Valutata 1 stelle su 5

Blijkbaar zijn ze bankroet. dus zal mijn voorschot niet meer terug zien vrees ik. een offerte aangevraagd een voorschot betaald. dan hebben ze mij laten weten dat ze de batterij niet kunnen... Leggi di più

Valutata 4 stelle su 5

Er is meer Customer Service on Board tegenover een half Jaar Geleden......Eindelijk ! Ik zit nog we met enkele pijnpunten....zien van details van laden via datalogger en lanbox op mijn GSM..... Va... Leggi di più

Valutata 5 stelle su 5

Sander heeft de tijd genomen om alles heel goed uit te leggen omdat ik ook geïnteresseerd ben wat de verschillende mogelijkheden zijn op technisch vlak. Hij had 45' voorzien (standaard), maar die vols... Leggi di più

Valutata 5 stelle su 5

Heel aangenaam verrast door de vlotte afhandeling van heel het proces. We zijn enorm tevreden met onze nieuwe zonnepanelen en thuisbatterij van Soly. Vanaf het eerste gesprek tot aan de installatie he... Leggi di più

Dettagli dell'azienda

1. Azienda specializzata in energia solare

Informazioni su Soly België

Scritti dall'azienda

We zijn hard bezig om zonne-energie voor iedereen beschikbaar te maken. Een sprong vooruit voor onze aarde, met de slimste, mooiste, sterkste energiebron die er is. Maar eigenlijk gewoon terug naar de bron die ons al miljoenen jaren van energie voorziet. Iedere grote verandering begint klein. We zetten de zon weer op 1!

Al bijna 10 jaar maken we zonne-energie voor iedereen toegankelijk.

Wij maken zonne-energie toegankelijk voor iedereen die vandaag wil besparen en mee wil bouwen aan de duurzame wereld van morgen. Daarom geven wij u advies dat helemaal afgestemd is op uw situatie én leveren we duurzame zonnepanelen met het hoogste rendement. En ook nog eens heel betaalbaar! Met installatieteams door heel Vlaanderen garanderen we dat u zo snel mogelijk geniet van uw eigen zonne-energie.

Bezoek de website

4 stelle
3 stelle
2 stelle
1 stella

Non ha risposto alle recensioni negative ricevute

Valutata 4 stelle su 5

De man was heel duidelijk

De man was heel duidelijk. antwoorden perfect op de vragen.
Zijn advies was ook heel duidelijk

6 agosto 2023

Risposta di Soly België

Bedankt voor de zonnige review! We zijn blij te horen dat we je naar tevredenheid hebben geholpen!

Zou Soly aan iedereen afraden

Zou Soly aan iedereen afraden! Komen afspraken niet na, communiceren niet, verwittigen 2 uur na de afspraak dat deze niet doorgaat, komen met allerhande smoesjes, klanten’service’ is van het laagste niveau dat ik ooit meemaakte (onprofessioneel en denigrerend, echt walgelijk) …
Na veel gedoe werd installatie geplaatst, na opnieuw heel veel gedoe werd 4 maanden na installatie van de panelen en batterij eindelijk de datalogger in orde gebracht. Blijkt nu uit de data dat de batterij niet werkt.
Soly gaat ‘contact met ons opnemen’, al een week aan het wachten uiteraard weer niks gehoord.
Groot flutbedrijf. Mijn kleuter van 4 jaar zou in staat zijn een betere service te geven.

19 luglio 2023

Beste Stephanie,

Bedankt dat u de tijd hebt genomen een review achter te laten. Het betreurt ons zeer dat u het contact met Soly op dit moment als teleurstellend ervaart. Wij willen ons graag inzetten om uw vertrouwen in ons te herstellen en komen daarom graag met u contact met u in contact.
Helaas konden wij u vandaag telefonisch niet bereiken. Om de problemen met de batterij zo snel mogelijk te verhelpen, hebben wij u via e-mail alvast een voorstel gedaan voor een service afspraak op korte termijn.

Wij zien uw reactie graag tegemoet.

