L'azienda ha risposto
Przełam barierę mówienia po angielsku! Talkersi to szkoła online ze skuteczną metodą nauki języka angielskiego, dzięki której poczujesz swobodę w rozmowie już w ciągu 3 miesięcy! - Ucz się w godzinach, które Ci pasują. - Indywidualnie. - Z tematyką dopasowaną do Twoich zainteresowań. -
10 lutego 27/1, 81-364, Gdynia, Polonia
Nessuna traccia di inviti alla recensione precedenti
Ha risposto al 100% delle recensioni negative ricevute
Solitamente risponde dopo 1 mese o più
Come questa azienda usa Trustpilot
Dobry format nauki, zrobiłem duży progres w krótkim czasie

Risposta di Talkersi.pl
Jako Dyrektor Szkoleń w Szkole Morskiej w Gdyni z pełnym przekonaniem polecam współpracę z Talkersi.pl.
Pani Katarzyna doskonale wywiązała się ze swoich obowiązków, wykazując się pełnym profesjonalizmem oraz świetnym podejściem do kursantów. Szkolenia z języka angielskiego zostały przeprowadzone na bardzo wysokim poziomie, a wprowadzone zmiany zostały bardzo pozytywnie odebrane. Uczestnicy byli wyraźnie zaskoczeni ich jakością i efektywnością.
Kursanci bez problemów zdali egzaminy, jednak najważniejsze są ich bardzo dobre opinie, szczególnie biorąc pod uwagę specyficzny i wymagający zakres tematyczny związany z branżą morską i rybołówstwem.
Współpraca realnie przełożyła się na wzrost jakości naszych szkoleń oraz poziomu satysfakcji klientów.
Zdecydowanie polecam współpracę.

Risposta di Talkersi.pl
Polecam lektorów i szkołę. Formalności sprowadzone do minimum. Lektorzy super, istnieje możliwości zmiany jeśli nie czujesz flow. Zawsze znajdziesz wspólny temat i nawet nie wiesz kiedy czas na koniec i każdorazowy feedback.

Risposta di Talkersi.pl
Talkersi to świetni lektorzy, którzy potrafią zaangażować, zmotywować i dopasować zajęcia do moich potrzeb. Chciałam, żeby ktoś mnie pilnował, sprawdzał postępy i trzymał za językowy cel i dokładnie to dostałam. Czułam się wspierana, ale jednocześnie mobilizowana do działania. Ta forma nauki naprawdę zadziałała u mnie. Polecam!

Risposta di Talkersi.pl
Przyszedłem z chęcią podniesienia poziomu języka angielskiego i dokładnie to dostałem. Dostałem polecenie z uwagi na niecodzienne podejście do prowadzonych lekcji i faktycznie, jest to coś zupełnie innego niż proponuje rynek i okazało się piekielnie skuteczne :)
Serdecznie polecam - zadowolony klient.

Risposta di Talkersi.pl
Świetne indywidualne podejście do klienta. Dostałem usługę szytą na miarę, idealnie dopasowaną do moich specyficznych potrzeb. Dzięki pracy z lektorką z dużo większą swobodą porozumiewam się po angielsku i przełamałem początkową barierę w mówieniu.

Risposta di Talkersi.pl
Jestem bardzo zadowolony ze współpracy z Talkersi. Metoda nauki jest skuteczna i dobrze dopasowana do moich potrzeb. Szczególnie doceniam zajęcia jeden na jeden – indywidualne podejście sprawia, że nauka jest szybka, efektywna i przyjemna. Polecam każdemu, kto chce realnie poprawić swój angielski!

Risposta di Talkersi.pl
Piszę jako kursant ORAZ menedżer zespołu który korzystał przez kilkanaście miesiecy z kursów - samodzielnie i firmowo (sam poleciłem rozwiązanie w firmie - to chyba najlepsza rekomendacja)
Talkersi to Lekcje, które naprawdę coś dają = uczą, podnoszą poziom i odblokowują bariery - to chyba ta formuła 1na1, świetni lektorzy rozmawiający z nami w naszej specjalizacji (biznes, rozwój, sprzedaż) - i po prostu chce sie na lekcje przychodzić.
Super jest to, że można z danym lektorem/ką pracować długo, a nie skakać z jednego na drugiego losowo.
Materiały też są spoko, elastyczność godzinowa (z awaryjnym odwołaniem), podgląd pod Raporty i generalnie porządek rozliczeń - doceniam jako menedżer zespołu.
Polecam zarówno indywidualnie jak i jako rozwiazanie dla firm.
Co bym zmienił? Dodałbym nowe języki :) hiszpański? Włoski? Może..chiński?

