L'azienda ha risposto
Pani Justyna to bardzo profesjonalna osoba o wysokim poziomie kultury osobistej. Specjalistka z dużym doświadczeniem - co było widać od samego początku konsultacji. W końcu ktoś dał nam gotowe wskazów... Leggi di più
Pomagam ludziom odzyskać zdrowie, dobre samopoczucie, energię dożycia. Sama chorowałam wiele lat na stwardnenieni rozsiane i neuroboreliozę, dzięki temu mam ogromne, wieloletnie i niestety traumatyczne doświadczenia, które pomagają mi leczyć innych. Stosuje metody połączenia żywienia niskowęglowodanowego, ketogennego, diety GAPS oraz carnivore wraz z kluczowym dla naszego zdrowia oddechem. Dobieram model żywienia do stanu zdrowia i sytuacji życiowej pacjenta
Ludowa 9, 45-820, Opole, Polonia
Obserwowałam tą panią na Instagramie. Ta pani opublikowała jakiś filmik jak produkowana jest posypka do ciast i tortów, podpis był jakby to było coś obrzydliwego itp. Rozumiem, że jest to niezdrowy produkt, ale proces produkcji pokazany na filmie był akurat normalny, czysty, czego nie można często powiedzieć o produkcji mięsa.
Polajkowałam komentarz innej osoby, że "co tu jest obrzydliwego?", chciałam też wyciszyć na jakiś czas profil tej pani (nie tylko z tego powodu), ale niechcący kliknęłam "przestań obserwować", po kilku minutach okazało się, że nie mogę wyświetlić już w wyszukiwarce profilu tej pani. Zostałam zablokowana. Piszę tą recenzję, aby ostrzec innych ludzi przed tą kobietą. Sorry, ale większość osób z tak dużą liczbą obserwujących nawet by nie zauważyła, że ktoś przestał obserwować, a na pewno mieli by to gdzieś. Skoro ta pani reaguje taką wręcz agresją, na zaprzestanie obserwowania, to moim zdaniem jest po prostu niezrównoważona i zdecydowanie nie powinna brać się za "leczenie" ludzi. Chyba ta dieta lwa jednak nie bardzo pomogła...
Z głębi serca pragnę wyrazić moją najgłębszą wdzięczność Pani Justynie Borskiej za wszystko, co uczyniła i wciąż czyni dla mojego zdrowia i życia. To Anioł nie tylko kobieta! Trafiłam do niej w czerwcu 2023 roku, będąc w stanie bezpośredniego zagrożenia życia – ważyłam zaledwie 35,6 kg przy wzroście 178 cm, a medycyna akademicka była całkowicie bezradna, pozostawiając mnie bez pomocy i ratunku. Pierwsza konsultacja z Panią Justynką, 12 czerwca 2023 roku, była dla mnie jak wyrwanie z rąk śmierci i podarowanie szansy na dalsze życie! To spotkanie stało się punktem zwrotnym, od którego zaczęła się moja prawdziwa droga zdrowienia! Przytyłam 30kg mając aktualnie stabilne 65kg, wycofało się wiele napadów tężyczkowych, padaczkowych, wzmocniłam ogólną wydajność organizmu, uzyskałam dużą stabilizację emocjonalną, wzmacniając układ trawienny, odbudowując mięśnie a to tylko namiastka naszych wspólnych sukcesów, mój proces zdrowienia wciąż trwa i patrzę do przodu z jeszcze większą nadzieją i wiarą na pełne uzdrowienie :)
Z całego serca polecam wszystkie konsultacje u Pani Justynki, które są niezwykle wartościowe oraz są kluczowym krokiem na drodze do zdrowia! Gorąco polecam wszystkie produkty dostępne na stronie Pani Justyny, z których na biężaco korzystam w codziennym życiu – każdy e-book, warsztat, program oddechowy, żywieniowy, czy też takie produkty jak czysty łój wołowy, naturalne i bezpieczne dla organizmu suplementy, pomagają mi odzyskać pełnie zdrowia. Wszystkie materiały są oparte na ogromnej, merytorycznej wiedzy, a jednocześnie napisane prostym i zrozumiałym językiem. Mój sukces to efekt połączenia wiedzy Pani Justynki z moją wytrwałością. Wierzę, że każdy, kto z otwartością, gotowością i zaangażowaniem zastosuje się do jej zaleceń, odczuje pozytywne zmiany zarówno w swoim zdrowiu psychicznym, jak i fizycznym czego każdemu z serca życzę :)
Z wdzięcznością płynącą z głębi serca i wyrazami szacunku za uratowaniu mi życia!! :)
Magdalena Janaszewska
Nie korzystalem z uslug tej Pani. Pani dodala post o szkodliwosci kawy i niedotlenieniu mozgu. Wystepuje w nim Paul J. Laurienti
Wake Forest University. Skontaktowalem sie z nim wiec i odpisal, ze to film sprzed 10 lat i dzis nie uwaza, ze kawa szkodzi.(dysponuje oryginalem) i napisalem Pani, ze szkoda, ze ona tego nie zrobila przed zasianiem filmu. 5 min pozniej bylem zablokowany 😁
Coz jak wszedlem tu- okazalo sie, ze nie ja pierwszy. Szkoda, ze tak Pani dyskutuje z faktami.
