Valutata 1 stelle su 5

Wij hebben een tussentijdse verzekerimg aangevraagd omdat wij geemigreerd zijn. Helaas heeft ooms in alle wijsheid mij afgewezen voor de verzekering omdat ik te zwaar zou zijn. Dan is het duideli... Leggi di più

Valutata 1 stelle su 5

In oostenrijk een ongeval gehad tijdens mijn werkvakantie en moest geopereerd worden. Dan denk je, even de verzekering bellen en is dat zo gepiept. jammergenoeg niet. Uitermate slecht contact, lan... Leggi di più

Dettagli dell'azienda

1. Agenzia di assicurazioni
  2. Agenzia di assicurazioni sanitarie
  3. Broker assicurativo
  4. Compagnia assicurativa
  5. Azienda di assicurazioni per i viaggi

Scritti dall'azienda

Verzeker de ongewone risico's Van een leven over de grens tot een bijzonder bezit. OOM verzekert het.

1,6

4 stelle
3 stelle
2 stelle
1 stella

Non ha risposto alle recensioni negative ricevute

Buitenland zorgverzekering (duitsland)

Wij hadden een buitenland zorgverzekering nodig ivm emigratie. Super snel geregeld heel fijn. Best aan de dure kant maar ja, je moet. Dit was december 2025. Eind december kregen we een mail met een verhoging van ruim honderd euro per maand erbovenop. Dus 752,00 per maand voor een basis zorg verzekering!!! En als klapper op de vuurpijl de eigenrisico 500,00 euro!!! Nooit de zorgpas ontvangen. Dus het is dat het moest maar ja die verhoging is wel de druppel. Snel geld verdienen heet dit. Gelukkig geen zorg nodig gehad.

3 dicembre 2025
Valutata 2 stelle su 5

Vandaag mijn aanbieding ontvangen van…

Vandaag mijn aanbieding ontvangen van OOM, alles wat je als 65+ zou kunnen krijgen of al hebt wordt in de voorwaarden uitgesloten, de verzekering is er alleen voor jonge en gezonde mensen. Alles wat je als oudere verzekeringsnemer zou kunnen krijgen is heel netjes in de voorwaarden uitgesloten, als je tijdens de verzekeringsperiode ziek word dan word bij de verlenging van de polis jou ziekte als nog uitgesloten of geweigerd. DENK GOED NA EN LEES DE VOORWAARDEN GOED!!!

13 marzo 2026
Valutata 1 stelle su 5

Wij hebben een tussentijdse verzekerimg…

Dan is het duidelijk dat het bij ooms alleen maar om geld draaid.

Tip begin er niet aan zoek een andere verzekering er zijn er genoeg....

23 febbraio 2026
Valutata 1 stelle su 5

Op 2 januari 2026 een MVV verzekering…

Op 2 januari 2026 een MVV verzekering aangevraagd, bevestiging ontvangen. Uiteindelijk polis met bevestiging ontvangen op 14 januari 2026. Vervolgens vandaag 15 januari gevraagd of de einddatum van de verzekering aangepast kan worden? Of dat ik deze verzekering kan annuleren en een nieuwe verzekering kan sluiten met juiste einddatum. Met als reactie:

Geachte heer XXXXX,

Bedankt voor je e-mail. Hieronder vind je onze reactie.

Verzekering beëindigen

De verzekering wordt beëindigd op 13/03/2026. Wil je de verzekering eerder opzeggen dan kan is dit mogelijk. Ik kan de verzekering alleen kosteloos beëindigen wanneer je ons een bewijs stuurt. Je kunt de volgende bewijsstukken sturen om de polis alsnog te beëindigen:

Een afwijzingsbrief van de ambassade of het consulaat waarop staat dat de visumaanvraag van de verzekerde is afgewezen.

Je een kopie van het polisblad van de Nederlandse basiszorgverzekering van verzekerde kunt sturen. We beëindigen in dat geval de verzekering per de dag dat de basiszorgverzekering gestart is.

De verzekerde komt te overlijden. In dat geval beëindigen we de verzekering op de dag van het overlijden.

Verzekerde keert onverwacht eerder terug naar het land van herkomst. In dit geval vragen wij een kopie van een vliegticket. Wij beëindigen de verzekering per de datum dat de verzekerde is teruggekeerd in het land van herkomst.

Je kunt een van de bovengenoemde documenten opsturen naar dit e-mailadres om de verzekering te beëindigen. Heb je geen bewijs? Wij berekenen € 25,- administratiekosten.

Om je verzekering te beëindigen ontvangen graag het bankrekeningnummer voor de terugbetaling van de premie. Heb je gebruik gemaakt van creditcard of PayPal? Graag ontvangen wij de bevestiging dat wij het bedrag mogen overmaken naar je creditcard of PayPal account. "

Zorgplicht faalt hier!

