Valutata 1 stelle su 5

Koga F3 8.0 gekocht. Na 2 maand spaken kapot. 2 maand moeten wachten op herstelling omdat er geen stukken beschikbaar waren. Na bijna 2 jaar spelling + lawaai (rammelen) van voorvering. Binnen gedaan... Leggi di più

Valutata 4 stelle su 5

Koga e f3 5.0 Cykel er kvalitet. Motor, akku og elektronik fungerer godt sammen. Målt rækkevidde ved eco, let bakket terræn og rolige accelerationer 120km. Jeg har hidtil kørt racer/gravelcykel så f... Leggi di più

Valutata 5 stelle su 5

Topfiets! Heel mooi afgewerkt, heel "eenvoudige", luxe en zeer goed doordachte afwerking. Kabels volledig in het frame afgewerkt, strak afgewerkt frame met mooi afgewerkte lasnaden. Fietst erg licht e... Leggi di più

Valutata 4 stelle su 5

De worldtraveler geeft fiets plezier. De naaf versnelling werkt heel soepel en ondanks zijn gewicht fietst de worldtraveler licht. Ik heb wel een hardere zadel en andere zadel pen laten monteren. Oo... Leggi di più

Dettagli dell'azienda

1. Grossista di biciclette

Scritti dall'azienda

De beste en mooiste fiets maken voor de gepassioneerde fietser. Zonder compromissen. Dat is sinds 1974 de missie van KOGA.

• Industrieweg 4, 8444 AR, Heerenveen, Paesi Bassi

1 stella

Ha risposto al 92% delle recensioni negative ricevute

Solitamente risponde entro 1 settimana

Valutata 1 stelle su 5

Op de 2de dag van mijn vakantie naar de…

Op de 2de dag van mijn vakantie naar de Algarve ging mijn ebike niet meer. Bleek de accu stuk te zijn. Omdat ik nog 4 weken bleef een accu met DHL uit NL laten komen? Helaas de software. Geen dealer in de Algarve. Nooit meer een fiets met software.

8 giugno 2024

Beste Jan,

Wat ontzettend vervelend om mee te maken, zeker tijdens een vakantie waar je juist zorgeloos van jouw fiets had willen genieten.

In de praktijk blijkt helaas te vaak dat je afhankelijk kunt zijn van ons dealer-netwerk, die niet in elke land gevestigd zijn. Jouw ervaring in de Algarve heeft dat helaas duidelijk maakt. Ons advies is om altijd voor vertrek te controleren waar je in het buitenland gebruik kunt maken van ondersteuning bij erkende dealers of een zustermerk die vaak in nood ook kunnen helpen.

Hopelijk heb je toch nog van je vakantie kunnen genieten.

Krakende voorvork

Eerlijk is eerlijk. Ik kocht mijn koga f3 8.0 tweede hands. Hij was 2 Jaar oud.
Alfine en beltdrive.
Je denkt Dan een prima, stille(!) fiets te kopen. Ik irriteer me echter mateloos aan het krakende stuur.
De voorvering was door de vorige eigenaar Al geserviced.
Je klopt geen koga voor een experiment van koga zelf!

5 giugno 2025

Beste Jannis,

Ben je toevallig al met de fiets langs een erkende KOGA dealer geweest om te laten nakijken waardoor het geluid precies veroorzaakt wordt? Ondanks dat jij de tweede eigenaar bent is het niet de bedoeling dat je je hier zo aan irriteert. Hopelijk kan een dealer het probleem alsnog verhelpen zodat je weer met plezier op de fiets zit. Hij helpt je graag verder en kan desgewenst altijd contact opnemen met onze dealersupport als hij ondersteuning hierbij nodig heeft.

Aandachtspunten bij de aanschaf van een Koga worldtraveller 2024

Ik heb een Koga Worldtraveller gekocht om een lange fietstocht te maken door Europa. Na inrijden (700 km) en een beurt, kreeg ik na 1100 km fietsen pech: het kleinste voor-tandwiel raakte los. Ik was onderweg kennelijk al twee bouten verloren, toen de derde verdween zat het tandwiel los en kon ik niet verder. Dit is niet eenvoudig te verhelpen, deze boutjes zijn niet toegankelijk vanwege het oversized frame. Voor de reparatie moet de trapas worden verwijderd en daarvoor had ik een fietsenmaker nodig, onderweg. Die het overiges niet kon repareren. Voor een fiets die pretendeert een worldtraveller te zijn is dit is in mijn ogen een ontwerpmisser.
Een andere misser is de bidon boven op de stang. Omdat deze fiets hoog zit, moet je afstappen als je stopt. Na een uur fietsen heb je die bidonhouder een aantal malen in je kruis gehad en weet je niet hoe snel je die moet verwijderen.
Voor het overige is het een fijne en stabiele fiets.