Risposta di Talkersi.pl
Jestem trudnym zawodnikiem i najbardziej mnie urzekło, to że za trzecim razem firma mi dobrała lektora, z którym mogłem porozmawiać na intersujące mnie tematy. Jednocześnie cały czas czułem chęć pomocy i opieki nad moim angielskim

Risposta di Talkersi.pl
Dzięki Talkersi wreszcie zaczęłam w pełni korzystać z języka angielskiego. Kilka przydatnych rad na początek, takich jak przełączenie wszystkich urządzeń na język angielski, plus świetny lektor i motywacja do nauki sprawił , że wreszcie poczułam "mam to" i mogę się rozwijać językowo

Risposta di Talkersi.pl
Zdecydowałam się skorzystać z nowej usługi, która polega na tym , że spotykam się tylko na rozmowy w języku angielskim. Dla mnie jako przedsiębiorcy, opcja idealna . Dużo dostępnych godzin od rana do wieczora, nie muszę mieć książki, zadań domowych, po prostu tylko ćwiczę mówienie. Bardzo fajna alternatywa do nudnych zajęć lekcyjnych. Ja korzystam już 4 miesiąc:)

Risposta di Talkersi.pl
Moja szczera opinia o pracy w Talkersi
Trafiłam do Talkersów w akcie desperacji – byłam wtedy w trudnej sytuacji życiowej i pomyślałam: „Może to coś się rozwinie, może będzie fajnie.” Przepracowałam tam łącznie około 17–19 miesięcy i zrezygnowałam jesienią zeszłego roku. Od tego czasu mija prawie rok, odkąd jestem wolna. I powiem jedno: czy polecam pracę w Talkersach? Nigdy w życiu.
To jest firma, która wygląda dobrze na zewnątrz, ale w środku przypomina domek z kart – niby trzyma się na jakimś kleju, ale w każdej chwili może runąć.
1. Grafik, dostępność i brak klientów
To prawda, że grafik ustala się samemu. Ale zaraz potem dostajecie listę „godzin chodliwych” i „niechodliwych” – co uważam za absurd. Bo wszystko zależy od klientów, których notabene Talkersi nie są w stanie Wam zapewnić. Kiedy zaczynałam, minimum godzin to było 20 tygodniowo. Nigdy mi ich nie wypełniono. Nigdy. Pod koniec zeszłego roku zeszłam do 12 godzin – z własnej inicjatywy. Dlaczego? Bo i tak nie było komu tych godzin wypełnić. A przecież mieli 16–17 tysięcy polubień i obserwujących na Facebooku. Gdzie ci klienci?
2. Brak wsparcia, puste obietnice
Talkersi obiecują pomoc, wsparcie metodyczne, opiekunów, konsultacje. W praktyce: nie liczcie na nic. Problemy są zbywane półsłówkami, a metodyczne porady ograniczają się do „a spróbuj tak” albo „ja robię inaczej.” Jeśli jesteście nauczycielami z wykształceniem, wiecie, że to nie jest wsparcie metodyczne. Ja jestem magistrem filologii angielskiej. Mogę wykładać literaturę, analizować gramatykę. Ale nie specjalizuję się w Business English – i uczciwie o tym mówiłam. Talkersi mimo to przydzielili mi ucznia, który chciał Business English. Bez pytania, bez refleksji.
3. Stawki: śmiech na sali
W 2023 roku przed opodatkowaniem dostawało się ok. 46–47 zł brutto za godzinę. Po podatkach wychodziło 30 parę złotych na rękę. Serio? Za godzinę pracy osoby po studiach, z kwalifikacjami, często z dodatkowymi kursami lub certyfikatami? A kursanci płacą ok. 110 zł za godzinę. Reszta idzie w firmę. I to bym jeszcze przełknęła, gdyby nie to, że nie zapewniają Wam klienteli. Zarabiacie grosze, a i tak często nie pracujecie, bo klient odwołał zajęcia, a zastępstwa nie ma. Dostępni jednak być musicie.
4. Kwestia odwołań i odpowiedzialności
Zdarzy się Wam problem techniczny – np. burza, awaria internetu – lekcja przepada. Przepraszacie, odrabiacie. I tak, odrabiacie na własny koszt. Czyli za darmo. Nawet jeśli to nie była Wasza wina. A jeśli klient odwoła lekcję? Wszystko jest ok, pełne zrozumienie. Gdzie tu sprawiedliwość?
5. "Unikalna metoda"?
Talkersi reklamują się jako twórcy „unikalnej metody nauczania” – czyli konwersacji 1:1. No błagam. Od lat wiadomo, że rozmowa to najlepszy sposób na przełamanie bariery językowej. To żadna unikalna metoda, nie ma na to patentu, nie ma też konkretnego autora. Wszyscy to wiemy od dawna. A mimo to, firma robi z tego złoty argument marketingowy.
6. Kwalifikacje nauczycieli – czy ktoś to weryfikuje?
Nie. Naprawdę nie. Wystarczy zdać test i nagrać filmik z autoprezentacją. Nikt nie pytał mnie nigdy o dyplomy, certyfikaty, nic. I to mnie przeraża – bo klienci nie mają pojęcia, czy osoba, która ich uczy, naprawdę ma do tego kompetencje. Można wrzucić test do ChatGPT, zrobić autoprezkę z ładnym uśmiechem i już jesteście lektorem.
7. TalkBook – czyli "książka"
Nie, TalkBook to nie książka. To ryza papieru zbindowana w PDF-ie z jednym wyjaśnieniem i sześcioma zdaniami do przećwiczenia na stronie. Chcecie książek? Zajrzyjcie do Altenberga, Edgarda, Preston Publishing, Słówko. To są materiały dydaktyczne. TalkBook to kpina.
8. Zastępstwa i „opiekunowie”
Czasem dostajecie kogoś w zastępstwie. Bez materiałów, bez przygotowania, bez przekazania informacji. Pracujecie „w ciemno”, robicie z siebie idiotę. A kiedy próbujecie kulturalnie opisać sytuację i poprosić o wyjaśnienia, jedyne co słyszycie to... uwagi o tonie. Że ktoś się poczuł urażony. Zero przeprosin. Zero odpowiedzialności.
Podsumowanie
Nie polecam. Nigdy. Chyba że jesteście naprawdę zdesperowani.
Pracujecie za śmieszne pieniądze, jesteście dostępni 24/7, nie macie gwarancji niczego, a jeszcze macie się kłaniać firmie w pas. Nie macie prawdziwego wsparcia, uczniowie traktowani są jak towar, a nauczyciel jak tani zasób.
Chcecie zarabiać? Zacznijcie na własną rękę. Ja w trzy tygodnie znalazłam 21 klientów na grupach na Facebooku. Jeśli przekroczycie próg 3499,50 zł miesięcznie, zakładacie działalność gospodarczą. Jeśli mniej – robicie PIT 36 i nie płacicie podatku. Można pracować za 60, 70, 80 albo i 100 zł/h. Bez pośredników, bez ściemy, bez TalkBooków.
Wybór należy do Was.