Dit staat namelijk in hun eigen voorwaarden:
MMV2025 Artikel 6:
VVN2025 - Artikel 6, pagina 6
"Bedenktijd Besluit u dat u toch geen verzekering bij ons wilt? Dan geldt het volgende: Zegt u op binnen 14 dagen nadat u de polis heeft ontvangen? Dan krijgt u al betaalde premie terug. Heeft u al een beroep gedaan op de verzekering (bijvoorbeeld door het melden van een schade)? Dan geldt de bedenktijd niet."

Ik heb een beroep gedaan op mijn bedenktijd. Ik wil mij graag beroepen op de wettelijke 14 dagen bedenktijd, de polis heb ik op 14 januari 2026 ontvangen en kan binnen 14 dagen na ontvangst van de polis kosteloos annuleren. Dit conform jullie voorwaarden MVV-verzekering, artikel 6. Wilt u mij een bevestiging van mijn verzoekt tot royeren per ingangsdatum ivm 14 dagen bedenktijd sturen.

De via per email gestuurd en telefonisch aangegeven. Ik heb een zeer bittere smaak van OOM, we nemen het risico maar om een weekje zonder zorgverzekering te te wachten op het BSN nummer, zodat we een fatsoenlijke zorgverzekering kunnen sluiten.

15 gennaio 2026
Valutata 1 stelle su 5

Verzekering aangevraagd voor mijn reis

Verzekering aangevraagd voor mijn reis, duurde ook erg Lang. Voordat ik een antwoord kreeg en toch afgewezen omdat mijn luchtwegen soms overprikkeld kunnen raken waarbij ik alleen op dat momenten mijn puffer moet gebruiken. Ik heb geen asthma maar wordt al snel beoordeeld dat je dat hebt. Slecht hoor. Ik zou niemand aanraden bij deze Verzekering. Ook al heb je niks , al hoest je alleen maar wordt je sowieso afgewezen.

14 gennaio 2026
Valutata 4 stelle su 5

Ervaring in Duitsland, uitsluitend positief

Ik woon in Duitsland, en ben sinds ongeveer 5 jaar vezekerd bij OOM. Tot nu toe zijn zonder uitzondering AL mijn declaraties binnen een week betaald. Ik ben zeer tevreden.
Ja, ze verzekeren geen chronische aandoening die je hebt bij het afsluiten van de verzekering, in mijn geval slaap-apnoe. Dus nu koop ik zelf een keer per jaar een nieuw masker voor 100 euro, en waarschijnlijk 1 x per 10 jaar een nieuw apparaat voor 500 euro.
Nadeel is dat de premie regelmatig stijgt, maar dat is overal hetzelfde.
Ik begrijp al de negatieve reviews niet. Waarschijnlijk komen mensen normaalgesproken alleen maar naar deze site als er iets te klagen valt.

30 novembre 2025
Valutata 1 stelle su 5

Serious surgery? Pay for it yourself!

They rejected my claim to cover a heart surgery and started asking me unrelated and no-resource questions (claimed that my doctor told them something that did not happen) until they get a grip and use my words against me so they can reject all further payments. After arguing with them and using the dutch law to back me up, they claimed that they do not get affected because they are a private company. They WILL leave you on your own with no question the moment you are not profitable for them.

Also, they are not in the dutch system. You will have to file a claim by hand every single time you want to go to your GP or to the hospital!!!

DO NOT OPEN AN INSURANCE WITH THEM! It is not worth that few euros you save with it.

1 agosto 2025

70+ vergeet OOM

Sinds de zomer doet dit bedrijf actief aan leeftijd-discriminatie . Ben je ouder dan 70 en verhuis je naar het buitenland, wordt je botweg geweigerd op grond van je leeftijd. Typisch een bedrijf dat bezig is bedrijfsmatige risico’s te verkleinen ten koste van de mensen waarvoor ze er juist zouden moeten zijn

27 ottobre 2025
Valutata 1 stelle su 5

If you think you’re protected with Oom, think again. They’ll find any excuse not to pay!!!

What a terrible insurance company! Never again!

I am absolutely furious about how Oom handled my claim. My house was broken into while I was at home — I was in the garden! And still, they refused to pay out. They claim my belongings were “left unattended” and that it was somehow my fault. Seriously? Am I supposed to lock the house every time I step outside for a few minutes?

There was clear evidence of forced entry and theft, but they completely ignored it. All I got was a standard rejection letter quoting “policy terms and conditions" and after that emails wirh questions and after each one answered another one with questions. This had been going on for months. No understanding, no support, nothing. Break in was back in March.

I’ve paid my premiums faithfully, and the moment I actually need help, they turn their backs. Total scam.
If you think you’re protected with Oom, think again. They’ll find any excuse not to pay.

Never again. Terrible service and zero empathy for their customers.by

10 marzo 2025

Wat een oplichters

Wat een oplichters. Aanmaningen sturen voor een polis die al niet meer loopt. Etcetera. Als het om uitkeren gaat geven ze niet thuis. Niet intrappen in deze maatschappij !!.