Met zonnige groet,

Team Customer Care
Soly

Goed werk

Snel, duidelijk advies op maat met goede opvolging

17 luglio 2023

Risposta di Soly België

Bedankt voor het delen van uw positieve ervaring! We zijn blij om te horen dat u we u naar tevredenheid hebben kunnen helpen! :)

Valutata 5 stelle su 5

Wij zijn zeer tevreden van soly 3weken…

Wij zijn zeer tevreden van soly 3weken geleden offerte getekend en onze zonnepanelen liggen al op ons dak . Met dank aan de zeer vriendelijke en behulpzame Mei-Bou die het proces tot op de voet opvolgde ,van het opmaken van de offerte tot het opleveren .

Beste,

Namens Soly willen we je bedanken voor deze mooie review! Wij zijn blij om te horen dat het installatieproces zo vlot is gelopen en we streven erna in de toekomst dit ook zo te houden. Wij willen je namens Mei-Bou ook bedanken voor je complimenten. Namens Soly wensen we je een zonnige dag toe!

Valutata 3 stelle su 5

Na enkele telefonische gesprekken kon…

Na enkele telefonische gesprekken kon men me uit eindelijk niet helpen jullie hadden niet het gepaste materiaal om op mijn dak zonnepanelen te leggen

Beste Hendrik,

Bedankt voor je review. Helaas kunnen wij je niet helpen ivm de schuine EPDM daksituatie maar we zijn hier liever meteen eerlijk over. Wij wensen je nog een fijne zomer!

Firma van men.....

Firma van men .... al sinds april problemen met de omvormer die gloei heet word en geluid maakt. Al meerdere telefoons gedaan en mails. Nu hebben ze hem 5 cm komen herplaatsen en nog steeds het zelfde probleem. Vandaag 11u ging er iemand komen voor de keuring, 6u later nog niemand gezien. Echt man hebben wij al spijt van deze firma. Mensen uit onze omgeving zeggen dat het levensgevaarlijk is hoe heet die omvormer wordt. Als men huis afbrandt heb ik hier nu toch een bewijs dat ik dit gepost heb. En soly trekt er hen niks van aan. Moest eens bij hun zelf zijn hoe ze de mensen af wimpelen. Als iedereen zijn werk zo moest doen ge zou nog al eens iets zien .

Beste Ellen,

Wij vinden het namens vervelend om te horen dat dit hebt geconstateerd. Echter proberen we je gegevens te vinden om je te contacteren, maar helaas kunnen we op je naam niets vinden. Zou je ons op support@soly.be je gegevens kunnen sturen zodat we je kunnen contacteren? Namens Soly wensen we je nog een zonnige dag toe!

Een echt prutsbedrijf!

Soly België is een zeer amateuristisch en onprofessioneel bedrijf. De communicatie trekt op niets, de installateurs slagen er niet in een kabel deftig aan te sluiten en de keuring laat maanden op zich wachten. Ik raad iedereen af om met deze firma in zee te gaan, want het geeft je alleen maar extra last.

11 luglio 2023

Beste Anja,

Bedankt dat u de tijd hebt genomen een review achter te laten. Alhoewel we als bedrijf al 10 jaar bestaan en veel klanten tevreden hebben geholpen, blijven we graag leren en ontwikkelen. Onze klant is daarbij onze belangrijkste leermeester. Constructieve kritiek is daarom niet alleen welkom, maar ook nodig.

Over de communicatie in algemene zin het volgende: vorig jaar zijn wij gestart op de Belgische (eerst op de Vlaamse en sinds afgelopen week ook op de Waalse) markt. We zijn er trots op dat we in het afgelopen jaar in België al veel huishoudens succesvol hebben kunnen helpen aan duurzame oplossingen op het gebied van zonne-energie. Helaas zijn er in het begin ook situaties geweest waarin wij onze klanten niet direct hebben kunnen helpen op een manier die overeenkomt met onze bedrijfswaarden. Enerzijds omdat wij direct na onze start, in de piekperiode van de Vlaamse markt, geconfronteerd werden met de energiecrisis. Anderzijds, zijn wij in die periode simpelweg onderbezet en daardoor onvoldoende bereikbaar geweest.

