Valutata 2 stelle su 5

Helemaal herkenbare reacties hier. Op zich geweldig concept, mooie winkel in Utrecht - voor kopers. Maar dan.. Kleding inleveren? Bij arrogant of ongeïnteresseerd personeel, onduidelijk proces hoe je... Leggi di più

Valutata 4 stelle su 5

Het idee is goed. Ben alleen steeds verbaasd wat jullie soms niet aannemen. Ik heb in het verleden meerdere keren vrij dure merkkleding aangeleverd die niet werd geaccepteerd. Het ging misschien om mi... Leggi di più

Valutata 5 stelle su 5

Ik kom al jaren bij Appel en Ei, altijd fijn om je kleding en schoenen wat je zelf niet draagt te kunnen verkopen, zodat het een 2e bestemming krijgt. Ben erg tevreden over de winkel in Leiden die er... Leggi di più

Valutata 4 stelle su 5

Al geruime tijd lever ik hier mijn gedragen kleding in. De kledingstukken die in de winkel hangen zien er altijd top uit. Als een kledingstuk gebruikssporen geeft wordt het afgekeurd. De kleding die... Leggi di più

Dettagli dell'azienda

1. Negozio di articoli di seconda mano

Scritti dall'azienda

Winkel voor de betere tweedehands en nieuwe dames- en herenkleding, schoenen en accessoires. Ook je mooie kleding bij ons verkopen? Inbrengen kan zonder afspraak tijdens openingstijden. Van elk artikel dat we voor je verkopen is 40% van de opbrengst voor jou! Appel & Ei speelt al ruim 20 jaar een leidende rol in de branche van tweedehands kleding.

3,4

4 stelle
3 stelle
2 stelle
1 stella

Non risultano inviti alla recensione recenti

Ha risposto al 80% delle recensioni negative ricevute

Solitamente risponde entro 2 settimane

3,4

Tutte le recensioni

126 recensioni negli ultimi 12 mesi

Scrivi una recensione

Valutata 4 stelle su 5

Zakelijk maar toch prettige ontvangst.

Zakelijk maar toch prettige ontvangst.
Soms n tegenvaller qua inname(niet).
Qua aanbod heel verrassend.

7 marzo 2026

Beste Annemieke,
Dank je wel voor je review. De inname kan soms wisselend zijn, afhankelijk van het moment en het aanbod. Leuk om te horen dat je onze collectie als verrassend ervaart en de winkel als prettig.
Graag tot de volgende keer!

Valutata 5 stelle su 5

Fijne winkel waar je met regelmaat wat moois kan vinden.

Altijd leuk om even een rondje te maken in deze winkel, die netjes is. Je er soms leuke kleding kan scoren voor een leuke prijs. Ik kom er graag.

6 febbraio 2026

Risposta di Appel & Ei

Wat fijn om te horen! Dank je wel voor je mooie woorden. We vinden het leuk dat je graag bij ons komt en soms een mooie vondst doet.

aardig personeel

aardig personeel. ik zou alleen graag de artikelen op maat willen hebben en niet op kleur. verder keurige winkel.ik vraag me af wat er gebeurd met artikelen die jullie net niet goed genoeg vinden. kunnen jullie niet een 2e keus rek maken. een pilletje vind ik niet erg

Beste,
Dank je wel voor je uitgebreide feedback en je positieve woorden over ons personeel en de winkel.
We begrijpen je wens om kleding liever op maat dan op kleur gepresenteerd te zien. Wij kiezen bewust voor indeling op kleur, omdat dit rust en overzicht geeft in de winkel.
Ook de selectie van kleding is een bewuste keuze. We hanteren duidelijke inbrengcriteria en selecteren zorgvuldig op kwaliteit, staat, seizoen en wat past binnen het totale aanbod van de winkel. Items die net niet aan deze criteria voldoen, worden daarom niet verkocht. In overleg met de inbrenger krijgen deze kledingstukken vaak een bestemming via donatie of de items worden weer opgehaald. Een apart tweede‑keus rek hebben we momenteel niet, maar we waarderen je suggestie.
Dank je wel dat je de moeite hebt genomen om dit met ons te delen.

Valutata 5 stelle su 5

Winkels zien er netjes en verzorgd uit

Winkels zien er netjes en verzorgd uit! Hangen altijd leuke en nette items. Blij met Appel & Ei :)

10 marzo 2026

Risposta di Appel & Ei

Superfijn om te horen, dank je wel! We doen ons best om de winkels verzorgd en inspirerend te houden. Graag tot de volgende keer!

