Scheidegger Opleidingen Recensioni 75

TrustScore 3 su 5

3,2

Valutata 1 stelle su 5

Werkelijk een onderdeel van meerdere opleidingsinstituten. De eigenaar is corrupt en maakt verdienmodellen van deze opleidingen. Gemaakte afspraken worden niet nagekomen. Ook maken ze gebruik van c... Leggi di più

Valutata 3 stelle su 5

Materialen leveren zijn ze goed in. Ondersteuning is echt onder maats. Zelf erachter aan moeten zitten om een praktijkbegeleider te krijgen.... Bijeenkomsten bijwonen waar iemand neer gezet wor... Leggi di più

Valutata 4 stelle su 5

Het meeste was prima geregeld. De communicatie en begeleiding was echter bedroevend. Ik heb mazzel dat ik mezelf doorgaans prima kan redden maar als je wat meer begeleiding nodig hebt, is deze oplei... Leggi di più

Valutata 4 stelle su 5

Fijne leeromgeving! Ondanks een online opleiding toch contact met medestudenten. Helaas heb je weinig aan de docenten. Vaak een copy/paste reactie, cryptische omschrijvingen en geen uitleg oid. De fee... Leggi di più

Dettagli dell'azienda

Informazioni fornite da varie fonti esterne

Bij Scheidegger vind je ruim 350 klassikale en praktijkgerichte opleidingen. Bij jou in de buurt én met examengarantie. Welke opleiding ga jij volgen?

3,2

1 stella

Ha risposto al 100% delle recensioni negative ricevute

Solitamente risponde entro 24 ore

Valutata 4 stelle su 5

Studiemateriaal is goed en voldoende

Studiemateriaal is goed en voldoende. E-connect werkt goed.
Beoordelingen examens waren goed onderbouwd.
Jammer dat 1 docent zich makelijk afmaakt met het nakijken van opdrachten en standaard hetzelfde antwoord geeft.

14 giugno 2024

Risposta di Scheidegger Opleidingen

Bedankt voor je positieve review! Daar zijn we erg blij mee. Daarnaast zullen we je feedback intern oppakken. Met vriendelijke groet, Scheidegger Opleidingen

Valutata 1 stelle su 5

ZEER SLECHT!

Update na aanleiding van mijn review hier ontving ik een telefoontje van Scheidegger. Ze boden me een korting van 100 euro aan dus dan mag ik alsnog 900 euro betalen voor de opleiding terwijl ze de 1000 euro stapbudget al ontvangen hebben. Na contact met het UWV blijkt overigens dat mijn stap budget helemaal niet vervallen is. Ik kan deze opleiding gewoon volgen en heb zelfs nog de mogelijkheid tot een half jaar uitstel zonder extra kosten. Ik vind dit echt een zeer kwalijke zaak.

Originele klacht : Ik heb veel moeite gedaan om het STAP budget binnen te halen en ging daarmee de opleiding professioneel communiceren volgen.
Ik zou in Eindhoven gaan beginnen.
Een aantal weken voordat ik zou starten kreeg ik te horen dat de opleiding niet door ging door te weinig inschrijvingen.
Maar ik zou later alsnog kunnen starten.
Afgelopen week ontving ik een telefoontje met de vraag of ik nog iets wilde doen met mijn inschrijving omdat mijn STAP budget niet meer geldig zou zijn.
Ik heb duidelijk aangegeven dat ik dit wel een hele slechte zaak is en dat ik wilde weten hoe dit opgelost ging worden. ..De fout ligt overduidelijk bij Scheidegger.
De dame aan de telefoon gaf aan dit te gaan bespreken met haar team leider.
He le maal niks meer gehoord!! Geen telefoontje, mail of brief.
PROFFESSIONEEL COMMUNICEREN, DAT MOETEN JULLIE ZELF EERST LEREN.

