De treinreis naar Het Hoge Noorden was een leuke, ontspannen en mooie reis. De reis was perfect georganiseerd, treinen en bussen reden op tijd en waren comfortabel, alhoewel we veel tijd aan reizen he... Leggi di più
De reis -Scottish Grand Train Tour- was voor ons een prachtig avontuur waarbij het programma vlekkeloos verliep. Opreis.nl had de planning en de locaties prima op elkaar afgestemd. Keurige hotels op l... Leggi di più
De treinreis in Schotland en de Ferry er naar toe was erg goed georganiseerd. Zowel door middel van een duidelijke digitale versie van reisbescheiden alsmede een adequate video hoe de treinkaartjes ui... Leggi di più
Alles tot in de puntjes geregeld, prima hotels en strak reisschema. Van trein , bus en ferry, het noorden op allerlei manieren gezien. Alle plaatsen waar we zijn geweest waren het bezoek waard en Abi... Leggi di più
Dettagli dell'azienda
Scritti dall'azienda
Bij Opreis.nl vind je de mooiste treinreizen door Europa. Onze volledig verzorgde treinreizen zijn inclusief trein tickets met indien mogelijk plaatsreservering, OV-vriendelijke hotels met ontbijt én 24/7 telefonische support onderweg. Zo helpen onze treinspecialisten jou om zorgeloos te genieten van een duurzame, avontuurlijke en ontspannen treinrondreis in Europa. Kies je voor een treinreis door de adembenemende natuur van Noorwegen of Schotland? Een treinvakantie met de heerlijke gastronomie van Italië of Spanje? Of reis je per trein over Europa’s mooiste treintrajecten in Zwitserland? In ons aanbod met bijna 20 eco-vriendelijke treinreizen vind je het allemaal. Bij Opreis.nl werken we vanuit de overtuiging dat reizen en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. Het is onze missie om treinreizen tot een (meer dan) volwaardig alternatief te maken voor auto- en vliegvakanties. Dat doen we door reizigers te inspireren met unieke treinreizen die altijd voldoen aan de drie Opreis.nl basisprincipes: duurzaam, avontuurlijk en ontspannen. Vanuit deze duurzame ambities hebben we Opreis.nl gelanceerd als nieuw initiatief van Mevo Reizen, dat meer dan 20 jaar ervaring heeft met het organiseren van verre treinreizen. De focus van Opreis.nl ligt op reizen per trein binnen Europa zónder vliegreizen, waarmee we de milieu-impact van onze reizen tot het minimum beperken. De resterende CO2-uitstoot compenseren we via een samenwerking met het lokale CO2-compensatieprogramma. Zo maken we reizen niet alleen duurzamer, maar zelfs CO2-neutraal.
Hooghiemstraplein 115, 3513 AZ, Utrecht, Paesi Bassi
- 030 2271870
- info@opreis.nl
- opreis.nl
Treinrondreis Spanje- Portugal
Een treinrondreis is vakantie vanaf het moment dat je instapt in de trein. Comfortabel reizen met uitzicht op het landschap en mooie Europese steden. De mooiste treinrondreizen geselecteerd door Op Reis, speciaal voor jou.
Op Reis is het reisbureau die niet alleen de mooiste treinrondreizen aanbiedt, maar ook service op niveau biedt tijdens de reis. Met 24 uurs bereikbaarheid, kom je altijd comfortabel in je volgende gereserveerde hotel, midden in het centrum van de stad, met de bezienswaardigheden op loopafstand.
Zo maakten wij onze treinrondreis door Spanje en Portugal in mei. Deze maal 1e klas gereisd, waar mogelijk met plaatsreservering. We hebben genoten van vele bekende steden in beide landen. Prachtige steden als San Sebastián, Bilbao, Santiago de Compostela, Porto, Lissabon, Sevilla, Granada, Madrid, Valencia en Barcelona. Super genoten in zowel deze prachtige steden, als de reis onderweg. Voor ons vanuit Noord Nederland een reis van meer dan 7.000 kilometer. Op Reis, bedankt voor deze mooie ervaring en de support onderweg voor een zorgeloze vakantie. We kijken alweer uit naar een volgende treinrondreis georganiseerd door Op Reis.
treinreis door Schotland.
treinreis door Schotland.
Een fantastische ervaring, voor het eerst met opreis.nl
Alles klopte, een goede beschrijving, fijne plekken in de trein of bus.
Heel fijn om zo te mogen/kunnen reizen en heerlijk dat de hotels max. 5 min. lopen waren van het station en daardoor dus ook dicht in het centrum. Sprak toevallig toen ik thuis was, dorpsgenoten, die hadden met opreis.nl een week eerder dezelfde Schotland reis gedaan. Ook die waren erg positief. Dat kan geen toeval zijn.
treinrondreis door Denemarken, Noorwegen en Zweden
Reisorganisatie Opreis heeft alles tot in de puntjes goed voorbereid,
daardoor hebben we een zeer mooie en ontspannen reis gemaakt.
