazijn, samen met het Bjorn Borg item en 3 andere Oogappeltjes, en een dank je wel de winkel uit gelopen. Hele nare smaak in mijn mond van dit geheel. Geen Appel & Ei meer voor mij!

23 maggio 2025

Beste Marieke,

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om een recensie te schrijven over je ervaring bij ons. We waarderen je eerlijke feedback en vinden het fijn om te horen dat de eerste twee seizoenen prettig zijn verlopen.

Juist daarom vinden we het extra jammer dat je dit keer met een nare nasmaak bent vertrokken en dat je hebt aangegeven niet meer terug te willen komen. Dat is natuurlijk het laatste wat we willen, en we vinden het oprecht vervelend dat je deze ervaring zo hebt beleefd.

Dank je wel dat je dit met ons hebt gedeeld. Het is niet duidelijk bij welke vestiging je hebt ingebracht — mocht je dat nog met ons willen delen, dan kunnen we het intern verder oppakken.

Winkel Hilversum

4 leuke jurkjes ingeleverd, eerder gekocht bij la vie Rose in Enkhuizen. Ten eerste vreemd dat ze niet kijken in de tas wat er precies inzit. Er gaat een briefje bij en jij krijgt er een. Na een aantal weken niets te hebben gehoord maar gemaild. De dag erna antwoord dat de kleding te gedateerd is en ik het weer kon komen ophalen. Ik was eerlijk gezegd verbijsterd en dacht dat ze de verkeerde tas hadden gepakt. Toen ik de tas kwam ophalen werd die van een berg gepakt uit het magazijn. Ik vraag me af óf er wel in de tas is gekeken, omdat ik de dag ervoor een mailtje had gestuurd. Met een vriendin en zus naar de jurkjes gekeken, die waren ook zeer verbaasd dat ze niet ingenomen waren. Net wat ik van anderen lees: er hangen kledingstukken in de winkel waarvan je denkt: wat een ouwe zooi! Ik hoef geen standaard antwoord die iedereen krijgt die hier tegenaan loopt. Meer dat ik m'n EI ff kwijt kan ;-)

4 giugno 2025

Donna Karan trenchcoat

Wat ging er mis? Op zoveel vlakken!
innamebeleid, communicatie en klantonvriendelijk.

Ik breng een nieuwe Donna Karan trenchcoat. Dit seizoen. Reden van verkoop, na 1x dragen besefte ik me dat ik een maat M nodig heb ipv. Tussentijd nieuwe aangeschaft en breng de te grote jas naar dit bedrijf. Merkkleding, juiste seizoen en als nieuw. Logisch, toch?

Deze logica hadden hun dus ook.
Aan de balie namen ze de jas meteen in! Welke prijs? Daar zou ik in een e-mail een antwoord op krijgen.
Ik wilde graag een indicatie.
Dat vond zij blijkbaar raar! Met als gevolg, Dan neem je hem toch meteen mee, als onze werkwijze je niet aanstaat?!

Wauw?! Ik stelde een normale vraag…
Niet zo raar toch? Je gaat een deal samen sluiten.
Ik ben een gelukkig mens en legde deze zeer ‘professionele’ opmerking maar naast me neer. Dacht misschien heeft ze een slechte dag?

Dan komt de e-mail. Ik verwacht een prijs te zien. E-Mail begint met de indruk dat ze je item in de verkoop gaan doen, maar halverwege de e-mail, het tegenovergestelde?! Met als gevolg, dat ik maar even heb gebeld, om te vragen wat ze bedoelen?!
Ze gaan hem toch niet verkopen…
Heel verwarrend! Ze zouden de jas nl wel verkopen. En ook verwarrend, omdat de jas aan alles voldeed. Bij inname beoordeelde ze nl meteen mijn item.

Ik ben een grote meid! Ook een vrij nuchtere meid.
Ik zeik niet snel!
Maar dit ging mij te ver.
Jemig! Wat een bedrijf!

30 maggio 2025

Beste Bernadette,

Bedankt voor je eerlijke feedback. Je hebt helemaal gelijk: iedereen kan weleens een mindere dag hebben, maar dat mag natuurlijk nooit een reden zijn om onbeleefd te zijn. Onze excuses dat je dat zo hebt ervaren — dat is absoluut niet de manier waarop wij met onze klanten willen omgaan.

We zijn kritisch in wat we innemen. Er wordt aan de toonbank wel eens vluchtig gekeken naar de items, om al een grove selectie te kunnen maken, maar dat is geen garantie dat de items ook daadwerkelijk in de winkel komt te hangen. Een andere collega prijst de items, vandaar ook waarschijnlijk dat er niet direct een prijs werd afgegeven.

