Pool & Fritid Recensioni 844

TrustScore 4.5 su 5

4,6

Valutata 4 stelle su 5

Beställde reservdel på deras hemsida, skulle ta 1-2 dagar på hemleverans men jag valde att hämta på deras lager istället. Gick fint och exakt den produkt som beställdes inom någon dag extra ;trots lag... Leggi di più

Valutata 4 stelle su 5

Snabb leverans. Nöjd med det. Ville sedan ha råd ang. Tillbehör till produkten vi köpt, det kunde de inte ge. Företaget är ett e- handelsföretag, sa de. Står på deras hemsida om supportärenden. Så v... Leggi di più

Valutata 5 stelle su 5

Supersnabb leverans, fick dom dagen efter jag beställt och alltid bra kvalitet på grejerna. Rekommenderas till alla som behöver nåt till pool eller spa.

Valutata 5 stelle su 5

Snabb och proffsig service! Fick nya reservdelar skickade blixtsnabbt utan minsta krångel efter ett konstaterat tekniskt fel på det nya UV filtret.

1. Veicoli e trasporti

Informazioni fornite da varie fonti esterne

Pool & Fritid AB är ett familjeföretag som etablerades 2004, med många år i branschen kan vi erbjuda ett stort kunnande och bra service till våra kunder. Vår specialitet är terrasspooler som är anpassade för åretruntbad där vi säljer 400-500 paket per år.

4,6

4 stelle
3 stelle
2 stelle
1 stella

Chiedi ai clienti di scrivere una recensione

Non ha risposto alle recensioni negative ricevute

Valutata 5 stelle su 5

Snabb leverans, vettigt pris på det jag behövde. Hittade reservdelar till poolen hos dom som jag inte hittade på andra ställen.

27 maggio 2025
Valutata 1 stelle su 5

Beställde ett sandfilter och en del…

Beställde ett sandfilter och en del monteringstillbehör. Fick inget beställningserkännande. Fick det först när jag ringt och frågat efter det. Sedan långsam leverans. När det visat sig att jag fått fel dimension på kopplingarna möts jag av avvisande kommentarer en person som sitter i bilen och inte vill/kan hjälpa. OSERIÖST. Rekommenderar ej.

19 maggio 2025
Non scritta su invito

Risposta di Pool & Fritid

Stort tack för ditt omdöme!

Jo jag satt i bilen och bad dig slicka ett mail till lagret så de kunde hjälpa dig.

Vad vi kan se så har du fått det du beställt men tydligen det du inte ville ha.
Att skrika att du skall skriva dåliga omdömen och slänga på luren löst väl inte problemet?

Valutata 1 stelle su 5

Mycket strul

Min erfarenhet med Pool & Fritid har inte varit bra tyvärr.

Beställde Poolvärmepump, markstativ, bypass och poolrobot. När beställning kom saknades poolrobot. Fick ingen information om att denna var försenad. Fick inte ens kvitto eller trackingnummer. Får jaga information själv och visar sig att poolrobot är kraftigt försenad trots att den angavs finnas i lager.

Innan köp svarade man mycket snabbt på alla frågor, men när det började krångla upphörde typiskt nog plötsligt denna service och svaren drog ut på tiden vilket är vilseledande kan jag tycka. När vi ringer är personen i telefon mycket otrevlig och börjar ifrågasätta vår recension och hävdar att vi "skriver en massa s**t". Mycket oproffsigt bemötande.

Dessvärre visade sig poolvärmepumpen inte passa (elsäkring) och blev då tvungen att utnyttja ångerrätten. Det är här allt krångel börjar eftersom företaget inte verkar förstå vad ångerrätt eller distansavtalslagen är. På hemsidan delar man dessutom felaktig juridisk information där man verkar blandar ihop ångerrätt med öppet köp. Informationen är således vilseledande och kan i sig vara skäl nog för en anmälan till ARN.

Företaget försökte trots att distansavtalslagen tydligt FÖRBJUDER detta kräva en extra avgift med påstående om att poolvärmepumpen måste "trycktestas" (pumpen kan ha stått hos Pool & Fritid hur länge som helst, omöjligt för oss att veta). De hänvisade även till tillverkarens villkor av någon anledning vilket är meningslöst då vårt avtal är med Pool & Fritid - inte tillverkaren. Absurd situation.

Efter att de verkar ha insett att jag kan mina rättigheter och var beredd att ta ärendet till både ARN och tingsrätt om nödvändigt fick jag till slut full återbetalning.

Dessvärre kan ni se i företagets svar här nedan att de försöker gaslighta mig som kund och skylla ifrån sig. Seriösa företag beter sig inte på det sättet, utan tar till sig kritik och försöker förbättra sig.

De tycks dessutom uppfatta det som någon form av "goodwill" att följa distansavtalslagen, och framställer det som generöst att de godkände returen trots att originalförpackningen saknades och att de inte tog ut några extra avgifter. Det bör dock understrykas att distansavtalslagen är tydlig med vad som faktiskt gäller:

"Konsumentverket och rättspraxis har tolkat lagen så att näringsidkaren inte får kräva att originalförpackningen följer med för att ångerrätten ska gälla. Du har rätt att undersöka varan. Det innebär att du inte förlorar din ångerrätt bara för att du öppnat förpackningen. Företaget får inte kräva att förpackningen är obruten."

och

"När konsumenten frånträder ett avtal enligt detta kapitel får näringsidkaren inte ta ut någon avgift med anledning av frånträdandet."

Distansavtalslagen (2005:59), 2 kap. 14 §.

Ett företag visar sitt sanna ansikte först när saker går fel och tyvärr misslyckades Pool & Fritid fatalt här. Som ni kan se i deras svar här saknar de också kunskap om ångerrätten, vilket i sig är ett varningstecken.

Det säger sig självt att detta företag hamnar på min svarta lista.

Ordernr: 114957

28 aprile 2025
Non scritta su invito

Risposta di Pool & Fritid

Eftersom du redan ändrat dig 3 ggr ang värmepumpen gav vi dig tid att tänka igenom ditt beslut. Det är högsäsong och det är många precis som du som beställer fel produkter vilket upptar mycket av vår tid.

När du bestämde dig för att annullera hela ordern kontaktade vi leverantören och som goodwill beslutade att göra en full återbetalning, detta trots att det saknades original emballage.

Att göra en återbetalning till kort kan ta 3-5 arbetsdagar beroende på bank, så pengarna är på väg och du snabbar inte på processen genom att uppdatera ditt omdöme över 100 ggr.

Utifrån dina tidigare omdömen måste du ha extrem otur som drabbas av alla dessa "oseriösa företag".

Bra support

Fick ett trasigt filtersystem, ringde till dom och dom skickade en ny på en gång och skickade med retursedel för den trasiga. Mycket bra hanterat.

3 marzo 2025

Risposta di Pool & Fritid

Vi uppskattar verkligen din feedback och beklagar att du fick en trasig produkt men tackar för ditt överseende med detta.

Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più