Een driejarig abonnement afgesloten bij NRC. In drie jaar tijd is de krant zeker 50 keer niet bezorgd. Hoe kan een bezorger volgens een adressenlijst die hij/zij heeft ergens een krant niet bezorgen.... Leggi di più
Opzegging jaarabonnement Mijn jaarabonnement loopt tot en met 16 augustus 2026. In januari 2026 nam ik contact op met NRC om alvast door te geven dat ik mijn abonnement per 16 augustus 2026 wil beei... Leggi di più
Links l*llen, rechts vullen, met kleine lettertjes en niet opzegbare abonnementen waar je ineens jaren aan vast blijkt te zitten. Pretentieus links blaadje, met op de achtergrond net zo grote zakk... Leggi di più
L'azienda ha risposto
Op zich fijne app en prima artikelen. Alleen sinds ik de app op mijn nieuwe iPhone 16 heb geïnstalleerd werken de push notificaties niet meer. Met feestdagen een iPad gekocht, werkt de push ook n... Leggi di più
L'azienda ha risposto
Dettagli dell'azienda
Scritti dall'azienda
NRC Handelsblad, often abbreviated to NRC, is a daily evening newspaper published in the Netherlands by NRC Media.
Rokin 65, 1012 KK, Amsterdam, Paesi Bassi
- nrc.nl
Ha risposto al 93% delle recensioni negative ricevute
Solitamente risponde entro 1 settimana
hinderlijk lastig gevallen door NRC
Een periode een abonnement gehad bij NRC. Na het opzeggen wordt ik zo een beetje telefonisch en via e-mail gestalkt door deze krant. Meerdere malen heb ik aangegeven geen prijs te stellen op hun telefoontjes en e-mail. Meerdere keren heb ik het telefoonnummer waarmee gebeld is geblokkeerd, waarna opnieuw gebeld wordt met een ander nummer.
Voor mij is het duidelijk, ondanks de kwaliteit van de journalistiek en ondanks het gegeven dat ik deze krant jaren met plezier gelezen heb, zal ik door deze benadering nooit meer een abonnement op deze krant nemen.
En uhm NRC, de standaard reactie dat contact gezocht kan worden om het probleem gezamenlijk op te lossen lijkt me niet gepast. Stop gewoon met mensen lastig vallen en agressief hinderlijk te benaderen.

Verschrikkelijke krant
Verschrikkelijke krant. Eerder een abonnement gehad bij deze krant. Hierna het abonnement opgezegd en meermaals aangegeven dat ik niet meer gebeld wil worden door deze krant. Echter krijg ik iedere week minstens twee keer een belletje van een of andere snotaap van deze flutkrant. Zeer agressieve vorm van klantenservice. Ik vond de artikelen vaak erg goed, maar door deze benadering ben ik principieel tegen deze krant en wens ik deze nooit meer te lezen.

Risposta di Mediahuis NRC
Kortings- abonnement € 3,40 per week NRC.
Ik had een kortings-abonnement van € 3,40 per week aangevraagd. Bij de NRC (waarschijnlijk in hun computersysteem) ging er van alles mis. Dit bracht voor mij extra kosten met zich mee. Hiervoor moest ik opdraaien. Overleg met de NRC was vrijwel onmogelijk. Op vragen reageren ze niet. Alleen als het hen uitkomt. Dit was voor mij een zeer bijzondere ervaring. Een gerenommeerde krant die zo extreem slecht met potentiële abonnees omgaat.
Ik kan wel contact opnemen met het NRC. Zij antwoorden alleen als het hen uitkomt. Het enige wat ze kunnen doen is erkennen dat er bij hen iets fout is gegaan. Dit herstellen. En eventueel hun excuses aanbieden.

Telefonisch voorgelogen
Telefonisch een abbonement aangeboden gekregen waarin niet is gezegd dat die voor 3 jaar zou zijn. Geen bevestigingsmail gekregen en bij het moment van opzeggen kom ik er achter dat me een 3 jarig contract is aangesmeerd. Opnames hebben ze niet meer en bewijs dat bevestigingsmail is gestuurd naar mij ook niet. Niet tussentijds op te zeggen en er wordt niet meegedacht door de klantenservice. Waardeloos.
Twee dingen geleerd:
1. Nooit meer een abonnement bij NRC (ze liegen je voor & en zijn vervolgens ook niet bereid om met je mee te denken).
2. Nooit meer telefonisch iets afsluiten.