We zijn inmiddels een half jaar verder, het team is sterk uitgebreid en we hebben veel geleerd over de Belgische markt met als resultaat dat wij vol vertrouwen onze Soly missie kunnen doorzetten op de Belgische markt.

Nu over over uw situatie specifiek. Ik lees in de diverse reviews die u hebt achtergelaten, dat u niet tevreden bent met hoe het installatieproces bij u is verlopen. U benoemt onder andere het esthetische aspect. Vanwege het materiaal van de muren was het in uw geval niet verantwoord (lees onveilig) door de muur heen te boren. Onze installateur heeft u een alternatieve, veilige, mogelijkheid geboden waarbij de bekabeling anders bevestigd zou worden, namelijk via de buitenkant van de woning. Hier bent u mee akkoord gegaan en na installatie is er vanuit uw kant getekend voor een succesvolle oplevering. Negen dagen nadat de installateur bij u heeft geïnstalleerd, heeft er een AREI keuring plaatsgevonden met een positieve rapportage. De documentatie hebt u de dag erna van ons ontvangen.

We vinden het jammer dat u aan het proces een onaangenaam gevoel hebt overgehouden. Zou u kunnen toelichten op welke manier u zich beter geholpen zou hebben gevoeld?

Zonnige groet,

Valutata 5 stelle su 5

Heel vriendelijk en goed verstaanbare…

Heel vriendelijk en goed verstaanbare uitleg.
Heel behulpzaam
Grtjes

6 luglio 2023

Beste Hilda,

Bedankt voor deze 5 sterren review! We waarderen enorm de moeite die je hebt genomen. Namens Soly wensen we je een zonnige dag toe!

Mvg,

Valutata 1 stelle su 5

Afspraken worden niet nagekomen en…

Afspraken worden niet nagekomen en geannuleerd. Een maand na betaling voorschot is er nog steeds geen bezoek geweest ivm bekijken plaatsing , laat staan een datum voor plaatsing zonnepanelen. Er was me plaatsing beloofd tussen de 4 en de 6 weken. Een maand later is er nog niets gebeurd. Had ik dit geweten was ik zeker niet in zee gegaan met deze firma. Mijn volgende stap is de ombudsman en de sociale media als mijn zonnepanelen er niet liggen tegen einde juli.

7 luglio 2023

Risposta di Soly België

Beste Sigrid, excuses dat we nog niet eerder contact opnamen, u stond inderdaad net op de planning om gecontacteerd te worden voor installatie.

Onze collega's van de planning afdeling hebben u vanmiddag proberen te bereiken om dit reeds volgende week in te plannen. We hebben u helaas niet kunnen bereiken maar proberen het maandag opnieuw.

We kijken alvast uit naar een succesvolle installatie!

Valutata 4 stelle su 5

super vriendelijk en vrij duidelijke…

super vriendelijk en vrij duidelijke uitleg en zeker niet opdringerig
nu nog afwachten op de offerte

5 luglio 2023

Beste Emmanuel,

Fijn te horen dat u een goede eerste ervaring met Soly heeft opgedaan, we hopen u binnenkort als klant te mogen verwelkomen!

Vreselijk slechte opvolging

BIJKOMENDE UPDATE 4/9/2023: na veelvuldig klagen contact gehad met de belofte dat de installatie 'kort na het bouwverlof' zou gebeuren. Ondertussen zijn we september (of had u het over bouwverlof 2024?) en is er opnieuw niet het minste contact geweest, zelfs niet na email contact met zowel info(@)soly.be als support(@)soly.be. Op beide addressen komt een geautomatiseerde reply terug, maar geen zinvolle reactie.

U gelieve het nodige te doen om het contract te verbreken en het voorschot met een passende rente (7% op jaarbasis is gewoonlijk) terug te storten, zoniet volgt er een ingebrekestelling, procedure voor het Vredegerecht en klacht bij de Economische Inspectie.