Mede door het mooie weer was het een feestje om elke keer een andere stad te bezoeken.
Ook was het heel fijn dat er tips waren voor bezienswaardigheden en musea.
Treinreis door de Zwitserse en Italiaanse Alpen
Wij, 4 senioren, hebben via OpReis een treinreis gemaakt door de Zwitserse en Italiaanse Alpen. Wat een geweldige ervaring was dit. We zijn met de Glacier Express en de Bernina Express over besneeuwde bergpassen gereisd, de mooiste vergezichten gezien, geweldig. Ook de vaartochten met de ferry over het Comomeer en het Vierwoudstrekenmeer was een onvergetelijke ervaring. Vanuit OpReis waren voor alle trajecten de tickets geregeld, perfect in orde. Ook de hotels waren over het algemeen goed, op maximaal 15 minuten lopen vanaf het station. Wel zijn de hotels in Zermatt en St. Moritz wat lastiger te bereiken voor mensen die slecht ter been zijn. Vanaf het station een taxi nemen is dan een optie.
Al met al was deze reis geweldig, een echte aanrader!
De contacten met OpReis verliepen heel goed: alle vragen werden snel telefonisch, per app of per mail snel, heel vriendelijk en duidelijk beantwoord. Wij kijken zeer tevreden en blij terug op onze treinreis en het goede werk van OpReis.
Van begin tot eind was alles goed…
Van begin tot eind was alles goed geregeld. De informatie die ik kreeg was duidelijk en de communicatie en contact vanaf het begin was heel goed! De accomodaties waren goed met een simpel, maar prima ontbijt.
Wij hebben een prima vakantie gehad
Wij hebben een prima vakantie gehad. Alles was goed geregeld en de communicatie helder.
Ik heb een prachtige treinreis gemaakt naar Schotland.
Ik heb een prachtige treinreis naar Schotland geboekt via OpReis. Het was een geweldige ervaring. De reis en de hotel waren goed geregeld en via de treinreis heb ik genoten van het prachtige landschap.
Hoogtepunten waren de wandeling door Inverness, het bezoek aan de whisky distilleerderij Ben Nevis, voorafgegaan door een geweldige wandeling.
En het bezoek aan Edinburgh.
Ik kijk met een goed gevoel terug aan deze prachtige reis.
Stap je mee op de trein.
Stap je mee op de trein.
Wij gaan herinneringen maken.
OpReis met de trein, voor mijn zus en mij een nieuwe ervaring. Wat hebben we genoten van deze manier van vakantie vieren. Het was zo relaxed.
Geen stress om te kijken hoe we aan tickets moesten komen of op welk perron we moesten zijn.
Alles was top geregeld door de organisatie.
De hotels waren fantastisch.
Zelfs een paar met sauna's en een zwembad.
Wij zijn helemaal enthousiast en stappen zeker weer terug in de trein, OpReis naar een nieuwe bestemming.
Treinreis Zwitserland
Rotterdam, 14 april 2025
Nog nagenieten van onze 11 daagse treinreis naar en door Zwitserland. Hierbij een compliment voor OpReis en hoe deze jonge reisorganisatie
een stukje maatwerk voor ons heeft gerealiseerd. Een extra reisdag meenemen om de waterval van Schaffhausen te zien incl. het bijbehorende treinreis-schema en hotelovernachting. Zoals beschreven een Premium Comfort treinreis waarbij alle hotels 4**** incl. ontbijt en 1e klas treinkaartjes met speciale treinen zoals Bernina en Glacier express is inbegrepen. Reisbescheiden, digitale reismap en tickets keurig op tijd in de brievenbus. Voor ons 11 dagen met alleen maar ansichtkaarten met de panoramatrein. De rust om 3,5 uur met de boot over het Vierwoudstedenmeer vanuit Luzern te vertrekken blijft op je netvlies zitten.
OpReis bedankt en waar zouden we zijn zonder de trein.
PS: Neem voldoende foto en filmmateriaal mee. Schroom niet om voldoende chocolade van Laderach te kopen
Gr. Henk en Loes
De website beloofde een professioneel…
De website beloofde een professioneel bedrijf/ organisatie, dit is waargemaakt vanaf het eerste contact en het verdere verloop, ook de bereikbaarheid is prima geweest voor vragen etc. De gestuurde documentatie met betrekking tot de reis klopte exact, ik reisde met twee tachtigers maar dat was geen enkel probleem, gelukkig heb ik al jaren ervaring met reizen door Schotland maar dat was met de auto, zodoende wist ik wat we konden verwachten in de steden, maar ook de hotels vonden we prima en goed bereikbaar vanaf de stations. Daarnaast waren de tips goed zoals een bootreisje naar Skye.
Heerlijke treinreis door Schotland.
Een goed georganiseerde reis die goed in elkaar zit. Goede prijs-kwaliteit verhouding. Prettig contact.
We hebben genoten!