15 maggio 2025

Beste FJW,

Je bezit een KOGA WorldTraveller je hebt al aardig wat kilometers gemaakt. Je spreekt je ontevredenheid uit o.a. over reparatie aan de trapas en de plaatsing van de bidon. Hartelijk dank voor het delen van je ervaringen.
Wij willen fietsen maken waar onze klanten blij van worden en vinden het dan ook waardevol dat je je ervaringen kenbaar maakt.

Mocht je nog een vraag of serviceverzoek hebben, dan kun je deze onder de aandacht brengen bij de KOGA dealers of je gegevens achter laten via ons contactformulier.

Valutata 5 stelle su 5

Een mooie robuust gebouwde fiets met…

Een mooie robuust gebouwde fiets met betrouwbare techniek.

3 giugno 2025

Beste Niels,

een 5-sterren review, tof! Bedankt dat je hebt gekozen voor een fiets van KOGA. Je bezit een fiets die elke uitdaging aan kan.

Op naar vele zorgeloze kilometers op elk type wegdek!

Blij

Ik ben erg blij met de fiets. Hij ziet er mooi uit en fietst heerlijk.

28 maggio 2025

Risposta di KOGA

Wat fijn om te lezen, Hetty! Bedankt voor de 5-sterren review.
We wensen je vele fijne en sportieve kilometers toe.

Valutata 3 stelle su 5

I contacted the service

I contacted the service, not so fast but still helped to solve all the issues.

2 maggio 2025

Hello Jane,

Glad to read that we were able to help you further.

Kind regards,

goedendag

goedendag
Op 5-4-2025 zijn onze beide fietsen de koga F3 8.0. afgeleverd .
Bij het ophalen hebben wij schade aan de fietsen gezien dit is direct gemeld bij KOGA .
Nu na bijna zeven weken is er nog geen actie van Koga geweest . Ze blijven maar zeggen de dealer moet het oplossen .
Nou de dealer heeft gebeld met de afdeling dealer support en wij konden twee lakstiften krijgen .Dat is natuurlijk geen oplossing voor twee nieuwe fietsen .
Volgens mij is dat Koga die heeft de fietsen geleverd .
Van koga is er over service niets te verwachten ook na bellen /mailen ze willen niet met ons meedenken om dit probleem op te lossen . Dus met andere woorden Koga spreekt over garantie op deze fietsen
maar geeft geen gehoor als wij er aanspraak op willen maken .
Dus wij zijn zeer teleurgesteld in dit merk Koga .
H.Spek

5 aprile 2025

Beste Hennie,

Uit onze administratie maak ik op dat dit onderwerp met onze medewerker van de klantenservice uitvoerig is besproken. De KOGA-dealer, of in jouw specifieke geval de winkel waar je de fietsen gekocht hebt, is jouw aanspreekpunt. Zoals uit onze mailwisseling op te maken is wordt deze kwestie besproken tussen de KOGA-dealer en de voor jou verkopende partij.

We gaan ervan uit dat deze beide partijen samen tot een passende oplossing komen.

Valutata 5 stelle su 5

Echt een hele mooie fiets

Echt een hele mooie fiets, de fiets is licht en het fiets heerlijk. En ennige min puntje is het zadel.je krijgt bij lange ritten pijn je kont en stuitje.

19 maggio 2025

Beste Diana,

Bedankt voor het delen van je positieve ervaringen. De fiets voldoet en je maakt heerlijke tochten. Om ervoor te zorgen dat je óók tijdens een lange rit comfortabel op de fiets zit raad ik je aan contact op te nemen met je KOGA verkooppunt.
De ervaring leert dat een zadel makkelijk te vervangen is.

We wensen je nog veel sportieve kilometers toe.

Valutata 1 stelle su 5

Koga is geen Koga Myata meer als je…

Koga is geen Koga Myata meer als je deze fiets aanschaft koop je gewoon een fiets uit het Accell magazijn dus een Sparta, Batavia of wat dan ook is net zo goed/slecht, wij hadden in iedergeval een maandagochtend fiets en gekocht bij12Go dus service 0,0 advies ga gewoon naar een plaatselijke fietshandelaar voor een goed persoonlijk advies daar heb je meer aan dan de (geringe) korting bij de grootgrutters.