Ponizej odp tej pani- moj komentarz byl infantylny bo zamiescilem odp profesora z usa z filmu, ktory zamiescila na instagramie o tym ze kawa powoduje niedotlenienie mozgu
Pokusilem sie o odnalezienie profesora z filmu i napisanie do niego- odpowiedzial mi po okolo 2 godz:
It turns out that that video is ~10 years old. I am no longer active in that area of research. I can say that my current understanding is that moderate caffeine use is not a problem. So enjoy a cup of coffee.
-------------------
Paul J. Laurienti
Professor
Department of Radiology
Wake Forest University School of Medicine
Co jest infantylnego w moim komentarzu? Nie do konca rozumiem Pani agresje wobec dyskusji i argumentów rzeczowych - nawet ludzi, których zamieszcza Pani w swoich filmach.
Pozdrawiam i dobrego dnia!!
(Pisze to pijac kawe)

Risposta di Się Żyw Justyna Borska
Dziękuję bardzo za ten ogrom porad.Jak zwykle pełen profesjonalizm,dopieszczenie w każdym calu.Cała nasza rodzinka i jeszcze dziadkowie mogą korzystać 😆
Zakupiłam łój wołowy oraz e-book. Cieszę się bardzo z tych zakupów. Jest ogrom wiedzy, naprawdę warto kupić;) . Łój wołowy dobrze się sprawdza jako krem do twarzy/ciała
Udział w Intensywnym Programie Żywieniowym u Pani Justyny zrobił i robi tyle dobrego w moim życiu oraz procesie powrotu do zdrowia.
Wiedza jaką Pani Justyna się dzieli, bezpretensjonalny sposób bycia, dystans do siebie i życia oraz genialne poczucie humoru sprawiły, że te kilka wspólnych tygodni minęły w mgnieniu oka. Dla mnie największą wartością jaką wynoszę z programu to utwierdzenie siebie w przekonaniu, że to ja ponoszę odpowiedzialność za swoje zdrowie. Wiem też, że każdego dnia mogę zrobić dla siebie coś,
co przybliży mnie do lepszego samopoczucia. Dokonując codziennych świadomych wyborów mam ogromny wpływ na to, jak będę funkcjonować w przyszłości.
Jest to bardzo wyzwalające uczucie, dające moc sprawczą do działania.
Serdecznie polecam nie tylko ten kurs, ale przede wszystkim Panią Justynę, która swoją pełną zrozumienia postawą wobec ludzi i życia wnosi tyle miłości do tego świata. Dziękuję!
Polecam serdecznie kurs żywieniowy, to ogromna dawka wiedzy! Jest bardzo naładowany informacjami, dodatkowo jeszcze materiały do samodzielnego przerobienia. Sposób prowadzenia kursu przez Panią Justynę i jej żarty jest cudowny :)
Kurs przerabiałam z opóźnieniem ze względu na sytuację rodzinną, ale nic mnie nie ominęło.
Przyznam że było mi bardzo ciężko jak usłyszałam jakie zmiany powinnam wprowadzić w swoim odżywianiu, ale argumenty i sposób przekazania wiedzy przez Panią Justynę podczas konsultacji (a teraz podczas kursu tylko sie w tym utwierdziłam) zmotywowały mnie do tego. Ze słodyczami pożegnałam się bez smutku, ale chleb makaron, było ciężko odstawić. Efekty nie były zauważalne od razu, ale po pewnym czasie stan mojej skóry poprawił się na tyle, że już wiem że to dobry kierunek. Od czasu wprowadzenia zmian nie pojawiła się ani razu migrena, mam więcej energii i lepiej śpię.