Bijzondere treinreis door Schotland
Via Opreis.nl hebben we een 10-daagse treinrondreis gemaakt in Schotland. Dit alles was tot in de puntjes geregeld door deze reisorganisatie. De informatie die we vooraf toe gemaild kregen was al een deel van de voorpret. De hotels zijn prima en voldeden aan de verwachtingen. Verder is de reisorganisatie makkelijk bereikbaar via Whatsapp en telefonisch (van dit laatste hebben we geen gebruik hoeven te maken). Je krijgt ook zeer snel een reactie op je vraag.
We hebben ontzettend genoten van de hele reis en Edinburgh is een fijne afsluiting van de 10 dagen in Schotland.
Fantastische reis per trein door Schotland
We hebben onze 10 daagse reis per trein door Schotland geboekt via OpReis.nl
Omdat OpReis.nl aangesloten is bij de bekende garantiefondsen gaf mij het vertrouwen om via hun te boeken.
Alle benodigde reis papieren werden per mail gestuurd met alle duidelijke informatie om de fantastische reis te starten.
Info over de treinreizen, info over de hotels, ideeën over excursies.
Mochten er onverhoopt problemen tijdens de reis zich voordoen,dan kon je OpReis.nl direct bellen voor een oplossing, gelukkig hebben wij er geen gebruik van hoeven te maken, maar het is een hele geruststelling dat het mogelijk is.
Mochten wij in de toekomt weer zo'n reis willen maken, dan gaan we dat zeker doen met OpReis.nl
De contacten met Dubbele citytrip: Glasgow & Edinburgh per trein verliepen…
De contacten met OpReis verliepen uitstekend. Alle informatie was duidelijk. Met de Eurostar naar Londen was heerlijk. De afstand tussen Londen St Pancras en Londen Euston is minder dan 10 minuten wandelen.
We reisden eerste klas en werden in de trein van Londen naar Glasgow goed verzorgd. De eerste avond heerlijk gegeten bij Lychee Oriental in de Mitchell Street. De tweede avond eenconcert bijgewoond in de Royal Concert Hall.
Bij het korte verblijf is de hop on hop off bus is een aanrader omdat er veel architectuur te zien is. Musea zijn gratis. De binnenstad heeft ook genoeg te bieden.
Goede verzorging gedurende de korte treinreis naar Edinburgh. Ook hier mooie uitzichten uit de trein. De Modern Art Gallery is een aanrader. Er is genoeg tijd om Edinburgh wandelend te verkennen en biedt ook hier de hop on hop off bus een goed overzicht.
Prachtige treinreis langs de kust naar New Castle, wederom goed verzorgd.
De boot naar IJmuiden en met de bus naar Amsterdam Centraal was een mooie afsluiting.
Een heerlijke ontspannen goed georganiseerde reis.
Goede info vooraf alles was duidelijk…
Goede info vooraf alles was duidelijk en goed geregeld. Bij vragen snel antwoord via de app
Poolcirkel Express
Met de poolcirkel express op deze manier Denemarken, Zweden en Noorwegen te kunnen doorkruisen is een prachtige ervaring !
Met de Opreis organisatie alleen maar goede bevindingen, goede communicatie, altijd bereikbaar !
Wat een goed en vriendelijk team
Wat een top organisatie. Wat hebben deze mensen een werk aan ons gehad. Dan kun je wel zeggen, ja dat is hun werk. Onze Noorderlicht expeditie verliep dankzij het weer iets. Wat een topteam👍🏻 Anneke en Richard.
Onze treinvakantie door Zwitserland van opties.nl
Het reisschema was goed. Treinen sloten goed op elkaar aan, met voldoende overstaptijd.Keuze hotels was goed; op loopafstand van de stations.
In alle hotels kregen we vouchers voor gratis openbaar vervoer in de betreffende steden.
Mogelijkheid om met interrailpas gratis naar
andere bestemmingen te reizen.
Perfect georganiseerde treinreis
Alles perfect geregeld! Duidelijke omschrijving per dag met tickets, goed gekozen hotels. En altijd bereikbaar als er nog iets geregeld moet worden en ook direct een oplossing klaar. Er werd echt overal meegedacht met evt een extra dag op een bepaalde plaats of een eerdere vertrektijd met de trein. Meer dan dit kun je je echt niet wensen.
Treinreis Zweden
Afgelopen september, samen met mijn dochter de 11daagse treinreis naar Zweden gemaakt. Kopenhagen, Stockholm, Gotland/ Visby, Kalmar en Gotenburg. De hele reis was uitstekend geregeld, alle papieren op tijd binnen, op vragen was er snel antwoord. Alle treintijden klopten, hotels waren prima. De avond voor vertrek kregen we nog mailtje dat er misschien een trein uit kon vallen vanwege werkzaamheden, mocht dat zo zijn dan was er alvast een plek in de Flixbus geregeld.( gelukkig was dit niet nodig) Het reizen met de trein is ons goed bevallen. Bij deze onze complimenten aan de organisatie.
Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.