Scopri cosa dicono le persone
Witam wszystkich, sprzedałem przedmiot na olx, kupujący go odebrał i sprawdził, potwierdził że wszystko ok no i nadal na maila dostaje informację „uzupełnij dane żeby dostać pieniądze” i to jest nape... Leggi di più
Dettagli dell'azienda
Informazioni fornite da varie fonti esterne
OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeni...
Informazioni di contatto
61, Poznań, Polonia
- olx.pl
Le persone hanno visualizzato anche
Ja cię kręcę
Jeszcze rok temu wystawienie ogłoszenia w kategorii „Praca” kosztowało około 160 zł. Dziś to już 238 zł za podstawowe ogłoszenie – i to bez żadnych wyróżnień. Prawie 50% podwyżki w tak krótkim czasie to zwykłe przegięcie.
OLX kiedyś był portalem dla ludzi – prostym miejscem do ogłoszeń. Teraz wygląda to tak, jakby każdą możliwą funkcję próbowano wycisnąć finansowo do maksimum. Za chwilę samo kliknięcie „dodaj ogłoszenie” będzie pewnie płatne.
Przy takich cenach coraz więcej osób i firm zacznie po prostu omijać ten portal i szukać innych miejsc. Bo płacić coraz więcej za coraz mniej sensu zwyczajnie nie ma.
OLX dyskryminuje sprzedawców i naraża na straty
Zdecydowanie odradzam sprzedaż przez OLX. Platforma pozwala kupującym na bezzasadne zwroty towarów opisanych jako uszkodzone. Mimo jasnej informacji o wadzie w opisie i tytule, pracownik OLX uznał zwrot, obciążając mnie kosztami przesyłek. System promuje nieodpowiedzialnych kupujących, którzy nie czytają opisów, a sprzedawca zawsze zostaje na straconej pozycji, tracąc czas i pieniądze na transport
Problem z wypłatą i kontaktem z olx
no i nadal na maila dostaje informację „uzupełnij dane żeby dostać pieniądze” i to jest napewno wiadomość od olx, klikam se przejdź dalej i nie widzę żadnych danych do zmiany, wszystko jest git, już 2 dni z tym walczę a olx support poprostu nie pracuje.
Wyślijcie tych swoich konsultantów na…
Wyślijcie tych swoich konsultantów na szkolenia. Szczególny kierunek dla "daniela" - szkolenia elektryczne. Kupująca po zakupie lampy założyła dyskusję "bo kawałek leda nie działa". Wysłaliśmy komplet fotografii i dokumentów...mimo to danielek uznał rację kupujacej..."nie poinformowaliśmy o wadzie produktu" XDDD. Efekt na dzisiaj? - kupująca przyznała, że błędnie zmontowała lampę i odpuściła temat. Wypłata wędruje do nas, kupująca cieszy się lampą.
Dodam tylko, że sprzedaliśmy około 30 tych lamp (sprzedaż + montaż - chyba 16 lub 17). To chyba wiemy, co mówimy, prawda?
We had a highly disappointing…
We had a highly disappointing experience with landlord named JACEK BARANEK of Ul. Topolowa 30, apartment 16. Despite leaving the apartment clean and in good condition, we have not received our deposit back after almost 2 months. The landlord has provided unreasonable excuses, such as needing to clean the property (which we had already done), fixing a toilet door that was unusable during our tenancy and required only minor repairs, and claiming a gas surcharge, which we find dubious after thoroughly reviewing and paying all our bills.
Now we’ve been informed that deductions will be made, and we might only receive a partial deposit by the end of January—if at all.
Additionally, there were serious issues during our stay:
We received early-morning visits from the police twice regarding the previous tenant, requiring us to present ID to confirm our identity.
The property has a significant bee infestation, with hornets and bees frequently inside the apartment—evidence of this issue still remains on-site.
This has been an extremely frustrating and unprofessional experience, and we cannot recommend this landlord.
This is a 0 Star Review!
Dno i strata czasu
Dno. Wystąpił jakiś bug w aplikacji i nie moglem sprzedać przedmiotu. Nakombinowalem sie i nic a koniec koncow mi powiedzieli, że zużyłem limit darmowych ogloszen i mam doplacic chociaż nic nie udalo mi sie sprzedać.
Na chat pomocy zero, bo nic nie mogą zrobić...
Payment required to properly use the site.
The site is slow to load (I'm playing Starfield without problems) because of the JS, almost everything is beyond the paywall. The site says I've reached the category limit but I haven't even put an ad under that category. You want to use the site - be ready to pay for your ads. Greedy owners. Use lento instead!