Risposta di Talkersi.pl
Bardzo celny strzał jeżeli chodzi o szkołę jezykową, szkołę poleciła mi koleżanka,która już od jakiegoś czasu uczy się z Talkersami. Świetni nauczyciele, dopasowanie poziomu do umiejętności i potrzeb. Dzięki nauce z Talkersami pokonałam barierę mówienia po angielsku, zamierzam zostać z Talkersami na dłużej

Risposta di Talkersi.pl
Nauka w Talkersach pozwoliła mi przełamać barierę językową i to na poziomie A1 - świetni nauczyciele, którzy dopasowują program do poziomu ucznia ale również do osobistych zainteresowań i pasji ucznia ! Obsługa biura również na 5 !

Risposta di Talkersi.pl
Zdecydowanie polecam! Świetna obsługa biznesowa, zaangażowanie lektorów oraz ciekawy program odczarowywują naukę języka anielskiego i wspierają w realizacji nawet najambitniejszych celów.

Risposta di Talkersi.pl
Mój powrót do współpracy z talkersami po 4 latach przerwy pokazał mi, że nadal trzymają najwyższy poziom profesjonalizmu! Kolejny krok w drodze do płynności w obcym języku zrobiony!

Risposta di Talkersi.pl
Super podejście do klienta, firma idzie na rękę nawet jeśli coś nie do końca jest zgodne z ich regulaminem, do tego świetny kontakt

Risposta di Talkersi.pl
Sąsiad mi polecił Talkersi i się nie mylił. Przed kursem czułem się dość pewnie z swoim angielskim, ale dzięki niemu zidentyfikowałem swoje braki i systematycznie nad nimi pracuje z lektorem. Jestem mega zadowolony!

Risposta di Talkersi.pl
Po wielu zmianach udało mi się znaleźć szkołę, która spełnia moje oczekiwania i potrafi się naprawdę dostosować do moich potrzeb :) Moja lektorka zawsze z otwartością przyjmuje feedback ode mnie i realizuje zawsze to, co w danym momencie potrzebuje. Wszystko jest zawsze przygotowane i nie ma opóźnień. Także strona organizacyjna szkoły jest bez zarzutu. Polecam!

Risposta di Talkersi.pl
Świetne zajęcia ze sporą dawką wiedzy! Dzięki Talkersom nauka języka angielskiego nie kojarzy się już z przykrym obowiązkiem, a z przyjemnie spędzonym czasie :) Polecam! :)

Risposta di Talkersi.pl
Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.
Scopri di più su come vengono gestite le recensioni su Trustpilot.