UPDATE NA ANTWOORD: dat is dus inderdaad waar ik e-mails naartoe stuurde. Ondertussen nog steeds in blijde afwachting van een afspraak, maar eerst moeten blijkbaar nog eens fotos doorgestuurd te worden die al doorgestuurd zijn voor het eerste telefonische contact. Een korting als geste zou ondertussen al gepast zijn eigenlijk hoor.

Op 8 juni 2023 gesprek, meteen
daarna offertes, waarbij uitzicht gegeven werd op snelle plaatsing (eind juni). Op 19 juni offerte ondertekend en voorschot betaald en plaatsingsdatum gekozen.

Sindsdien volledige radiostilte, zelfs na twee emails naar het info email adres komt er geen enkele reactie.

19 giugno 2023

Beste Marnix,

Onze collega's maken momenteel uw dossier compleet en nemen nadien contact op om de installatie in te plannen. We hopen dit spoedig te kunnen inplannen en afronden.

Ivm communicatie kunnen we helaas geen emails van u terugvinden in ons systeem, u kan ons in de toekomst bereiken via support@soly.be

Valutata 1 stelle su 5

Processie van EchternachReeds driemaal een afspraak niet…

Reeds driemaal een afspraak niet nagekomen.
Verwittigen niet, geen installateur, call center niet bereikbaar.
Verschrikkelijke ervaring

3 luglio 2023

Beste Jos,

Allereerst onze excuses dat de planning langs onze kant gewijzigd is, we hadden helaas te maken met overmacht maar dit is uiteraard niet de service die we nastreven.

Inmiddels staat uw afspraak ingepland en we kijken alvast uit naar een succesvolle afronding van uw zonne installatie!

Problemen opgelost

26/04/23 werden onze zonnepanelen geplaatst, de thuisbatterij enkele weken later in nalevering. Installatie is nog steeds niet in orde, geen injectie op het net, geen opslag op de thuisbatterij en geen monitoring. Keuring dus ook nog steeds niet uitgevoerd. Communicatie is hopeloos, geen eenduidig antwoord en vooral geen oplossing. UPDATE: 06/07 Is de installatie helemaal afgerond, zijn er extra batterijen geplaatst als oplossing van het probleem op kosten van Soly, heb ik een degelijke en volledige uitleg gekregen waaruit bleek dat injectie toch reeds in orde was (in tegenstelling tot wat een medewerker eerder had gezegd) en werd ik heel goed geholpen door een nieuwe medewerker bij Soly.

3 luglio 2023

Risposta di Soly België

Beste Hilde, allereerst onze excuses voor de vertraagde reacties in communicatie, wegens onderbezetting heeft dit langer geduurd dan het niveau wat we nastreven.

We zijn blij te vernemen dat de genoemde problemen inmiddels zijn opgelost en nemen spoedig contact op om de keuring in te plannen.

Het gesprek was op 06-27-2023

Het gesprek was op 06-27-2023. Zeer vakkundige en duidelijke uitleg.

26 giugno 2023

Risposta di Soly België

Beste Ton, bedankt voor uw positieve review en fijn te horen dat u een goed contact had met onze teams. We geven het compliment door!

Valutata 1 stelle su 5

medewerker kwam niet opdagen op…

medewerker kwam niet opdagen op onlinemeet

26 giugno 2023

Beste Jana,

Helaas was onze adviseur net die ochtend ziek gevallen. We zijn blij te zien dat we inmiddels een sterke offerte hebben kunnen uitbrengen en hopen u binnenkort als klant te mogen verwelkomen.

Slechte dienst na verkoop

Van het eerste contact op afstand tot de plaatsing ging het redelijk. Plaatsing is goed verlopen, maar ondertussen zit ik al 2 maanden te wachten om nog maar een afspraak te krijgen voor de keuring. via telefoon krijg je de standaard antwoorden, elke keer opnieuw, alsof het afgelezen wordt. via mail komt er gewoon geen antwoord.
zolang ik geen keuring heb, kan de premie niet aangevraagd worden, binnenkort lopen we die nog mis. Slechte nazorg en ik ben blijkbaar niet de enige als ik het zo lees.......

