Potrzebowałem konsultacji z lekarzem i korzystam z pakietu TELEMEDI-GO. Niestety moje doświadczenie było bardzo rozczarowujące. Lekarz wykonał trzy połączenia w ciągu jednej minuty. W tym czasie nie... Leggi di più
Scopri cosa dicono le persone
Jako pacjent na NFZ kiedyś byłem bardzo zadowolony, obecnie pacjenci NFZ są traktowani jak drugiej kategorii: - przy problemach technicznych / kontakcie telefonicznym odsyłani na stronę intern... Leggi di più
Okropna firma, która jest jedynie pośrednikiem między zupełnie przypadkowymi i niesprawdzonymi lekarzami. Wpadłem w absurdalną sytuację, przez którą omal nie wyleciałem z pracy, bo lekarka zapomniała... Leggi di più
Dettagli dell'azienda
Informazioni fornite da varie fonti esterne
Telemedico - 24/7 access to a doctor online via internet. Chat online with a doctor, without without leaving your home, anywhere in the world.
Informazioni di contatto
05, Warsaw, Polonia
- telemedi.co
Nessuna traccia di inviti alla recensione precedenti
Come questa azienda usa Trustpilot
Szkoda
Szkoda, że nie można ocenić tej konsultacji jeszcze niżej, lekarz bez empatii i zrozumienia zakończył rozmowę w 1 minutę po nie jasnym przekazaniu informacji. Kompletnie nie polecam.
Niestety nie otrzymałam L4 do którego…
Niestety nie otrzymałam L4 do którego miałam prawo. . Zapłaciłam i nie otrzymałam zwrotu pieniędzy.
Zapłaciłem za konsultacje która się nie…
Zapłaciłem za konsultacje która się nie odbyła, nie zwrócono mi pieniędzy. Bardzo niski poziom obsługi.
Oszustwo i szkodzenie pacjentom
Niestety za późno spojrzałam na opinie. Tragedia. Najpierw przekładana "wizyta" telefoniczna kilka razy, która w ogóle nie miala miejsca, następnie w profilu klienta pojawiła sie "konsultacja" bez konsultacji jakiejkolwiek i przepisane leki kompletnie nie na tę dolegliwości- ale co tam, jak nie bylo konsultacji to i leki przepisane z czapy. Nie wiem jak to sie ma do podstawowej doktryny, by przede wszystkim "nie szkodzic"... poziom publicznej opieki zdrowotnej to dno, jeszcze wieksza to prywatna jak widać- normalne oszustwo, z którym nikt nic nie robi. W piątek jeszcze byl mail z przeprosinami i miał sie ktos odezwać niezwłocznie. Dzis - poniedizalek - juz kompletna zlewka. Omijać z daleka!
Sprawdźcie opinie tez gdzie indziej - bo tu większość jest pozytywnych, w przeciwieństwie do innych stron z opiniami.
Jest to scam
Jest to scam. Zamawiając teleporade nigdy nie wiadomo kiedy zadzwoni lekarz.
Wówczas lekarz wykonuje 3 szybkie krótkie strzałki, po ok 2-3 sekundy. Po czym przychodzi informacja o zamoczeniu teleporady
Niestety … pieniądze przelane i nie…
Niestety … pieniądze przelane i nie byłam w stanie zadać ani jednego pytania .
Omijajcie
oszusci
Pod żadnym pozorem nie umawiaj się na wizytę za pośrednictwem tej usługi – pobiorą od Ciebie pieniądze bez umawiania na wizytę. Kiedy odwiedzisz przychodnię, przekonasz się, że nikt nic nie wie i nie ma pieniędzy. W punkcie informacyjnym pracują też idioci, którzy w żaden sposób nie potrafią Ci pomóc.
Porażka
Porażka. Skorzystałem z usług Telemedi (lek Grzelewski). Zamówiłem konsultację telefoniczną a lekarz „odwalił” robotę na czacie, wystawił recepty, z których w żaden sposób nie mogę skorzystać gdyż nie mam „instrukcji obsługi”. Teraz proszę o te instrukcje lub zwrot pieniędzy ale to chyba nic nie pomoże. Zachęcam do kierowania spraw do federacji konsumentów., zaczynają tam już chyba zbierać dokumenty. Według mnie to odradzam korzystanie z Telemedi
Usługa jest bezwartościowa
Usługa jest bezwartościowa, sam jestem lekarzem i lekarz który ze mną rozmawiał nie potrafił zebrać wywiadu, nie napisał żadnej konsultacji ani rozsądnych zaleceń. Zero zaangażowania w wykonywaną pracę a dokumentacja to jedynie gotowe formatki. Dodatkowo występują błędy przy wystawianiu zwolnień. Brak słów…
Konsultacja video się nie odbyła z…
Konsultacja video się nie odbyła z powodu problemów technicznych po stronie serwisu. Pani lekarz Ewelina (dermatolog) nieprofesjonalna, ale zapewne dlatego, że konsultacja na tej platformie jest dwa razy tańsza niż normalnie w prywatnej klinice. Jednak uważam, że nikt jej nie kazał współpracować z tą platformą, więc jak się już tego podejmuje to wypadałoby przeprowadzić konsultacje z minimalnym szacunkiem do drugiej osoby. Oczekuję pełnego zwrotu kosztu niewykonanej usługi. Strata czasu i nerwów bo oczywiście trzeba się teraz upominać o zwrot co powinno być robione automatycznie w takich przypadkach. Jedynie Pani na infolinii uprzejma i pomocna. Nie polecam
Za umówioną wizytę pobrano pieniądze
Za umówioną wizytę pobrano pieniądze, wizyta się nie odbyła. Będzie zgłoszone na policję. lek. Michał Kijanka i Telemedi to oszuści.