Dziękuję bardzo Pani Justyno za tą wiedzę, za pomoc i zmianę mojego poglądu na żywienie i zdrowie! <3

Risposta di Się Żyw Justyna Borska
Brałam udział w kolejnym kursie organizowanym przez Panią Justynę, tym razem w Intensywnym Programie Żywieniowym i jestem bardzo zadowolona i wdzięczna za ogrom przekazanej wiedzy. Wszystkie treści podane są w bardzo przystępny i zrozumiały sposób, zaopatrzone przykładami. Poza spotkaniami mamy do dyspozycji mnóstwo materiałów edukacyjnych, do których możemy w każdej chwili wracać. Chciałoby się jeszcze więcej spotkań... Naprawdę można słuchać bez końca, jest tak rzetelnie i ciekawie. Wykształcenie Pani Justyny robi ogromne wrażenie a przy tym jest normalną, skromną osobą. Chapeau bas.
Witam ogromne podziękowania dla pani Justyny za przekazanie wiedzy nie tylko o odżywianiu, ale również roli oddechu i środowiska, w którym żyjemy. Mnóstwo tipów, które możemy wprowadzić w życie prowadzące nas do zrowia. Pani Justyna uświadamia na każdym kroku jak ważną rolę pełnimy MY w drodze do zdrowia. Wiele zależy od nas i to daje ogromną nadzieję, siłę i poczucie sprawczości. Kurs jest przebogaty w wiedzę, przekazaną w rzetelny i konkretny sposób. Pani Justyna zawsze gotowa na odpowiedź. Grupa na Facebooku to miejsce zadawania pytań, wyjaśnień i wzajemnego wsparcia. Jeszcze raz ogromnie DZIĘKUJĘ I SZCZERZE POLECAM 🤗
Niestety w moim przypadku zalecenia oddechowe pogorszyly moj stan, i po paru miesiacach bylam zmuszona przestac wykonywac cwiczenia. Wydaje sie, ze zalecenia nie sa zinywidualizowane, nie bierze sie pod uwage wszystkich aspektow czyjegos zdrowia.
Podczas wizyt nie czulam sie do konca wysluchana, wizyty wydawaly sie powierzchowne pomimo 50 min nie bylo czasu na pytania i dowiedzenie sie czemu cos robic a czemu nie. Wolalabym dluzsza wizyte za wieksze pieniadze jak u innych terapeutów, bez pospiechu.
Kolejny minus za agresje w internecie w kierunku osob o innych zapatrywaniach religijnych oraz niedawne szydzenie z osob lgbt (wstawianie ich zdjec w internecie i teksty w stylu ‘posmiejmy sie’). Bardzo nieprofesjonalne zachowanie…
Rowniez ktytyka na forum publicznym wszystkich, ktorzy nie do konca sa zadowoleni ze wspolpracy oraz wywlekwnie ich zalecen na zewnatrz jest niedpouszcznle.
EDYCJA do odpowiedzi ponizej - bo Pani Justyna chyba nie wie, jak dziala TrustPilot, na zatwierdzenie recenzji czeka sie kilka godzin wiec skad pewnosc, ze napisalam ja w nocy? Napisalam ja w dzien. Poza tym nigdy nie mialam w zaleceniach, o ktorej godzinie powinnam isc spac co znow pokazuje ze nie traktuje Pani ludzi indywidualnie tylko pisze ta sama odpowiedz dla roznych ludzi, ktorzy nie sa zadowoleni z Pani wspolpracy.
O nagrywaniu konsultacji nigdy Pani nie informowala i zastanawiam sie czy to nie podlega pod jakis paragraf, ale to zostawię na pozniej.
Pozdrawiam i życzę więcej tolerancji szczegolnie dla innych religii i orientacji bo zółć raczej zalewa kogos innego niz mnie czytajac Pani odpowiedz :)
Edycja nr 2.
Prosze sobie wygooglowac ile trwa zatwierdzenie recenzji na TrustPilot zamiast insynuowac i wyzywac mnie od klamcow. Poza tym mieszkam za granica.
Wogole to Pani nie ma chyba pojecia kim ja jestem, bo mam Pani zalecenia przed soba i slowa nie ma chodzeniu spac o określonej godzinie - to sa kolejne oszczerstwa i klamstwa pod moim adresem. Rowniez nigdy wyrazilam zgody na przetwarzanie moich danych, opowiadanie o moich zaleceniach czy nagrywanie mojej konsultacji (nigdy nie bylam o tym poinformowana).
