Banner for om | nieuwe energie

om | nieuwe energie Recensioni 1.740

TrustScore 4.5 su 5

4,3

Valutata 5 stelle su 5

Overstap ging makkelijk en vlot. Duidelijke voorwaarden en het belangrijkste ze zijn een coöperatie, die zelf lokaal energie opwekt, eventuele winst gaat niet naar aandeelhouders, maar wordt geïnveste... Leggi di più

L'azienda ha risposto

Valutata 1 stelle su 5

Spookvactures van twee jaar oud .Jaarafrekening op gesugareerd verbruik klop voor geen meter naar dat fotografische bewijs is geleverd,iedere maand gestoord worden met meterstanden vreselijk bedrijf d... Leggi di più

Valutata 4 stelle su 5

Ik vind dat er open en transparant wordt gecommuniceerd en dat “overwinst” maatschappelijk wordt ingezet is ook uitstekend ook al weet ik niet waar dit t.n.t. is ingezet. Ik zou vijf sterren hebben... Leggi di più

Valutata 5 stelle su 5

Ik krijg van OM | nieuwe energie die plaatselijk wordt opgewekt, natuurlijk en goed. De communicatie ie helder en open. Geeft een vertrouwd gevoel.

Dettagli dell'azienda

1. Fornitore di energia
  2. Produttore di energia elettrica
  3. Fornitore di energia pulita
  4. Organizzazione senza scopo di lucro
  5. Azienda specializzata in energia solare
  6. Parco eolico

Informazioni su om | nieuwe energie

Scritti dall'azienda

Tientallen lokale energiecoöperaties vormen samen om | nieuwe energie, het groenste energiecollectief van Nederland.

Samen wekken we 100% duurzame stroom op in de eigen buurt van onze klanten. Groene energie, maar dan totaal anders.

Bij ons staan de klanten namelijk aan het roer, want om | nieuwe energie is een coöperatie zonder winstoogmerk. Daarom wordt alle winst geïnvesteerd in het structureel verlagen van de energietarieven en in nieuwe duurzame projecten.

Daardoor krijgen we al sinds 2015 het rapportcijfer 10 van de Consumentenbond. En worden we groter, dan profiteren onze klanten direct mee!

Want hoe groter het collectief wordt, hoe lager de energietarieven worden. Op die manier versnelt onze beweging de energietransitie en maken we duurzame stroom betaalbaar voor iedereen.

Bereken je voordeel!

Écht groene energie

Scritti dall'azienda

100% duurzaam, lokaal opgewekt in Nederland, zónder winstoogmerk
Al onze energie wekken we op met duurzame zon- en windprojecten in Nederland. Onze winst komt daarbij direct ten goede aan nieuwe energieprojecten en structurele tariefverlaging. Dat is de kracht van coöperatieve energie!

Overstappen zonder gedoe

Gratis en snelle overstapservice

Gratis en snelle overstapservice
Stap je over naar om | nieuwe energie vanuit een andere leverancier? Dan zeggen wij het contract met je huidige leverancier op. We lezen je meterstanden automatisch uit of vragen je de meterstanden aan ons door te geven. Wij zorgen er dan voor dat je huidige leverancier een eindafrekening voor je opmaakt. Simpel, geen gedoe en zonder extra kosten!

4,3

1 stella

Ha risposto al 78% delle recensioni negative ricevute

Solitamente risponde entro 1 settimana

Valutata 5 stelle su 5

gewoon goed en eerlijke prijs

iets minder window dressing dan andere energiehandelaren - geen negatieve verassingen op de jaarrekening

5 dicembre 2025

Risposta di om | nieuwe energie

Bedankt voor je beoordeling, Bart! En goed om te lezen dat je onze transparantie waardeert.

Valutata 4 stelle su 5

Om nieuwe energie Leudal, Transparant en juiste communicatie.

Ik zou vijf sterren hebben gegeven als er géén onderscheid gemaakt zou worden tussen leden/gebruikers uit de verschillende gemeenten waar deze wonen. Dit voelt een beetje als eerste en tweede rang gebruikers.

3 aprile 2026

Gewoon geen gedoe

Gewoon geen gedoe: heldere app, marktconforme prijzen, fijne servicedesk.
En voor mij de kern: SAMEN

4 dicembre 2025

Risposta di om | nieuwe energie

Samen staan we sterk, Theo. Bedankt voor het achterlaten van deze beoordeling!