29 maggio 2024
Non scritta su invito

Risposta di Scheidegger Opleidingen

Beste Syl, we vinden het vervelend te lezen dat de opleiding in Eindhoven niet meer door ging en snappen dat je hierdoor teleurgesteld bent. Helemaal omdat het STAP-budget niet meer geldig is volgens de richtlijnen van het UWV. Wanneer een opleiding niet door kan gaan, proberen we de opleiding altijd zoveel mogelijk in te plannen naar de voorkeuren van de student. Echter kan het soms voorkomen dat er door te weinig aanmeldingen wat geschoven moet worden in de planning. Onze oprechte excuses daarvoor. We kijken in dat geval altijd naar andere mogelijkheden die het beste aansluiten op jouw voorkeuren. Dit kan dezelfde opleiding op een andere locatie of startdatum zijn of een alternatieve opleiding. We hebben hierover op meerdere momenten contact met je proberen op te nemen, maar helaas zonder gehoor. Deze week is er telefonisch contact met je geweest om de mogelijkheden te bespreken en hebben we je een alternatief aangeboden. Mochten we nog iets anders voor je kunnen betekenen of hierover in gesprek gaan, neem dan alsjeblieft weer contact met ons op.

Valutata 5 stelle su 5

Goede docent met kennis van zaken

Goede docent die weet waar hij het over heeft. En is betrokken bij de cursisten en vraagt zelfs buiten de les om of alles duidelijk is en of er hulp nodig is.

11 maggio 2024

Risposta di Scheidegger Opleidingen

Wat ontzettend fijn om te lezen, Reinoud. Dat is een mooi compliment voor onze docent. Bedankt voor het delen!

docenten…

Voor sommige vakken had ik een topdocent, voor sommige vakken dacht ik oprecht, ik snap dat je veel kennis hebt, maar het overbrengen van kennis is een vak apart.

29 maggio 2024

Risposta di Scheidegger Opleidingen

Bedankt voor je review, Rianne! We gaan je feedback intern doorzetten naar de desbetreffende afdeling.

Valutata 3 stelle su 5

Niet zo relevant voor het beroep kwaliteitsmedewerker, behoefte aan meer inhoudelijke feedback op moduleopdracht

Positief: snelle en behulpzame reactie van de docent via E-connect portal. Duidelijk studie overzicht in online omgeving.

Minder positief: Ik had mij aanvankelijk ingeschreven voor de klassikale variant van deze opleiding, echter werd deze wegens te weinig aanmeldingen omgezet naar een E-learning. Achteraf kwamen we erachter dat we toch met een hele groep studenten waren, dus ze hadden wel iets meer moeite mogen doen om toch een fysiek klasje te vormen. Studeren via E-learning is niet voor iedereen geschikt. Een collega van mij waar ik de opleiding samen mee zou gaan doen is hierdoor afgehaakt. Ik heb de opleiding zelf wel met positief resultaat weten af te ronden, maar je hebt een flinke berg eigen initiatief nodig. De feedback op de module (eind)opdracht was niet erg inhoudelijk, maar ging meer over de opzet, taalgebruik, bronvermelding etc. Uiteindelijk heb ik niet zo heel veel aan de opleiding gehad voor mijn gevoel.

24 maggio 2024

Risposta di Scheidegger Opleidingen

We waarderen het enorm dat je jouw feedback met ons deelt. Het spijt ons dat de opleiding niet aan je verwachtingen heeft voldaan. We zullen je feedback bespreken met de desbetreffende afdeling en kijken hoe we hiermee de training kunnen optimaliseren.