23 giugno 2023

Beste Steve,

Wegens drukte in de markt de afgelopen maanden hadden de keuringsinstanties een tijdelijke achterstand, onze excuses hiervoor.

Inmiddels zijn we blij te zien dat de keuring van uw nieuwe installatie over 2 weken staat ingepland, wij wensen u alvast veel plezier met uw nieuwe zonne installatie!

Hallucinant

Ik heb lachwekkend veel mails ontvangen van Soly en het was irritant omslachtig om een afspraak vast te leggen. Het videogesprek startte te laat, met bovendien nog technische problemen langs de kant van de consulent waardoor ik nog meer tijd verloor (kan al wel eens gebeuren natuurlijk), maar wat echt bizar en tijdrovend was, was de presentatie waarmee dat gesprek startte over zaken die mij als particulier eigenlijk écht niet interesseren. Wat maakt mij het uit wie jullie bedrijf ooit oprichtte? Kort en bondig toelichten dat jullie duurzaam en fair trade werken lijkt mij voldoende want ik snap dat dat een reden kan zijn om voor jullie te kiezen. Ondervraagd worden of ik bepaalde termen ken daarentegen, is nogal betuttelend en ronduit ongepast in zo'n gesprek. Is het een examen ofzo? Als klant maak ik tijd vrij in het midden van mijn werkdag: ik wil gewoon informatie op maat, snel en duidelijk. Ik kreeg geen antwoorden op mijn vragen en niet in de verste verte een idee van wat jullie mij kunnen bieden want de software waarmee jullie werkten begaf het. 45 minuten later had ik dus nog steeds niets nuttig gehoord waarop ik het afsprek besloot af te ronden. Intussen heb ik nog steeds geen offerte gekregen van jullie, maar willen jullie een nieuw gesprek inplannen? Van andere bedijven heb ik niet alleen heldere en beknopte uitleg gekregen bij al mijn vragen, maar ook duidelijke en goede offertes. Ik heb eens goed gelachen omwille van de chaotische contacten met Soly en jullie absurde business take, maar kan jullie echt niet aanbevelen. Het is fijn dat als iemand tijd maakt, maar enkel als dat nuttig wordt ingevuld.

15 giugno 2023

Beste Anna,

Bedankt voor het delen van je ervaring Anna. Jammer om te horen dat je het adviesgesprek niet goed hebt ervaren. We hadden graag een mooi installatieproces gestart.
Graag komen we met je in contact over je ervaring. We zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen. Namens Soly een zonnige dag toegewenst.

Team Soly,

Valutata 5 stelle su 5

Asheq was heel vriendelijk en…

Asheq was heel vriendelijk en hulpvaardig, professionele offerte ..

21 giugno 2023

Risposta di Soly België

Fijn te horen dat je een goede ervaring hebt ontvangen Philippe!

We kijken alvast uit naar een succesvolle installatie.

Prima offerte voorstel

Duidelijke uitleg, goede offerte.

4 giugno 2023

Beste Jan,

Wat fijn om te horen dat je het proces zo goed ervaren hebt. We kijken uit naar de opwekking en wensen je zonnige dagen toe in de toekomst!

Team Soly,

Valutata 1 stelle su 5

Afspraak om meeting om 9 uur maar laten…

Afspraak om meeting om 9 uur maar laten gewoon niks weten

20 giugno 2023

Risposta di Soly België

Beste Franky, onze sales adviseur is helaas vanochtend uitgevallen wegens ziekte en we hebben u hiervan niet tijdig kunnen verwittigen waarvoor onze excuses.

We hebben u zonet proberen te contacteren om een nieuwe afspraak in te plannen en proberen het later nogmaals.

Nog een zonnige dag gewenst.

Soly Customer Care

Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più