Risposta di Mediahuis NRC
NRC schandalige en agressieve klantenservice
Vorig jaar heb ik mijn abonnement opgezegd. Sindsdien wordt ik continu gebeld door hele opdringerige en agressieve medewerkers die een verklaring eisen. Ik ben nog nooit op zo’n schandalige manier benaderd. Zelfs na aangeven dat ik niet meer gebeld wens te worden, blijven ze op verschillende nummers bellen. Al contact gezocht met NRC om mijn gegevens te verwijderen en mij niet meer te bellen. Dit heeft echter geen zin. Echt te bizar voor woorden dit.

Risposta di Mediahuis NRC
NRC ervaring na een jaar en beëindigen van abonnement
Hallo lezer, bij deze mijn ervaring met NRC na een jaar lidmaatschap. Hoewel ik in het begin enthousiast was, is mijn interesse gedurende het jaar sterk afgenomen.
Er zijn talloze artikelen die weinig boeiend zijn en onnodig uitgerekt worden zonder enige diepgang. Ook de eenzijdige opiniestukken begonnen me te vervelen. Mijn partner is al eerder gestopt met lezen, dus het was tijd om op te zeggen.
Het opzeggen van mijn abonnement bleek echter niet eenvoudig. Ondanks een gegeven in de voorwaarden, ontbrak een e-mailadres op de website van NRC. Een onnodig obstakel, maar uiteindelijk vond ik het toch.
Na een duidelijk verzoek om mijn abonnement per eerste van de volgende maand te beëindigen, kreeg ik binnen 24 uur een verzoek om hierover te spreken. Ik heb aangegeven geen interesse te hebben in een telefonisch gesprek, maar daarna bleef het stil. Vervolgens ontving ik een aanbod om mijn abonnement te verlengen tegen een lager tarief, maar ik heb opnieuw aangegeven dat ik wilde opzeggen. Het is teleurstellend dat het zo moeilijk wordt gemaakt om een abonnement te beëindigen. Ik ben dan ook benieuwd of dit nog langer gerekt gaat worden.
Een klantenservice e-mailadres moet gewoon duidelijk beschikbaar zijn, gezien het in de voorwaarden is opgenomen als mogelijkheid om op te zeggen. Google eens op "opzeggen nrc e-mail" en je vindt een mailbox "service" van nrc.nl.

Eenzijdige berichtgeving, lastig opzeggen
Ik had een abonnement op NRC genomen omdat ik het kende als een kwaliteitskrant. In de praktijk valt dit helaas vies tegen, de berichtgeving is erg eenzijdig. Het komt er zo’n beetje op neer dat alles wat links is goed is en rechts is slecht. Intussen proberen ze ironisch genoeg wel allerlei overbodige prullaria en vervuilende (vlieg)reizen te verkopen via hun webwinkel. Geld is blijkbaar toch belangrijker dan hun linkse idealen.
Omdat de krant de laatste tijd uit ergernis ongelezen bij het oud papier ging besloot ik op te zeggen. Opzeggen ging helaas moeizaam en is online niet mogelijk (terwijl de wet dat wel verplicht stelt). En ik als ik hier in de reviews lees op wat voor opdringerige wijze NRC mensen telefonisch lastigvalt met acquisitie vrees ik dat me nog wat te wachten staat.

Risposta di Mediahuis NRC
Blijven je maar stalken, niet aan beginnen
Een keer een abonnement geprobeerd. Prima krant, maar niet helemaal wat ik wilde, dus weer opgezegd. In ~12 maanden ben ik gemiddeld 3x per maand gebeld. Meerdere keren aangegeven niet meer benaderd te willen worden, zowel telefonisch als via de mail, maar het blijft gewoon doorgaan.
Schijnbaar zijn het vaak externe partijen die worden ingezet, maar het lijkt me dat je dit als NRC niet moet willen als je het beeld van een kwaliteitskrant wil hebben.
Begin er dus niet aan, met welke aanbieding dan ook, je komt er niet meer vanaf.