Valutata 1 stelle su 5

Ik heb nu 2 x meegemaakt dat ik unieke…

Ik heb nu 2 x meegemaakt dat ik unieke kleding had gebracht, dat een vriendin van mij die heeft gekocht en ik geen betaling heb gekregen van de winkel! Dus ik geef het nu aan arme mensen

26 settembre 2025

Beste Renee,
Dank je wel dat je jouw ervaring met ons deelt.
Bij Appel & Ei werken we met een vast consignatieproces waarbij verkochte items worden geregistreerd en uitbetaald. Als dit in jouw geval niet goed is verlopen, willen we dit graag samen met je uitzoeken en bekijken wat er precies is gebeurd.

Om je hierbij goed te kunnen helpen, is het prettig om wat meer duidelijkheid te krijgen over de situatie, over de inbreng, wel/niet verkocht en de eventuele (aanvraag voor) uitbetaling.
We nodigen je daarom van harte uit om contact met ons op te nemen via onze klantenservice: https://appelenei.nl/contact. Dan kunnen we dit zorgvuldig met je oppakken.

Valutata 5 stelle su 5

Altijd leuk en diverse aanbod

Fijne winkel met altijd weer een divers aanbod. Ontzettend vriendelijk personeel.

20 settembre 2025

Risposta di Appel & Ei

Dank je wel voor je fijne reactie! Wat leuk om te horen dat je ons diverse aanbod en ons team zo waardeert. Graag tot ziens in de winkel.

Kleding ingeleverd

Kleding ingeleverd, heb vervolgens nooit meer een melding gehad dat ik ze kon ophalen. Terwijl mij dit wel is verteld. Helaas zaten er gloednieuwe jurken tussen met prijskaartje.

12 luglio 2025

Beste Rachel,
Bedankt dat je jouw ervaring met ons deelt.
Transparantie en zorgvuldigheid zijn voor ons belangrijk, daarom leggen we graag uit hoe ons proces werkt.

Bij het innemen van kleding hanteren we vaste richtlijnen en termijnen.
Daarnaast verwijzen we zowel op het consignatieformulier, dat je hebt ondertekend, als op het inbrengbewijs naar deze ophaaltermijnen:

Niet aangenomen producten dienen binnen 7 dagen na de inbrengdatum (zoals vermeld in de e-mailbevestiging) te worden opgehaald.
Producten die gedurende de verkoopperiode niet zijn verkocht, dienen binnen 2 weken na de retourdatum door de verkoper te worden opgehaald.

Op het inbrengbewijs staat daarnaast vermeld:
“Geen mail ontvangen? Kijk even tussen de spam/ongewenste mail en neem anders binnen twee weken contact op met de winkel.”

We vinden het vervelend dat dit in jouw geval niet goed is gegaan en dat dit tot teleurstelling heeft geleid. Dank je wel dat je deze ervaring met ons hebt gedeeld.

Kledingcollectie persoonsafhankelijk

Ik vind de inbrengcriteria beetje afhankelijk van degene die er op dat moment werkt. Soms wordt alles ingenomen en soms niets. Terwijl ik altijd een zelfde soort en stijl kleding inlever.

13 febbraio 2026

Beste,
Dank je wel voor het delen van je ervaring. We begrijpen goed dat het verwarrend en frustrerend kan voelen wanneer de uitkomst van een inbreng per keer verschilt, zeker als je zelf altijd vergelijkbare kleding inlevert.
Hoewel we werken met vaste inbrengcriteria, blijft de uiteindelijke selectie ook afhankelijk van het moment: wat er al in de winkel hangt, de actuele vraag, het seizoen en de staat van de kleding.
Daardoor kan het soms verschillen hoeveel er wordt ingenomen, ook als de stijl hetzelfde is. Dat mag echter nooit willekeurig aanvoelen, en dat nemen we serieus.
We waarderen het dat je dit aangeeft. We nemen je opmerking serieus en gebruiken dit om onze selectie verder te verbeteren.
Dank je wel voor het delen en hopelijk tot snel weer in de winkel!

Appel & Ei

Valutata 3 stelle su 5

Beter op vlekken in kleding letten.

Beste Linda,
Dank je wel voor het delen van je feedback.
Vervelend dat je dit zo hebt ervaren. We nemen je opmerking over het letten op vlekken serieus en gebruiken dit om onze selectie verder te verbeteren.

Valutata 1 stelle su 5

Met de laatste inbreng had ik toch een…

Met de laatste inbreng had ik toch een nare nasmaak….. 4 zakken vol gebracht, en er werd niets ingenomen, dan vervolgens bellen en dit meedelen, en dan zeggen wil je achterlaten voor goed doel? Ik snap dat niet alles ingenomen kan worden maar in dit geval zaten er genoeg tijdloze items in, en niet iedereen wil met de mode mee toch???? Kortom slechte ervaring, breng hier nooit meer spullen!!!