17 ottobre 2025
Valutata 1 stelle su 5

slecht contact en slechte sevice. kijk vooral verder naar een andere verzekering

Uitermate slecht contact, lange wachttijden van meer als 30 minuten.
Bij contact werd je slecht geholpen en van het kastje naar de muur gestuurd; van oom verzekeringen naar SOS international en weer terug i.v.m. repatriëring. Na al deze miscommunicaties is mij vier keer beloofd dat ik de volgende dag teruggebeld word en alles wordt opgelost maar geen enkele keer gebeurt.
Aankomend jaar wordt het geen OOM verzekeringen meer...

10 febbraio 2025
Valutata 1 stelle su 5

Ik weet niet wat hun wel verzekeren

Ik weet niet wat hun wel verzekeren? Maar zelfs gezinsleden die niet hebben worden afgewezen, heeft iemand iets. Dan wordt alles met betrekking tot die ziekte afgewezen. Ongelofelijk, je kan beter naar een zorgverzekering gaan die in het land zit waar je heen gaat.

25 agosto 2025
Valutata 1 stelle su 5

Oplichterij door geld niet tijdig terug te storten

Het lijkt allemaal zo mooi en financieel aantrekkelijk (in vergelijking met de andere grote buitenlandverzekeraar). Maar dan wordt er veel niet geaccepteerd of gedekt. Bv ik heb hooikoorts, betaal al jaren voor een paar pillen gewoon zelf aan de apotheek. En wat sluiten ze uit: hooikoortsmedicatie. Hoe verzin je het. En dan komt je verjaardag: als cadeau een torenhoge premieverhoging. En dan zeg je op, zijn ze slecht bereikbaar, onfatsoenlijke figuren aan de telefoon maken je bozer en bozer want beloven om met een paar dagen premie terug te storten duurt dat weken. Oplichterij, daar riekt het naar. Ik beveel ze absoluut niet aan!

15 agosto 2025

Derden Aansprakelijkheidsverzekering.

Ik heb een schadegeval dat onder de aansprakelijkheidsverzekering van Wonen in het Buitenland valt. 8 weken na de melding van het schadegeval is er nog niets gebeurd: geen inspectie van de schade, geen contact met de tegenpartij. OOM schuift alles af op de schade afhandelaar Unigarant, en die klaagt weer over OOM. En Unigarant gaat weer een andere partij inschakelen om de schade te bekijken en beoordelen. Dus nog meer 'kastje en muur'. Ik ben zeer teleurgesteld in OOM verzekeringen en raadt niemand aan om daar een verzekering af te sluiten.

30 luglio 2025

Zeer ontevreden

Helaas heb ik lang moeten wachten op een reactie op mijn aanvraag. Nadat ik er achteraan belde, kreeg ik bericht dat mijn aanvraag is geweigerd. Na meerdere verzoeken om uitleg bleek mijn overgewicht de reden te zijn. Er wordt telefonisch niets beantwoord, je moet afwachten op een bericht in je eigen OOM account. Mijn man en kinderen konden wel verzekerd worden, behalve voor de diagnostiek waarvoor zij zorg nodig hebben. Beide kinderen zijn gediagnosticeerd met ADHD. Zorg gerelateerd aan deze diagnose zou niet worden vergoed. Het is niet best dat je mensen maandelijks honderden euro´s wil laten betalen terwijl de zorg die daadwerkelijk nodig is, niet vergoed kan worden. Schandalig als je het mij vraagt.

30 luglio 2025
Valutata 1 stelle su 5

Verzekeraar met zieke regeltjes.

Ik heb zelf lang in de verzekeringen gewerkt maar wat Oom doet grenst aan ongelofelijke. Ik zeg mijn verzekering op, krijg een ontvangstbevestiging, premie wordt toch afgeschreven? Ik denk een foutje. Na een maand een mailtje dat mijn opzegging verstuurd is vanuit een hun onbekend e-mail adres en is niet in behandeling genomen. De ontvangstbevestiging was een automatische. Dus geen bericht dat het van een niet bij hun bekend e-mail adres kwam hoewel mijn volle naam in het e-mail adres staat. Dat alles was dus na de premievervaldatum dus zit ik er weer een jaar aan vast. Hoe kun je die onzin bedenken en mag dit zo maar als het gebruikte adres mijn volle voor en achternaam bevat. We zullen zien Oom

17 luglio 2025

Never use this insurance

This insurance company is not going to pay a cent for the insurance that you buy. They just sent questions after questions, and later ask you to get information from the hospital until you come to situation when you cannot get their questions answered. Then they justify it as the reason not to pay. DO NOT BUY THIS INSURANCE!!! It will not cover anything

15 luglio 2025

Vergoeden jouw problemen niet

Er wordt gevraagd naar je geschiedenis (een diagnose of onderzoek wat je hebt laten doen in de afgelopen 5 jaar). Vervolgens kan je alleen een verzekering afsluiten op voorwaarde dat er voor klachten of onderzoeken gerelateerd aan alles wat je hebt opgenoemd, niet wordt vergoed. Echt belachelijk, als je echt iets nodig hebt kun je dus niet bij hun terecht.

30 aprile 2025
Non scritta su invito

Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più