Slechte informatie voorziening

Ik had mij opgegeven voor de modules praktisch leidinggeven en pedagogisch beleid in de kinderopvang, zonder ons te informeren is praktisch leidinggeven vervangen door management van kinderopvang. Ook had ik mij opgegeven voor klasikaal les op de di, als optie b virtueel classroom op de dinsdag. Het werd virtueel op de vrijdag. Ook werd er niet vooraf verteld dat je ipv huiswerk achteraf, voorbereiding voor de lessen moest maken, ook voor les 1.
Ik vind het jammer dat het zo is gegaan, heb niet de info gehad waar ik mij voor heb opgegeven spijtig genoeg.
Groet Alie Bruining

21 maggio 2024

Hallo Alie,

Wat jammer dat je niet algeheel tevreden bent over de opleiding. We gaan je feedback intern met ons meenemen. Mocht je verder nog vragen voor ons hebben, dan horen we het graag!

flexibele instelling

tijdens mijn studie ben ik betrokken geraakt bij een verkeersongeval, het tijdelijk stopzetten van de studie was voor scheidegger geen probleem zodat ik mijn diploma alsnog op een later tijdstip heb kunnen behalen!

21 maggio 2024

Risposta di Scheidegger Opleidingen

Dat is erg fijn om te lezen! Bedankt voor je positieve review.

Valutata 3 stelle su 5

Liep allemaal anders dan verwacht…

Van tevoren dacht ik dat de opleiding 13 maanden zou duren maar daar kwamen helaas 5 maanden bij. En dan was ik nog 1 van de eerste van de groep die examen heeft gedaan.
Dit had verschillende redenen waarom het niet te halen was. Erg lang op cijfer terug moeten wachten (rekenen) waardoor we niet verder konden met de portfolio. Het Portfolio zelf nakijken duurde ook erg lang. Vervolgens lang moeten wachten voordat ik mijn proeve mocht doen. Een andere groep leerlingen kregen hun beoordeling van portfolio al na 2 dagen terug. Half jaar later gestart dan mijn groep en uiteindelijk eerder geslaagd. Maar begreep dat dit per groep kan schelen maar leuk is anders.

De mensen die ik van Scheidegger aan de telefoon kreeg, hebben mij allemaal naar wens geholpen. Hebben goed meegedacht maar moesten zich ook aan bepaalde regels houden. Zo werd mijn (oude) dyslexie verklaring niet goedgekeurd door het examenbureau en mocht ik deze niet gebruiken bij examens. Ik moest mij maar opnieuw laten testen, zodat ik wel een geldige verklaring had. Dit heb ik niet gedaan waardoor ik helaas tijd te kort kwam met de lees/luister Cito’s. Maar na een herkansing toch gelukkig geslaagd.
Onze contactpersoon Heike vond ik erg fijn. Stond altijd voor je klaar en dacht echt met je mee. Deed ook echt moeite voor je.

De mensen die de mondelinge examens afnamen waren allemaal even vriendelijk en stelde je echt op je gemak tijdens het examen.
Van de modules hielden de examinators niet allemaal de zelfde eisen aan. Zo had de een feedback over dat mijn bronvermelding dat het niet via de APA stijl was gedaan en hier een iets lager cijfer voorgeven terwijl een andere docent (ander vak, bronvermelding op zelfde manier) een 10 gaf voor mijn module. Volgens MBO eisen hoefde dit ook niet. Dus toch apart dat hier wel punten aftrek voor was.

De docenten op school waren wisselend. Ene docent gaf beter les dan een andere docent. De docenten en wij liepen er beiden tegenaan dat er niet altijd goed gecommuniceerd werd door Scheidegger waardoor het niet altijd even duidelijk was wat we moesten doen en wat er verwacht werd.
Programma’s die te laat open gezet werden. Zelf vond ik 3 lessen per vak en dan examen doen best pittig.

Blij dat de opleiding klaar is.

17 maggio 2024

Risposta di Scheidegger Opleidingen

Bedankt voor het delen van je uitgebreide feedback met ons. Daar zijn we erg blij mee. We gaan al je punten van feedback intern met ons meenemen. We hopen dat je desondanks de opleiding als leerzaam hebt ervaren.

Top!

Geslaagd!! Thanks voor alle hulp.

16 maggio 2024

Risposta di Scheidegger Opleidingen

Van harte gefeliciteerd, Guido! Jij bedankt voor je deelname.