16 febbraio 2026

Beste L.E.,
Wat vervelend om te lezen dat deze inbreng zo’n nare nasmaak voor je heeft achtergelaten.
Onze selectie is altijd een combinatie van meerdere factoren: staat van het kledingstuk, seizoen gebondenheid, actuele vraag in de winkel én wat er op dat moment al ruim aanwezig is in het assortiment. Tijdloos betekent helaas niet automatisch dat het ook ingenomen kan worden. Dat kan per moment en per winkel verschillen, wat soms teleurstellend kan uitpakken.

Wanneer kleding niet wordt ingenomen, vragen we inderdaad of het eventueel voor een goed doel mag worden achtergelaten. Dat is altijd vrijblijvend bedoeld, en zeker niet als vanzelfsprekend.
Jammer dat deze ervaring ervoor zorgt dat je niet meer bij ons wilt inbrengen. Dank je wel dat je toch de moeite hebt genomen om dit te delen, feedback zoals deze nemen we serieus.

Valutata 3 stelle su 5

Te kritisch op de ingebrachte kleding.

Te kritisch op de ingebrachte kleding.

Beste Anette,
Dank je wel voor je reactie. We begrijpen dat onze selectie soms als kritisch kan worden ervaren. Die keuzes maken we op basis van actuele vraag en de samenstelling van de collectie, zodat we de winkel aantrekkelijk houden voor onze klanten.
We nemen je feedback zeker mee.

Erg kieskeurig

Het is een goed bedrijf. Goed initiatief. Wel jammer dat ze vaak hele goede kleding van goede kwaliteit niet aannemen.
Ze zijn daar naar mijn idee te kieskeurig in. Het is en blijft 2e hands kleding...

Beste Maria,
Dank je wel voor je eerlijke reactie en voor het delen van je mening. Fijn om te lezen dat je ons initiatief en het concept waardeert.
We begrijpen goed dat het soms als kieskeurig kan aanvoelen wanneer goede kleding niet wordt ingenomen. Onze selectie is echter altijd afhankelijk van meerdere factoren, zoals de actuele vraag, beschikbare ruimte en de samenstelling van de collectie op dat moment. Juist omdat we tweedehands kleding verkopen, is die balans belangrijk om de winkels overzichtelijk en aantrekkelijk te houden voor klanten.
We waarderen het dat je dit met ons deelt en nemen feedback zoals deze zeker mee.

Bijzonder beleid inname kleding

Twee keer nieuwe kleding van het seizoen ingebracht, goede merken, mooi en schoon. Twee keer niets ingenomen daarvan: zeer bijzonder en pijnlijk. Vooraf kun je wel aangeven of je items terug wilt als ze niet in de winkel komen. Had ik niet gedaan, het waren tenslotte zo’n goede items, kon me niet voorstellen dat ze niet verkocht zouden worden. Ik breng niet meer in, wees gewaarschuwd en vraag terug wat niet ingenomen wordt.

7 febbraio 2026

Beste Jolanda,
Dank je wel dat je de moeite hebt genomen om je ervaring te delen. Wat jammer om te lezen dat het inbrengen voor jou zo teleurstellend is geweest dat begrijpen we goed.
Onze selectie wordt gemaakt op basis van meerdere factoren, zoals actuele vraag, beschikbare ruimte en de samenstelling van de collectie op dat moment. Dat betekent helaas dat ook mooie items of goede merken soms niet worden ingenomen. Dat voelt extra vervelend als je dat niet verwachtte.
We proberen in de winkel altijd zo duidelijk mogelijk toe te lichten dat niet‑ingenomen items binnen 7 dagen kunnen worden opgehaald, of dat je zelf kunt kiezen om ze te doneren.
We vinden het oprecht vervelend dat dit voor jou niet als prettig is ervaren en nemen je feedback serieus. Dank je wel dat je dit met ons hebt gedeeld.

Te duur

Te duur
Altijd gezeur met inbrengen

15 ottobre 2025

Risposta di Appel & Ei

Dank je wel voor je reactie.
Jammer om te horen dat je onze prijzen als hoog ervaart en het inbrengen zo hebt beleefd. We werken met vaste richtlijnen om de kwaliteit in de winkels en eerlijkheid voor alle klanten te waarborgen.
We nemen je feedback mee.

Valutata 5 stelle su 5

Elke week keurige items toegevoegd

Ruime en nette winkels, voornamelijk tweedehands kleding van nu en voor een heel goede prijs. Elke week worden er items toegevoegd. De moeite waard om regelmatig een kijkje te nemen.

11 marzo 2026

Beste Esther,
Wat leuk om te lezen, dank je wel voor deze fijne review!
We vinden het geweldig dat je onze winkels als ruim en netjes ervaart en dat je de wisselende collectie waardeert. Klopt helemaal: er worden elke week nieuwe items toegevoegd, dus regelmatig even binnenlopen loont zeker
Dank je wel voor het delen en hopelijk tot snel weer in de winkel!