Inwektywy w moim kierunku o żółci i tym podobne pozostawie bez komentarza, niech ocenia to Pani przyszli ‘pacjenci’…
Ja w Pani kierunku nie wypowiedzialam ani jednego wyzwiska, opisalam swoje odczucia po wizytach oraz stanelam w obronie osob przez Pania szykanowanych na swoich kanalach spolecznosciowych (osoby LGBT i majace inne zapatrywania religijne niz Pani).
Zastanawialam sie wczesniej czy moja ocena byla adekwatna ale wlasnie utwierdzila mnie Pani w przekonaniu, ze jak najbardziej tak. Agresja, oszczerstwa i ublizanie innym nie powinny byc nigdy tolerowane.

Risposta di Się Żyw Justyna Borska
Cieszę się, że uczestniczyłam w Programje Oddechowym u Justyny, gdyż pomimo, że byłam już po przeczytaniu książki Tlenowa Przewaga, dowiedziałam się wielu ciekawych informacji i poznałam przydatne masaże i ćwiczenia oddechowe! Justyna pokazuje jak dzięki małym krokom możemy poprawić jakość naszego życia i zadbać o swoje zdrowie ale oczywiście niczego za nas nie zrobi, gdyż tylko od nas zależy jak z tej wiedzy skorzystamy!! Polecam serdecznie wszystkim osobom, którym bliska jest troska o swoje zdrowie, dobre samopoczucie i lepsza jakość życia!
Intensywny Program Oddechowy to 7 tygodni z ogromna iloscia wiedzy, o ktorej lekarz ci nie powie. Program jest zbiorem wiedzy z wielu dziedzin medycyny dot. chociazby skory, wlosow, ukladu nerwowego czy prawidlowej postawy jamy ustnej (oczywiscie nie wspominajac o ukladzie oddechowym).
Dodatkowo w programie otrzymujemy ogrom cwiczen do wlasnej pracy, dzienniczek do monitorowania postepow, a Pani Justyna odpowiada na kazde nasze pytania.
Program to nie tylko 7 spotkan na zywo, Pani Justyna zasypuje nas dodatkowymi wiadomosciami i filmikami w tygodniu.
Polecam kazdemu.
Dziękuję za szansę na nowe życie. To dzięki Pani Justynie mogłam wrócić do zdrowia i normalnego funkcjonowania po wielu latach zmagań z wrzodziejącym zapaleniem jelita grubego. Po 16 latach przyjmowania sześciu tabletek Pentasy dziennie i coraz mocniejszych sterydów, teraz czuję się lepiej niż kiedykolwiek – bez żadnych leków!
Przez te lata lekarze, w tym profesorowie, powtarzali mi, że dieta nie ma znaczenia i że do końca życia będę musiała przyjmować leki, by zapobiec rozwojowi raka. Dopiero gdy ostatnią kolonoskopię przeprowadził lekarz, którego podejście i brak empatii odebrały mi wszelką nadzieję, postanowiłam coś zmienić. Byłam wyczerpana do tego stopnia, że większość dni spędzałam w łóżku, nie miałam siły, by wyjść z dziećmi na plac zabaw czy towarzyszyć im w codziennych aktywnościach. Wizyty w toalecie, których miałam nawet 25 dziennie, skutecznie wyłączały mnie z życia.
Właśnie wtedy pojawiła się Pani Justyna Borska oraz Pani Sorn. Ich wsparcie i profesjonalizm pomogły mi stanąć na nogi. Już po dwóch tygodniach stosowania się do zaleceń dietetycznych poczułam wyraźną poprawę i mogłam odstawić leki. Lekarze mówią, że to remisja – ja wiem, że zawdzięczam to Pani Justynie i jej wyjątkowemu zaangażowaniu.
Dziękuję za nowe życie i za nadzieję, którą daje Pani ludziom takim jak ja.
Polecam program oddechowy. Pani Justyna przekazała nam bardzo dużo wiedzy w łatwy i przyjemny sposób. W programie brałam udział z moją mamą która ma ciężkie choroby płuc, dzięki ćwiczeniom pani Justyny mama kaszle znacznie mniej i łatwiej jej się oddycha. Również jakoś snu uległa dużej poprawie. Nie żałuję żadnej złotówki która wydałam na kurs, wiedza tam zdobyta jest bezcenna :)

Risposta di Się Żyw Justyna Borska
Z Całego serca polecam kurs oddechowy prowadzony przez Panią Justynę. Jest on dla każdego,dla tych którzy w miarę normalnie funkcjonują oraz poważniej chorych jak w moim przypadku(Pani Justyna wtedy delikatnie wprowadza dla takich osób odpowiednie ćwiczenia!) Cały kurs,ćwiczenia pokazują w jakiej kondycji tak naprawdę jesteśmy...i jak wiele trzeba i można zmienić dzięki ćwiczeniom oddechowym! Bardzo dużo wiedzy przekazanej w przystępny sposób.Kurs się kończy ale praca nad oddechem,przeponą,układem nerwowym trwa długo i cała wiedza,ćwiczenia są naprawdę wykorzystywane .Z całego serca polecam ten kurs ❤
Beata J.

