Taget kunne ikke bære
Vi var så uheldige at købe et hus hvor M4 havde tegnet tilbygningen i 2017.
Det viste sig nemlig, at de under deres byggetilsyn ikke opdagede, at der blev lagt et loft som ikke kunne bære (ifølge efterfølgende ingeniørberegninger), så vi står nu uden tag over hovedet.
Fejl sker jo, så vi henvendte os straks til M4 for at finde en pragmatisk løsning, men der var ingen interesse i at blive involveret.
M4 har i hele perioden været arrogante og ikke interesserede i at finde en løsning, men mente at dette var noget vi måtte løse på egen hånd da "En afvigelse fra ingeniørmaterialet af denne størrelse vil aldrig være acceptabelt, uagtet om der føres tilsyn eller ej." (Citat fra M4)
Det vil sige at, fejlen var så stor, at det ikke var deres ansvar at opdage den under tilsynet - den logik forstår jeg ganske enkelt ikke.
Jeg har aldrig før oplevet så uprofessionel og arrogant en tilgang fra et ellers velrenommeret (og dyrt) firma, hvor man savner et stolthed over at levere et godt stykke arbejde.
At de også glemte at opdatere enterprisematerialet med de rigtige beregninger, at de glemte at færdiggøre byggesagen hos kommunen, og at de løj om antallet af fysiske tilsyn under opførelsen, vidner blot om en kultur hvor penge står over faglighed.
Redigeret efter M4 svar:
Jeg kan læse mig til, at M4s omkostningstunge tilsyn, ikke opdagede en forkert tagkonstruktion og bærende vægge fejlplaceret, da disse var "skjult".
M4's forklaring er således, at disse eklatante tilsynsfejl, skyldes at entreprenøren har skjult store dele af konstruktionen (taget og indervægge) fra dem hver 14. dag, fremfor M4s egen inkomptence... Det lyder ganske enkelt yderst usandsynligt.
De advokater, håndværkere og særligt arkitekter som jeg efterfølgende har talt med, har skiftevis rystet på hovedet i vantro over de fejl M4 har begået, men særligt over den manglende evne til at tage ansvar efterfølgende.
Der er så mange gode arkitekter derude - gør jer selv en tjeneste og fravælg M4.
Det er simpelthen ikke risikoen værd.
- Opdatering September 2020.
Vores advokat har nu valgt at stævne M4 arkitekter, for både fejlene i Enterprisematerialet samt deres mangelfulde tilsynsarbejde.
M4 afviser ikke skyld men har sendt sagen til sit forsikringsselskab, med et fortsat ønske om at trække sagen så langt som muligt, hvilket betyder at vi må se frem til at få dem dømt i retten for deres graverende inkompetence.
Opdateret 2024: M4 blev sammen med entreprenøren dømt af retten og sagen kunne endeligt lukkes.
Opdateret 2026:
M4 arkitekter er blevet desperate kan jeg se og påstår nu at vi ikke engang har været kunder. De har ad flere omgange forsøgt at få fjernet omtale og Trustpilot har afvist dem.
Vi har 4 års dokumentation for både kundeforhold og retssager, som vi ville poste her, hvis platformen tillod billeder. Også svært at forestille sig, at ovenstående skulle være opfundet til lejligheden...
Denne nærmest komiske tilgang som M4 nu tillægger sig, viser fint hvilket firma der er tale om - stadigt her efter disse år. Så alt samarbejde med dem, må siges at være på eget ansvar.
Og nej M4, jeg ønsker ikke yderligere dialog eller møder med jer, som jeres arkitekt Morten Dalsgaard foreslog. I tabte og indgik forlig i retten vi har fået vores penge og sagen er lukket.
19 novembre 2024