Kraamverzorgende

Boeken waren niet optijd binnen. Leraren niet op de hoogte wat de opdrachten waren en dus met 15 min weer buiten staan. Portfolio niet optijd nagekeken. Examinatoren die niet op kwamen dagen. Ga zo maar door. De 2de ster is echt voor de mensen die de "rotzooi" van de anderen moesten opruimen. Die alles op alles hebben gezet om mij te helpen.

10 maggio 2024

Risposta di Scheidegger Opleidingen

Wat jammer om te lezen over je ervaringen, Chantal! We gaan je feedback intern met ons meenemen. Mocht je hier verder nog vragen over hebben, neem dan gerust even contact met ons op.

Valutata 4 stelle su 5

De uitleg van de stof was duidelijk

De uitleg van de stof was duidelijk. Vooral bij de module Coachings en gesprekstechnieken. De uitleg van de Moduleopdracht van de module Budgetcoaching was wat verwarrend. Dit resulteerde ook in onrust binnen de groep. Sommige overwogen er mee te stoppen. Online lessen volgen vond ik prettig. De frequentie was fijner bij de module Budgetcoaching. De module Coachings en gesprekstechnieken bestond slechts uit 3 lessen wat erg weinig was. Lange dagen met veel lesstof.

9 maggio 2024

Risposta di Scheidegger Opleidingen

Wat fijn om te horen, Antonie! Verder nemen we je feedback intern met ons mee. We hopen dat je desondanks de opleiding als leerzaam hebt ervaren.

Valutata 3 stelle su 5

Fijne communicatie en geen reactie op mijn feedback

De communicatie met Scheidegger is heel fijn geweest en makkelijk. Bij één module werd er erg snel gehandeld om een nieuwe trainer te vinden voor onze groep, dat was erg fijn.
Over de lessen van één module ben ik echt minder tevreden geweest. Ik heb daarover best uitgebreid feedback gegeven, maar daar nooit een reactie op mogen ontvangen. Dat vond ik wel jammer.

7 maggio 2024

Risposta di Scheidegger Opleidingen

Beste Franke, bedankt dat je de tijd hebt genomen om je ervaringen hier met ons te delen. Fijn te lezen dat je tevreden bent over de communicatie met Scheidegger. We betreuren te horen dat je niet tevreden bent over de lessen van één module en je geen reactie hebt mogen ontvangen op je feedback. Dat is uiteraard niet de service die je van ons gewend mag zijn, onze oprechte excuses! We nemen je feedback uiterst serieus en zullen ervoor zorgen dat hier adequaat op gehandeld wordt. Als we nog iets voor je kunnen betekenen, schroom dan alsjeblieft niet om contact met ons op te nemen.

Scheidegger

Valutata 4 stelle su 5

Dit bedrijf is goed in informeren en…

Dit bedrijf is goed in informeren en communiceren.
Zij hebben bovendien een breed en relevant aanbod in opleidingen en modules.

1 maggio 2024

Risposta di Scheidegger Opleidingen

Bedankt voor je positieve feedback, Femke!

goede opleiding

24 aprile 2024

Risposta di Scheidegger Opleidingen

Wat goed om te horen, Carolien! Bedankt voor je positieve feedback.

Gewoon doen 😉

Goed, makkelijke, kwalitatief en met aandacht voor de leerlingen

24 aprile 2024

Risposta di Scheidegger Opleidingen

Wat fijn om te horen, Raisa! Bedankt voor je positieve feedback.

Ze zijn goed bereikbaar

Ze zijn goed bereikbaar wanneer je vragen hebt en proberen je daarbij zo goed mogelijk te helpen.
Ik heb ook via online les gehad, mijn persoonlijke ervaring is daarbij minder fijn, dan fysiek les op locatie.

20 aprile 2024

Risposta di Scheidegger Opleidingen

Bedankt voor je positieve feedback, Nancy! We kunnen ons goed voorstellen dat je graag fysiek op locatie les krijgt, wanneer je hiervoor kiest, proberen we dit zo goed mogelijk naar jouw voorkeuren in te plannen. Het kan soms voorkomen dat er door te weinig aanmeldingen er een en ander geschoven moet worden, daardoor kan het dus voorkomen dat je opleiding alleen nog maar op een bepaalde locatie, online via een virtual classroom of e-learning beschikbaar is. Onze excuses hiervoor. We hopen dat je ondanks dat de opleiding als leerzaam hebt ervaren.