Risposta di Mediahuis NRC
Zeer dwingend aan de telefoon
Over de krant verder tevreden, maar wegens omstandigheden onlangs opgezegd. Nu werd ik gebeld om weer abonnee te worden. Dit begon vriendelijk, maar nadat ik had aangegeven dat ik het aanbod af wilde slaan werd de medewerker heel dwingend. Deze bleef doorvragen over de redenen waarom en ging vervolgens uiteenzetten waarom deze redenen volgens hem nergens op sloegen. Nadat ik wederom 'nee' zei werd er boos opgehangen. De manier waarop dit telefoongesprek verliep was vervelend, dit had ik ook niet verwacht bij iemand die zegt namens de NRC te bellen. Dit lijkt me een tactiek die averechts werkt NRC...

Agressieve telefonische acquisitie.
Agressieve telefonische acquisitie.
Na opzeggen van abonnement wordt ik met enige regelmaat lastig gevallen door telefonische verkopers. Vandaag sloeg dit werkelijk alles, zeer dwingend, en niet luisteren dat het niet het moment is.
Door deze manier van benaderen, zal ik nooit meer een nrc abonnement nemen.

Best schandalig.
Schrikbarend om de reviews te lezen.
Ik durfde bijna niet meer mijn eigen klacht te benoemen, maar het is goed afgelopen.
Ervaring in het kort;
- abbo afgesloten (NRC digitaal plus €13,00 p/m). Nadat de activatielink niet binnenkwam heb ik nog een keer geklikt.
In 5 weken tijd is er 3x €13,00 afgeschreven én is mij gesommeerd dat ik een betalingsachterstand van €13,00 heb… Blijkt dat ik 2 abbo’s (NRC plus) heb… Door dat tweede ‘click’.
3 telefonische gesprekken verder, had ik:
- nog niet het idee dat de vriendelijke dames weten waar ze mee bezig zijn.
- nog altijd geen oplossing voor teveel geïncasseerde geld
- nog altijd een openstaande rekening van €13,00
- geen enkel zin meer, vooral niet na het lezen van al deze problematische ervaringen in de reviews, om nog enigszins bij te willen dragen aan deze manier van werken van NRC
Oplossing;
- een paar dagen later, na 4e gesprek ben ik tot de conclusie gekomen dat mijn jaar abbo (én die 2e daarnaast) nu alsnog zijn beëindigd.
Ik heb vandaag mijn teveel betaalde geld ontvangen. Bedankt!
Ik ben blij maar de manier waarop dit alles ging doet mij een beetje twijfelen of ik nog een abonnementhouder zal worden; hoewel het een goede kwaliteitskrant is..

De aanhouder wint
Vandaag voor de zoveeste keer gebeld over een onterecht stilzwijgend verlengd abonnement. Ik kwam hier achter omdat ik gebeld werd over een betalingsachterstand. Toen bleek mijn 12 maanden abonnement stilzwijgend te zijn verlengd, uiteraard voor de volle mep ipv de actievoorwaarden. Maar ikan mij het salesgesprek van een jaar geleden nog goed herinneren. Omdat iets dergelijks me eerder is overkomen, heb ik telefonisch de voorwaarde laten vastleggen dat dit abonnement na 12 maanden af zou lopen en dus NIET automatisch verlengd mocht worden.
Ondanks verschillende telefoontjes met welbespraakte, zeer begripvolle servicemedewerkers leek men bij nog niet doordrongen van de ernst van de situatie. Het gesprek tussen mij en de salesbedewerker (van een ingehuurd uitzendbureau) was niet terug te halen dus mijn gelijk kon niet worden bewezen. Erg vervelend, maar ondertussen moet u gewoon dokken.
Los van de oplopende incassokosten ging het mij allang niet meer om het geld, maar om mijn principes.
Ik bleef bellen met Jesse, Anne Fleur, Rosa enzovoort maar kreeg steeds dezelfde antwoorden. Na een beetje googelen ontdekte ik dat ik niet de enige was die zich genaaid voelde door de agressieve salesstrategie en de laconieke afhandeling van klachten. Zie de reviews op dit medium. Met deze informatie in mijn achterzak heb ik besloten om nog 1x te bellen en nu te dreigen om met deze info naar een journalist te gaan. et voila... plotseling was alles mogelijk. Facturen, inclusief incassokosten ingetrokken. Victory at last.
Ik raad iedereen die nog steeds frustraties koestert richting NRC ten zeerste aan om vol te houden en ze op de knieen te krijgen, De overwinneng smaakt bitterzoet.