Prawdziwa.
Rzetelna. Wesoła. Z dystansem do siebie i do świata.
Jak zabiera się za robotę ( leczenie kogoś ) to robi to na maksa .
Jeśli nie potrafi czegoś w tym momencie to albo szuka i docieka również na maksa a jeśli nie znajdzie przyznaje się do tego bez oszukaństwa i odsyła od innych, którzy być może wiedzą więcej od Niej. Sama uważa, że nie jest Alfa i Omegą ale osobiste doświadczenie zdrowienia i wyciągnięcia siebie prawie znad grobu daje Jej tę moc aby pomagać innym .
A że chce zarabiać ?...... No cóż.....a kto nie chce zarabiać niech pierwszy rzuci kamieniem .
Mam wiele e-booków od Justynki . Ogrom wiedzy która działa.
Z serca polecam.
Dobra dusza, wymaga doceniania , od tak po prostu, zaszczuwanie to miara słabych ludzi , gnijących od środka, bo w tych czasach ludzie którzy maja swoje zasady są zaszczuwani przez tych którym doskwiera brak jakichkowiek zasad.
Ta Pani usuwa i blokuje komentarze na Instagramie.
Napisałam komentarz pod jej postem, w którym skarżyła się na brak wolności słowa, ponieważ ktoś zablokował możliwość jej posortowania na kilka dni.
W moim komentarzu ujęłam, mój punkt widzenia gdyż od kilkunastu miesięcy obserwowałam ją na platformie i mieć ogólne wyobrażenie na światopoglądach w którym się tam dzieli. Konkretniej napisałam, że jej nagonka na lekarzy jest przesadna i wchodzi na bardzo grząski grunt i ten typ kontentu zakrawa o szurostwo natomiast cenię sobie jej porady żywieniowe, które często są inspiracją.
Po kilku godzinach mnie zablokowała, co wyjaśnia dlaczego pod jej postami są same pozytywne komentarze, które mogą wprowadzić ludzi w błędne postrzeganie jakim typem osobowości jest ta Pani i jaką markę osobistą buduje bez możliwości wejścia w otwarty, merytoryczny dyskurs.
Nie sądzę, żeby warto było płacić tej Pani za jej usługi

Risposta di Się Żyw Justyna Borska
Wykupiłam kurs oddechowy u Justyny bo jest moją inspiracją i motywacją. Ze względu na swoją historię jest mega autentyczna i bardzo spójna w swoich działaniach. Kurs nie był tani ale nie żal mi ani złotówki, ogrom wiedzy, troska i zaopiekowanie kursantami, pomoc, wskazówki nie tylko dotyczące oddechu są kamieniami milowymi w mojej drodze po zdrowie. Trzymam się tej kobiety bo nie boi się mówić co myśli, nie boi się naświetlać prawdy i jest światłem zdrowego rozsądku w zwariowanych czasach. Kurs przyda się mnie, mężowi i dzieciom oraz mojemu ojcu, który jest pozytywnie zaszokowany efektami zaklejania ust na noc :) już działamy! szerzymy wiedzę, edukujemy siebie i innych. Pozdrawiam i dziękuję.

Risposta di Się Żyw Justyna Borska
W trakcie szkolenia uszy przestały się wiecznie zatykać, przestałam kaszleć i bardziej czytam własny organizm. Dziękuję Pani Justyno za wiedzę jaką Pani przekazuje. Nikt wcześniej nie był mi w stanie pomóc tylko leki albo badania i obserwacja 😒. Moja krew po prostu jest niedotleniona i biorę leki na rozrzedzenie krwi. Wiem, że to dopiero początek i duża praca do wykonania jeszcze, ale postępy już dają mi mega dużą motywację i nadzieję ❤️

Risposta di Się Żyw Justyna Borska
Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.
Scopri di più su come vengono gestite le recensioni su Trustpilot.