Appel & Ei

Valutata 5 stelle su 5

Ik ben zeer tevreden over de benadering…

Ik ben zeer tevreden over de benadering van ons klanten....vriendelijk personeel, netjes en beleefd. In Utrecht ben ik geweest, mooie winkel, ruim en schoon....was voor mij voor een eerste keer.....maar prima!
Ook de info en afhandeling verloopt naar wens!

Beste Marianne,
Wat fijn om te lezen, dank je wel voor het delen van je ervaring!
Geweldig om te horen dat je zo tevreden bent over de benadering, het personeel en de winkel in Utrecht. Extra leuk dat je eerste bezoek meteen zo goed is bevallen.
Hopelijk zien we je snel weer terug!

Fijne winkel

Fijne winkel. Goede prijzen. Nette kleding

11 marzo 2026

Risposta di Appel & Ei

Dank je wel voor je mooie woorden. We hopen je snel weer te mogen verwelkomen bij Appel & Ei!

Valutata 2 stelle su 5

Nemen defecte kleding niet retour

Prima geshopt, maar 1 item bleek pas na het wassen defect te zijn. Het liet een spoor van witte polyester vezeltjes na, alsof het had gesneeuwd. Die kan ik dus niet dragen.

Ik had het kaartje echter al verwijderd (ik was immers blij met de jurk en met een kaartje erin kun je hem niet wassen), en ik ontdekte dit pas 8 dagen na aankoop.

Gevolg: hij mag niet meer geruild, omdat het kaartje er niet meer aan zit, en ondanks het feit dat dit geen kwestie is van smaak, maar gewoon een defect.

Jurk kan dus meteen bij het afval en ik kom niet meer bij deze winkel. Ze nemen geen verantwoordelijkheid voor het gebrek aan kwaliteit.

10 marzo 2026

Beste,

Dank je wel voor het delen van je ervaring. Wat jammer om te horen dat je zo teleurgesteld bent geraakt.
Heel begrijpelijk dat je blij was met de jurk en hem direct hebt gewassen. Het is erg vervelend wanneer een kledingstuk daarna een verborgen defect blijkt te hebben en niet meer draagbaar is.
Bij Appel & Ei controleren we alle items zorgvuldig bij inname, maar dat is ook mensenwerk. Omdat we niet kunnen vaststellen wanneer en waardoor het defect is ontstaan, kunnen we dit helaas achteraf niet meer beoordelen. Om eerlijk en consistent te blijven voor al onze klanten hanteren wij het beleid dat ruilen of retourneren alleen mogelijk is met kaartje en binnen de aangegeven termijn. Het item is in dit geval al administratief verwerkt en de inbrenger kan inmiddels al zijn uitbetaald.

Dat neemt niet weg dat we het oprecht jammer vinden dat dit voor jou zo is uitgepakt.

Valutata 3 stelle su 5

fijne winkel personeel minder fijn

ik vind het best onplezierig dat al de kleding en schoenen direct worden uitgepakt waar iedereen bijstaat het allerkleinste vlekje of iets anders onbenullig wordt ten overstaan van iedereen besproken terwijl ik als ik de kleding in de winkel bekijk ook allerlei aanmerkingen kan maken

Beste Edith,
Dank je wel voor het delen van je ervaring.
Wat jammer om te horen dat het innamemoment voor jou als onprettig is ervaren. Dit doen we om transparant te zijn over onze selectiecriteria, maar het is zeker niet de bedoeling dat dit als ongemakkelijk of persoonlijk wordt ervaren. Dank dat je dit met ons deelt. Mag ik vragen bij welke vestiging je bent geweest? Ook kritische feedback helpt ons om scherper te kijken naar onze processen en communicatie.

Is erg achteruit gegaan

Ik breng al een tijdje kleding in, maar merk dat er nog maar heel weinig wordt ingenomen. Dit motiveert me niet om met een nieuwe zak kleding te gaan. Ik zie dat ook een beetje terug in de winkel. Vind het aanbod niet super wat er hangt. Dit was eerder beter. Daarnaast ben je gewoon alles kwijt als het gestolen wordt. Dan heb je gewoon pech. Slechte ontwikkeling.

Beste Sandra,
Dank je wel voor het delen van je ervaring en je eerlijke feedback. We begrijpen dat dit teleurstellend voor je kan zijn. Je feedback nemen we serieus en gebruiken we in onze gesprekken over hoe we hier zo zorgvuldig en eerlijk mogelijk mee om kunnen gaan. Mag ik vragen bij welke vestiging je bent geweest? Ook kritische feedback helpt ons om scherper te kijken naar onze processen en communicatie.

Team Appel & Ei

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più