Risposta di Mediahuis NRC
NRC terreur na opzegging…
NRC terreur na opzegging abonnement....Bizar

Risposta di Mediahuis NRC
NRC blijft je eindeloos bellen
Ik heb een tijd geleden mijn abonnement opgezegd en word nu de hele tijd gebeld. Als je het nummer blokkeert, bellen ze opnieuw met een ander nummer, soms meerdere keren per week. Ik was eigenlijk van plan tijdelijk op te zeggen, maar dit is zo irritant dat ik nooit meer een abonnement afsluit.
Tip voor lezers die moeite hebben met opzeggen: consumenten moeten hun abonnement op dezelfde manier kunnen opzeggen als waarop ze het zijn aangegaan, dit is wettelijk verplicht. Als je je abonnement online hebt afgesloten, kun je het via email opzeggen.

Risposta di Mediahuis NRC
Veel (eenzijdige) meningen, weinig feiten.
Heel eenzijdige journalistiek. Flauwe, voorspelbare en opdringerige columns: links is altijd goed, rechts is (heel vaak) fout. Moet jammer genoeg nog twee jaar betalen, want ik heb een driejarig contract voor de digitale uitgave afgesloten. Leergeld.

Wat een verschrikkelijke klantensevice
Wat een verschrikkelijke klantensevice. Niet meedenken en mij aanspreken dat ik zelf in de fout zit dat ik een abonnement met hun aangegaan ben. Serieus NOOIT AAN BEGINNEN
Ik zit nu 3 jaar vast aan een veel te duur abonnement.
En uiteraard heb ik al contact opgenomen via service.nrc.nl /contact zoals ze hieronder ook als standaard antwoord geven en werkelijkwaar niemand serieus nemen.
Wanneer gaan jullie eens een fatsoenlijke klantgerichte service opzetten?!?!

Risposta di Mediahuis NRC
Neem NOOIt een abonnement, je komt nooit meer van ze af. Verkooppraktijken passend bij oplichtersbedrijf
Prima kwaliteitskrant, maar neem hier absoluut NOOIT een abonnement. Ik heb al 5 jaar geleden abonnement opgezegd, en wordt al die jaren elk kwartaal (als niet vaker) gebeld door super irritante call center medewerkers van NRC die je weer een abonnement willen aansmeren. Heb al meerdere malen aangegeven dat ik niet gebeld wil worden, wordt ook telkens opmrecht van verzet gewezen, maar wordt niet naar gehandeld. Agressieve verkoopmethodes, en zelfs bij aangegeven aan medewerkers dat je geen interesse hebt blijven ze maar door pushen. Enige manier lijkt om verbinding te verbreken en zelfs dan bellen ze direct terug

Risposta di Mediahuis NRC
Ook hier 1 ster te veel!!!
Ook hier 1 ster te veel!!!
We zijn al maanden bezig met opzeggen!!
Iedereen maand weer opnieuw een rekening. Ze beweren de telefoongesprekken niet terug te kunnen vinden in het systeem. Dat elke gesprek “gelogd” wordt. We hebben al 5x met ze gebeld! Nu geven ze aan dat het echt opgezegd is. Ongelofelijk! 5x €19 te veel betaald en de laatste rekening naar incasso doorgestuurd. We hebben echt gebeld! Het gaat daar mis met het doorvoeren in het systeem! Niet aan beginnen!

Belachelijk
Nou, die ene ster is nog een ster te veel. Ik wou 1 artikel lezen voor onderzoek op school, werd gelijk gedwongen om een abonnement af te sluiten. Vervolgens bel ik de klantenservice om mijn abonnement weer stop te zetten, vertelt ze me doodleuk dat het een jaarabonnement is. Dit werd NERGENS aangegeven.
Vervolgens probeer ik er dan toch wat van te maken, als er nou goede artikelen tussen zaten dan was het nog tot daar aan toe. Maar ook dat stelt teleur.
Nu maar maandelijks gaan toekijken hoe het geld van mijn bankrekening wordt afgeschreven, kan niet wachten tot het jaar voorbij is en ik dit abonnement wel kan stopzetten. Volgens mij ben ik ook niet de enige, kijk maar eens naar de rest van de reviews… beloven ook niet veel goeds.

Risposta di Mediahuis NRC
They don’t cancel your subscription
I decided to sign up for nrc online, because I thought that at any time if I wanted to, I could just cancel. Well, until I got informed that they won't cancel my subscription within a year. A huge disrespect for the customer to be forced to pay for something annually that they no longer want to use.

Risposta di Mediahuis NRC
Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.