Ik kan niet achterhalen bij welke vestiging je bent geweest, maar we horen graag van je hoe we een positieve draai kunnen geven aan je ervaring. Neem gerust contact met ons op, wanneer het je uitkomt.

Omslachtig, onduidelijk en onprofessioneel

Ik heb een volle tas met uitstekende kleding en schoenen ingebracht bij filiaal in Den Bosch. Duidelijk aangegeven dat ik spullen retour wil als het niet verkocht wordt. Op 27 maart een ontvangstbewijs en inname bevestiging gehad. Ergens onderaan deze mail stond: Bedankt voor jouw inbreng.....helaas hebben we niks aangenomen. Verschrikkelijk onduidelijk. Dus overheen gekeken. Al mijn kostbare spullen zijn nu weg. Ondanks een mail van vorige week dat ik ze op kon komen halen. Ik zou door de bedrijfsleider gebeld worden voor uitleg en spullen terug. Dat is niet gebeurd.

23 maggio 2025

Appel en Ei Nijmegen

Nieuwe, items van dit seizoen worden meteen aan het goede doel gegeven + bedragen die gevraagd worden/die je als verkoper krijgt staan niet in verhouding tot wat je ervoor hebt betaald (soms teveel, maar meestal te weinig).

6 maggio 2025

Beste Jeanne-Marie,

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om een recensie te schrijven over je ervaring bij ons. We stellen je eerlijke mening op prijs! Jammer om te horen dat het een teleurstellende ervaring was, aangezien we altijd streven naar het geven van de beste service en behandeling.

Of items gedoneerd mogen worden dat kan je zelf beslissen.
Zodra je je kleding hebt ingeleverd, wordt deze binnen een periode van twee weken zorgvuldig geselecteerd en hangt vervolgens maximaal zes weken in onze winkel, zodat je de kans krijgt om een nieuwe eigenaar voor je items te vinden.
Zijn de items niet geschikt voor verkoop, dan kan je deze binnen een week komen ophalen of kiezen om het te doneren!

We zouden het leuk vinden je nog eens terug te zien in onze winkel in Nijmegen en bespreek het dan gerust even. Een aanpassing in je klantportaal is zo gedaan.

Valutata 1 stelle su 5

Onbetrouwbaar en onprettig 🥴 Appel &…

In maart spullen afgeleverd bij Appel & Ei in Arnhem.
Van 40 artikelen maar 13 aangenomen. Heel verbazend.
Vandaag 6 mei terug om niet verkochte spullen op te halen.
Bleek van de 4 artikelen er 1 weg is.
De medewerker zei dat het gestolen is. Daar heb ik mijn twijfels over.
Je krijgt daar geen compensatie voor. Zeer strek de indruk dat ze sommige artikelen zelf houden en zeggen dat het gestolen is. Je wordt daar uitermate niet klantvriendelijk benaderd. Je krijgt je geld niet en spullen verdwijnen.
Wat een onprettige en onbetrouwbare indruk geeft deze winkel 🤨
Breng niets daar naar toe!
Elena

6 maggio 2025

Beste Elena,

We waarderen het enorm dat je de tijd hebt genomen om een recensie te schrijven over je ervaring bij Appel & Ei Arnhem. Jouw eerlijke mening is belangrijk voor ons, omdat het ons helpt om te groeien en te verbeteren.

De eigenaresse heeft gevraagd of je aan het einde van de week langs kan komen in de winkel of even bellen om te vragen of het kledingstuk alsnog uit de winkel is gekomen. Maar dat het ook gestolen kan zijn.
Voor de verkochte items is €42,40 uitbetaald, dus wellicht is er wat miscommunicatie dat je geen geld krijgt voor wat verkocht is?

Neem dus gerust even contact met ons op, wanneer het je uitkomt, om dit nog even te bespreken.

Breng hier geen kleren

Breng hier geen kleren, want je bent ze anders kwijt. Zogenaamd niet geschikt voor verkoopt de reden geven ze niet aan op ontvangt bevestiging en die ook nog eens niet duidelijk was. Als je in hun winkel rond kijk zitten genoeg van dat oude lappen. Mijn kleren gingen naar goede doelen zogenaamd terwijl ik expliciet aangaf bij het brengen dat ik dat niet wilde. Ik was een trouwe klant nu zijn ze mij kwijt en misschien meerdere mensen als ze dit lezen.

29 aprile 2025

Beste Gen,

Wij leggen juist graag uit waarom spullen niet worden ingenomen, meestal zit er ook een kaartje bij de spullen waarop dat uitgelegd staat.

Ik kan niet achterhalen bij welke vestiging je bent geweest, maar we horen graag van je hoe we een positieve draai kunnen geven aan je ervaring. Neem gerust contact met ons op, wanneer het je uitkomt, om dit te bespreken.