Very unreliable company.
Very unreliable company.
I had a teleconsultation scheduled, but I received only one call at the wrong time. There was no prior notice about any change and no second attempt to contact me.
I was unable to answer at that moment, and despite the service being paid for, it was effectively not provided.
They also do not answer calls or handle the situation properly.
Unprofessional and not trustworthy. I expect a full refund.
Lekarz nie zadzwonił
Lekarz umówiony na 19.00 Do 21ej zero kontaktu. Po pierwszym telefonie na infolinię Pani powiedziała że konsultacja jest opóźniona że przed nami jest jeszcze jeden pacjent i że na pewno lekarz oddzwoni. O 21 ponowny telefon na infolinię i tym razem Pani powiedziała że lekarz nie jest aktywny nie wie czemu i generalnie konsultacji dziś nie będzie. Tragedia ! Jeden plus - bardzo szybki zwrot pieniędzy za to daje dodatkową gwiazdkę. Generalnie pierwszy i ostatni raz
Lekarz-Cyngiel Filip Lachowski
Lekarz po wystawieniu mu oceny (jedynki) oddzwonił, mówiąc, że jemu ta ocena nic nie robi, ale ja mam całkiem pokaźną kartotekę i żebym się nie przejmował, bo on mnie wpisuje na czarną listę - za co? Nie wiem, chyba po prostu z powodu bycia mściwym.
Oszuści
Oszuści. Lekarz Piotr Ułanowski podczas płatnej wizyty okłamał mnie, że L4 jest wystawione poprawnie, mimo że w systemie ZUS widniał błąd. Firma pobrała pieniądze za wprowadzenie pacjenta w błąd i teraz odmawia zwrotu środków, ignorując reklamacje. Sprawa zgłoszona do Rzecznika Praw Pacjenta. Omijać szerokim łukiem!
Jestem zawiedziona
Jestem zawiedziona. Nie udało mi się dostać do mojego lekarza w rodzinnym mieście. Wcześniej już korzystałam z Telemedi i bez problemu gdy potrzebowałam zwolnienia, dostawałam je. Wczoraj umówiłam się na płatną konsultację, straciłam 90 zł i dostałam informację, że lekarz nie wystawi mi zwolnienia i mam iść na wizytę stacjonarną. Czuję się oszukana
Uważajcie
Zwykly Scam. Dziwne że nikt jeszcze nie dobrał im się do tyłka
Zero kontaktu przez cały dzień dopiero…
Zero kontaktu przez cały dzień dopiero po południu zadzwoniła jakaś bialorusinka z którą nie szło się dogadać i powiedziałem że teraz już za późno że nic nie potrzebuje .Uważajcie na tych oszustów Nadzeya, Kenko ,Telemedicin.Wplacicie kasę i tyle będzie z tego zapomnij o jakimkolwiek zwrocie.Omijać szerokie łukiem tych oszukańców!!!
Telemedi to scam
Byłem klientem Telemedi przez 3 lata.
Dopóki płaciłem za konsultacje to L4 było na życzenie, nawet kiedy realnie zmyślałem chorobę - choć i tu były problemy, o których później. Kiedy jednak spróbowałem zapisać się na NFZ to:
- opcja korzystania z NFZ zniknęła z mojego profilu (opcje płatne działały zupełnie normalnie) i pomoc techniczna nie potrafiła tego "naprawić".
- kiedy udało się w końcu umówić w inny sposób, lekarz w pierwszym zdaniu oznajmił mi, że nie wystawi L4 i mam iść do "prawdziwego lekarza", co wręcz zabawnie brzmi biorąc pod uwagę kontekst. Decyzja była podjęta zanim w ogóle do mnie zadzwonił i zapytał co się stało.
Tak więc byłem zmuszony zapisać się do prawdziwej kliniki, żeby uzyskać pomoc z anginą :)
Dodam też, że "problemy techniczne" regularnie uniemożliwiały mi:
- logowanie do konta (kiedy miałem subskrypcję przez bank na darmowe konsultacje)
- korzystanie ze zniżek na konsultacje (kiedy miałem subskrypcję w Telemedi bezpośrednio)
- skorzystanie z NFZ (po zapisaniu się do kliniki Telemedi).
Na tym etapie nie wierzę, że to problemy techniczne i jestem przekonany, że system jest zaprojektowany tak, aby utrudnić korzystanie na NFZ bezpłatnie, a płacących klientów chcą doić na każdy pieniądz, licząc na to, że zdesperowani zdecydują się zapłacić jeszcze raz lub więcej za konsultacje.
Swoją drogą, mój bank zakończył współpracę z Telemedi i zrobił to bardzo nagle - oferowali roczne pakiety jeszcze kilka dni przed oznajmieniem, że usługa zostanie wycofana z końcem kolejnego miesiąca. Daje do myślenia.
Złodzieje i tyle mam do powiedzenia o…
Złodzieje i tyle mam do powiedzenia o tej całej telesrediiii. Zlodzieje
Come funziona Trustpilot
Scopri di più su come vengono gestite le recensioni su Trustpilot.