Valutata 5 stelle su 5

Omdat ik er op kan vertrouwen

Omdat ik er op kan vertrouwen dat mijn energie daadwerkelijk opeen zo groen mogelijke manier wordt opgewekt ben ik blij met =OM. De maatschappelijke achtergrond van deze leverancier geeft me de garantie dat er geen gekke dingen met de prijzen zal optreden.

3 dicembre 2025

Risposta di om | nieuwe energie

Dit zijn beoordelingen waar we blij van worden. Samen verduurzamen we de energie van Nederland.

Valutata 5 stelle su 5

Energie van en voor onszelf

Het werkt zoals het moet werken bij deze energie-organisatie terwijl het van ons zelf is. Beter kan niet!

3 dicembre 2025

Dankjewel, Jaap!

Valutata 4 stelle su 5

Omdat OM al jaren een 10 scoort op de…

Omdat OM al jaren een 10 scoort op de duurzaamheidswijzer van Natuurmonumenten, ASN en Greenpeace.
En omdat ik via een coöperatie de energie kan afnemen

1 dicembre 2025

Risposta di om | nieuwe energie

Bedankt voor deze mooie en feitelijke reactie!

De coöperatieve uitgangspunten

De coöperatieve uitgangspunten zijn voor mij als positief ervaren, evenals de sociale component.
Ook het uitgangspunt dat groene energie verreweg de voorkeur verdient boven fossiele energie.

Dank je wel, Henk!

Valutata 2 stelle su 5

Verleid om op een dynamisch contract…

Verleid om op een dynamisch contract over te stappen. En de kosten… die rijzen de pan uit. Zelf bij een huiskamer-max van 16℃. Dank voor het advies!

Risposta di om | nieuwe energie

Bedankt voor je reactie Arthur. Het is spijtig om te lezen dat het dynamische contract niet past bij je verwachtingen.

Bij een dynamisch contract worden de energieverbruiken per maand afgerekend in plaats van jaarlijks (zoals bij andere type contracten). Daardoor betaal je bij een dynamisch contract over het algemeen in de winter per maand een stuk meer en in de zomer een stuk minder dan een gemiddeld termijnbedrag.

Graag adviseren we je verder. Daarom hebben we je meerdere keren geprobeerd telefonisch te bereiken. Mocht je even willen overleggen, dan horen we je graag!

Valutata 4 stelle su 5

Ik ben aangesloten bij de Energie…

Ik ben aangesloten bij de Energie gemeenschap Rivierenland en sta positief t.o.v. OM ondanks wat administratieve perikelen m.b.t. overgang naar een nieuw adres.

Risposta di om | nieuwe energie

Fijn dat het toch allemaal gelukt is en het achterlaten van dit bericht, Jan!

Valutata 1 stelle su 5

Green washing

Ze leveren nauwelijks lokaal opgewekte groene stroom. Het is gewoon stroom van het elektriciteitsnet met een garantie van oorsprong. Pure green washing. Trap er niet in, want je betaald ook teveel. En terugleverkosten voor je zonnepanelen!

1 aprile 2026
Non scritta su invito

Risposta di om | nieuwe energie

Beste Dave, bedankt voor je reactie. We zijn benieuwd waar je deze foutieve informatie vandaan hebt. We corrigeren deze misverstanden graag hieronder.

We zijn een leverancier die levert door een collectief van 100 energiecoöperaties in het land - met honderden opwekprojecten. Hierdoor hebben we oprechte, zelf verworven Garanties van Oorsprong voor duurzame energie. Dit is ook makkelijk terug te vinden bij onafhankelijke vergelijkers (zoals bijvoorbeeld Greenpeace) die ons daarin een ’10’ geven en altijd onder de duurzaamste leveranciers van Nederland rekenen. Andere leveranciers kopen deze GvO’s juist in om hun grijze stroom te ‘greenwashen’. Gelukkig wordt met de komst van de nieuwe Energiewet hierop ook strenger toegezien door de Autoriteit Consument & Markt.

Over de directe herkomst van de energie: alle energie, bij iedere energieleverancier, komt van het elektriciteitsnet. Doordat onze energie ook lokaal en duurzaam wordt opgewekt, zorgen we ervoor dat er een groter deel van al die energie ‘groen’ is.

En waar je bij veel energieleveranciers betaalt voor de aandeelhouders of nieuwe klanten, die met excessieve welkomstkortingen gelokt worden (om er later weer extra voor te betalen), betaal je bij ons voor jezelf en nieuwe duurzame projecten. We hebben namelijk geen winstoogmerk en alles wat per jaar ‘overblijft’ vloeit terug naar jou als klant of nieuwe duurzame projecten van de energiecoöperaties.

Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più