Appel en Ei

Net bij Appel en Ei geweest! Echt geslaagd, leuke mensen en voelde me heel welkom.
Hier kom ik zeker terug!

19 aprile 2025

Risposta di Appel & Ei

Bedankt dat je de tijd heeft genomen om je positieve ervaring met ons te delen.
We zijn blij dat jij ook blij wordt van ons concept en kijken ernaar uit je binnenkort weer te zien! Jouw feedback heeft onze dag goed gemaakt! We zijn zo blij dat je een geweldige ervaring hebt gehad met Appel & Ei.

Groot fan van appel&ei

Groot fan van appel&ei! Ik slaag er eigenlijk altijd en breng meteen mijn eigen spullen om het een tweede leven te geven. Hartstikke leuk iets nieuws te kopen van het opgebouwde tegoed. Blij dat appel&ei bestaat🙏

2 aprile 2025

Risposta di Appel & Ei

Bedankt dat je de tijd heeft genomen om je positieve ervaring met ons te delen.

Valutata 2 stelle su 5

Als winkel erg leuk

Als winkel erg leuk, kan vaak slagen. Leuk concept! Tot je zelf een tas kleding komt brengen, waarvan de helft nooit gedragen merkkleding. Krijg ik na 5 minuten de tas terug, nee hier kunnen we niks mee, dit is teveel gedragen. Sorry, maar ik weet zeker dat de helft van de items niet eens uut de tas geweest is. Jammer. Locatie Doetinchem

18 aprile 2025

Beste Mirjam,

We zijn kritisch in wat we innemen. Niet alles wat er nog “goed” uitziet kunnen we verkopen, we hebben alleen ruimte voor de items waar het meeste vraag naar is in de winkel. Dat betekent niet dat een item ‘niet mooi genoeg’ is, maar bijvoorbeeld ook omdat sommige items gewoon niet verkocht worden in de winkel omdat er geen vraag naar is.

Desondanks zouden we het leuk vinden je nog eens terug te zien in onze winkel in Doetinchem en bespreek het dan gerust even.

Valutata 1 stelle su 5

Levert tassen vol merkkleding in (zo…

Levert tassen vol merkkleding in (zo goed als nieuw, Tommy Hilfiger, Calvin Klein etc), worden er een paar items uitgehaald en de rest mag je weer ophalen... (waarvan sommige hagelnieuwe producten). Dit is echt eenmalig en zal er nooit meer wat naar toe brengen. Maak er voor die paar euro liever een kringloop blij mee. Wat een prut concept is dit.

15 aprile 2025

Beste Jos,

We zijn kritisch in wat we innemen.
Maar niet alles wat er nog “goed” uitziet kunnen we verkopen, we hebben alleen ruimte voor de items waar het meeste vraag naar is in de winkel. Dat betekent niet dat een item ‘niet mooi genoeg’ is, maar bijvoorbeeld ook omdat sommige items gewoon niet verkocht worden in de winkel omdat er geen vraag naar is.

Nieuwe items van merken zoals genoemd worden niet zomaar teruggedaan, mag ik vragen bij welke vestiging je bent geweest en wat de reden was dat het niet is ingenomen, het lijkt alsof er iets mis zal zijn gegaan.

Neem gerust contact met ons op, wanneer het je uitkomt, om dit te bespreken.

Doe geen moeite

Recent een shopper vol goede, zo goed als ongedragen, tijdloze merkkleding ingeleverd. Sommige kledingstukken nog met het label eraan. Een week later krijg ik het bericht dat ze niets van mijn kleding in willen nemen. Best wel verbijsterend, aangezien de winkel volhangt met oude fast fashion meuk van bijvoorbeeld Monki, Zara en Vero Moda. Het lijkt erop dat Appel en Ei een waardeloze selectieprocedure hanteert.
Doe geen moeite om hier je kleding in te leveren.

3 aprile 2025

Beste Suzette,

Slechte ervaring in Arnhem

Slechte ervaring in Arnhem : lang voor de einddatum van verkoop in de winkel , hingen mijn merkartikelen er al niet meer . Ze waren verdwenen. Geen enkel excuus of begrip voor mijn verbazing .
Ik had vier artikelen ingeleverd en ik heb er 1 weer mee teruggenomen naar huis.
Onbegrijpelijk .
Ik durf daar niets meer te gaan brengen

13 febbraio 2025

Beste Margot,

Jammer om te horen dat het een teleurstellende ervaring was in Arnhem, aangezien we altijd streven naar het geven van de beste service en behandeling.

Wij horen graag van je hoe we een positieve draai kunnen geven aan je ervaring. Neem gerust contact met ons op, wanneer het je uitkomt, om dit te bespreken.

Team Appel & Ei

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più