Aldrig igen
Vi besøgte Stropei den 28. juni om aftenen – fire voksne og to børn – og desværre blev det en meget skuffende oplevelse.
Vi bestilte to pizzaer, en kyllingeburger, en steak samt burrata til forret.
Allerede ved bestillingen virkede det uprofessionelt. Tjeneren kendte ikke menukortet og kunne ikke anbefale noget, da hun fortalte, at hun var ny og ikke selv havde spist på restauranten. Da vi spurgte, om der fulgte focaccia med burrataen, fik vi blot at vide, at det kostede ekstra, hvilket vi naturligvis accepterede.
Da drikkevarerne blev serveret, blev de stillet tilfældigt på bordet – blandt andet blev en øl sat direkte foran vores toårige barn. Vi havde også bestilt en kande vand uden isterninger, men den blev serveret med is. Vi måtte derfor selv rejse os og bede om en ny.
Serveringen af maden var ligeledes kaotisk. Hovedretterne kom drypvis, så den første ret nåede at blive kold, inden alle havde fået deres mad. Forretten blev endda serveret til sidst, samtidig med den sidste hovedret.
Pizzaerne havde en meget mærkelig konsistens, og råvarerne virkede ikke som den kvalitet, man forventer på en italiensk restaurant. Vi var begge enige om, at de var skuffende.
Kyllingeburgeren var krydret så voldsomt og usædvanligt, at over halvdelen blev efterladt.
Burrataen blev serveret med blege, smagsløse tomater, og focacciaen var tør. Da vi gjorde opmærksom på det, blev kommentaren mødt uden nogen form for reaktion.
Steaken var bestilt medium, men blev serveret gennemstegt. Vi gjorde opmærksom på det med det samme. Der gik dog så lang tid, før ejeren kom hen, at den blev spist, fordi det var sent, og man var sulten. Ejeren spurgte kort til steaken, konstaterede, at den var blevet spist, trak på skuldrene og gik igen. Der blev hverken tilbudt en løsning eller givet en undskyldning.
I løbet af halvanden time blev vi afbrudt hele fem gange – én gang for at høre, om alt var i orden, to gange for at spørge, om vi manglede noget, derefter for at rydde af og til sidst for at høre, om vi ønskede kaffe og kage. Det gav os en følelse af, at man gerne ville have os hurtigt videre, frem for at lade os nyde aftenen i fred.
Den værste oplevelse kom dog ved betalingen. Vi måtte selv gå ind for at betale. Vi betalte hver for sig, og det sidste par oplyste tydeligt, at de skulle betale for en pizza, en steak, burrata samt deres drikkevarer. Betalingen blev gennemført.
Da vi stod ude på gaden, blev de råbt an af en anden tjener foran både andre gæster og vores eget selskab med beskeden om, at de ikke havde betalt for steaken. De gik straks ind igen og forklarede, at de netop havde oplyst, hvad de skulle betale for. Tjeneren svarede, at hun "måske havde overhørt det". Den anden tjener, som havde råbt dem an, skyndte sig blot at kigge ned og gå væk. Der kom ingen undskyldning.
Fejl kan ske, men måden de blev håndteret på gennem hele aftenen var ganske enkelt ikke acceptabel. Det handler ikke kun om fejlene, men om den manglende service og ansvarsfølelse, når de opstår.
Vi gik derfra med følelsen af, at en hyggelig aften var blevet ødelagt. Man går på restaurant for at nyde god mad, god service og hyggeligt samvær – ikke for at gå derfra frustreret og med en dårlig smag i munden. Desværre var det præcis sådan, vi havde det efter besøget. Vi kan derfor hverken anbefale restauranten eller se os selv komme igen.