Dane osobowe sa czesto narazone
Dane osobowe sa czesto narazone. Kontakt z pracodawca byl jednak udany.
Super shop-platform!
Super shop-platform!
+ excellent platform for sellers from Poland
+ a great variety of items
+ some sellers sell abroad
Trzeba uważać co się kupuje i od kogo
Trzeba uważać co się kupuje i od kogo. Kupiłem kilkadziesiąt przedmiotów od roweka dla dziecka, przez grzejniki po konsole do gier. Ale widziałem też setki podejrzanych okazji które odpuszczałem. Do dziś ani razu nikt mnie tam nie oszukał.
Don't buy anything from olx.pl
Don't buy anything from olx.pl . Scam warning guys.
site design
I will complain about site design: the page has become total trash after their 'refurbishment'. Context jumps all around, the font in unreadable, UX is a nightmare...
Nadal korzystam, ale nie jest super
Korzystam z tej strony od lat i będę z niej korzystał, ale dam tylko 3 gwiazdki.
Jedna mniej, bo wyszukiwarka jest tragiczna. Bardzo często pokazuje niezwiązane produkty nawet jak wpiszemy dokładną nazwę modelu i wybierzemy właściwą kategorię. Po pierwsze bo szuka słów w opisach (a sprzedający lubią manipulować słowami kluczowymi w opisach), a po drugie bo potrafi szukać wszystkich słów OSOBNO! Wpiszemy model telefonu składający się z dwóch słów, a w wynikach pojawią się modele z jednego słowa kluczowego... tragedia.
Po drugie, regulamin dopuszcza sprzedaż innego modelu przedmiotu niż w ogłoszeniu (np. jak ktoś wystawi nowy model iPhone'a i sprzeda starszy model). Możemy wtedy wystawić negatywną opinię sprzedającemu, ale OLX nie pomoże nam w zwrocie, bo nie jest to niezgodne z regulaminem. Jak dla mnie, to OLX nie zasługuje nawet na tą "opłatę serwisową". Za co?
Po trzecie, kupiłem niedawno słuchawki jako działające, ale miały 2 wady (zepsuta bateria i port ładowania). Nie dało się wystawić opinii sprzedającemu (prywatnemu). Nie wiem dlaczego.
Podsumowując, nadal będę korzystał z OLX, bo są tańsze oferty używanych przedmiotów niż u konkurencji, ale te oferty są tańsze, bo jakość strony jest gorsza.
Opinie olx to Oszustwo !!
Olx opinie to Oszustwo !!
Uwaga Olx i opinie tam to Oszustwo !!
dopuszczają fałszywe opinie wpisywane przez dziwne fałszywe konta olx a obsługa olx nic ta to nie reaguje,nawet gdy masz tam konto jako firma i płacisz grubą kasę za każde ogłoszenia ,za konto itd !!
Olx oszukuje
Olx wprowadził ochronę kupujących co totalnie nie działa, zamówiłem grupę przedmiotów za ustaloną cenę i najważniejszego elementu brakuje, olx odrzucił moje roszczenia i przyznał pełną wypłatę sprzedającemu.
Wcześniej zostałem oszukany bez ochrony kupujących i bank mi lepiej pomógł niż ta ochrona...
Brak kontaktu
Brak kontaktu. Podczas dodawania ogłoszenia wyskoczył błąd. Na koncie olx miałem środki zostały one pobrane ale ogłoszenie sie nie przedłużyło. Kontakt z tym serwisem to jakiś żart. Czat - nie działa, numer kontaktowy którego próżno szukać na stronie dopiero w google jakiś sie pojawia jest wyłączony. Ogólnie kontaktu 0 - można wysłać zgłoszenie - po wysłaniu 3 zgłoszen dopiero po 3 przyszło info na maila że zgłoszenie zostało przyjęte odrazu z informacja że w związku z dużą ilością zgłoszeń czas odpowiedzi może być wydłużony. I jesteś w du... nie masz kasy bo ci zabrali ogłoszenie nie aktywne - brawo OLX gratuluje osiągneliście dno.
OLX nie chce usunąć opinii oszustów i…
OLX nie chce usunąć opinii oszustów i wyłudzaczy
Nie polecam kupowania przez OLX
Nie polecam kupowania przez OLX. Pakiet ochrony nie chroni przed produktami niezgodnymi z opisem. Pieniadze wyrzucone w bloto.
Excellent service and choice
Excellent choice of products and services at great prices. I was faced with an issue with wrong item selection and the customer support team immediately resolved it for me
Duzo oszustów
Come funziona Trustpilot
Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.
Scopri di più su come vengono gestite le recensioni su Trustpilot.