Matig

Zeer matige begeleiding

10 aprile 2024

Risposta di Scheidegger Opleidingen

Bedankt voor je feedback. We zullen dit intern met ons meenemen ter verbetering van de opleiding. We hopen dat je desondanks tevreden bent over de opleiding en het als leerzaam hebt ervaren.

Valutata 2 stelle su 5

Modules opleiding zonder communicatie gewijzigd.

Na inschrijving is de naam en de inhoud van de opleiding zonder communicatie veranderd. Waar de opleiding voorheen HBO manager kinderopvang heette, is die veranderd naar HBO Programma Manager Kinderopvang. Nu is dat nog niet een heel groot ding.. Maar deze naamsverandering zou geen invloed hebben op de opleiding zelf.
Nu bleek het halverwege de 1e module toch zo te zijn, dat de module waarvoor ik en naast mij meerdere studenten zich hadden ingeschreven bleek te zijn vervallen.
Wij hadden ons ingeschreven voor de modules praktisch leidinggeven en het pedagogisch beleid van de kinderopvang. Nu was vooral dat eerste de reden van inschrijving. Extra handvatten in het leidinggeven als manager zijnde was een grote plus aan de opleiding. Deze hebben wij helaas niet verkregen.
Hiervoor in de plaats kwam de module Management van kinderopvang. Een module die zo breed werd ingezet dat niemand ook maar enige verdiepende informatie kon verkrijgen over zijn of haar vakgebied. Erg jammer als je verwacht enige handvatten aan de opleiding over te houden met betrekking tot het leidinggeven; en niet de grote lijnen van het algemene management voor het opzetten van een bedrijf.
Scheidegger (oftewel NCOI) kon hier geen passende oplossing voor geven.
Keuze 1: stoppen met de module waar je inmiddels al veel studietijd en lestijd ingestoken had (wat ook geld kost) en op een later moment (wanneer je verwacht had de opleiding te hebben afgerond) starten met de module die je graag wilde volgen/voor had ingeschreven en hier eenzelfde diploma voor krijgen.
Keuze 2: de aangeboden modules afronden en niet te handvatten krijgen, waarvoor je de opleiding volgt.
Beide keuzes zijn bijzonder. Er was geen mogelijkheid de module (waar al veel tijd in zat) af te ronden en aan praktisch leidinggeven deel te nemen. Een extra certificaat krijgen ondanks de fout van Scheidegger was absoluut geen mogelijkheid. Meedenken met de studenten werd dan ook helemaal niet gedaan.
Een slechte zaak en zal hier ook zeker niet naar terug gaan als ze op deze manier met klanten omgaan en alleen een oplossing vinden die hun geen geld kost.

4 aprile 2024

Risposta di Scheidegger Opleidingen

Het lijkt erop dat de situatie die je beschrijft erg frustrerend is. Het is begrijpelijk dat je teleurgesteld bent over de veranderingen in de opleiding en het gebrek aan communicatie daarover. Het is belangrijk voor ons om transparant te zijn en mee te denken met onze studenten, vooral als het gaat om wijzigingen die invloed kunnen hebben op het leertraject. Het lijkt erop dat de opties die je zijn aangeboden niet voldoen aan je verwachtingen en behoeften en dat vinden wij jammer om te horen.

Mocht je een klacht willen indienen betreffende dit onderwerp dan willen we je adviseren om het contactformulier op onze e-connect pagina in te vullen en te versturen. Een van onze studiebegeleiders kan je dan verder assisteren. Het is ook mogelijk via één van onze social media kanalen contact met ons op te nemen, indien wij je verder mogen assisteren.

Scheidegger Opleidingen

Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più