12 maggio 2025

Beste Cees,

Bedankt voor het delen van je ervaring. Vervelend om te lezen dat jouw nieuwe fiets niet aan de verwachtingen voldeed.

KOGA maakt inderdaad onderdeel uit van de Accell Group, net als onder andere SPARTA en Batavus. KOGA fietsen worden nog altijd met de hand geassembleerd in Heerenveen, met veel aandacht voor afwerking en detail. Jammer om te lezen dat dit niet overeenkomt met jouw ervaringen.

Met de lokale fietsenmaker ben je gelukkig wel tot een oplossing gekomen.

Valutata 2 stelle su 5

Afbreken boutjes waar zadel mee vast zit

11 maanden geleden nu 1000 km en 600 km
2 koga PT Pro automatic met 625 accu zonder inruil a €5000 gekocht en nou zijn de boutjes om mijn zadel te kantel voor de 3 e keer afgebroken onderweg weeg zelf 85 kilo en bijna op mijn bek gegaan daar sta je dan onderweg !
Fiets van de vrouw lekke band zit de binnenband 180 graden gedraaid scheur er in kan je zien aan afdruk velg lint op de binnen band en als ik er achter fiets staat achterwielen niet in lijn met voorkant net of fiets krom / slecht gelast is
Het is ook erg jammer dat knopje om je trap frequentie te verander via Bluetooth werkt en niet bekabeld fout van enviolo werkt heel vaak niet moet je afstappen knopje op naaf indrukken en op stuur om te resette elke keer ! Te gek voor woorden , automaat werk voor de rest perfect beter een bekabelde hand bediend kopen .
Steeds gerammel in fiets lag aan bekabeling in voor vork niet in balhoofd de Fietsenmakker in Vlissingen lang bezig met zoeken en opgelost door een rubberen slang van voornaaf naar boven te prutsen is nu over . Top !
Bij vrouw zat er te veel speling op lagers balhoofd ook rammelen
Valt tegen voor eerst elektrische fietsen van ruim 22000 GULDEN !
Standaard zadel zit ook waardeloos
Valt tegen 50 % tevreden op trustpiloot site van een dure Nederlandse fiets fabrikant jammer erg jammer

11 maggio 2025

Beste Tom,

Wat jammer om te lezen dat de ervaringen met e-bikes van ons merk een teleurstelling zijn. Je hebt andere verwachtingen van fietsen in deze prijsklasse.

Het vertrouwen in een product neemt ongetwijfeld snel af als je onderweg te maken krijgt met afgebroken boutjes, mogelijke technische storingen en een terugkerende ‘rammel’.
Van het voorval met het zadel schrikken we. Gelukkig ben je er met de schrik vanaf gekomen. Je zou zorgeloos willen fietsen, maar er is onzekerheid bij gebruik van de fietsen.

Bedankt dat je de moeite hebt gedaan je ervaringen via dit kanaal te delen. We nemen je terugkoppeling graag serieus, daarom vragen we ons af of je open staat voor een gesprek. Zodat we samen kunnen kijken bij welke problemen nog een oplossing geboden kan worden. Laat je contactgegevens, framenummer van de fiets en een kopie van je review achter via het contactformulier op onze website?

Geweldige fiets

Geweldige fiets! Rijdt heel plezierig en kalm in alle ondersteunings modi.

7 maggio 2025

Beste Dirk,

Wat leuk dat je de moeite hebt gedaan een 5-sterren review te schrijven, bedankt!
We wensen je vele sportieve kilometers toe.

KOGA F3 8.0 MY 2025 RIGID

Jammer dat er minimaal 1 ster gegeven moet worden, want dit doet Koga te veel eer aan.

Wat vandaag een feestje had moeten worden bij aflevering van mijn gloednieuwe Koga F3 8.0 rigid, is direct tijdens de rit naar huis uitgedraaid in een fiasco. Ik had voor het nieuwe type F3 8.0 gekozen (modeljaar 2025) omdat de problemen met de stuurinrichting bij dit type / het nieuwe modeljaar zouden zijn opgelost. Zo heeft Koga een rigid voorvork toegepast (zie problemen feathershock), een modificatie in het balhoofd doorgevoerd en de stekkerverbindingen van de LED-verlichting aangepast.

Nota bene bij de eerste drempel die rustig werd genomen, gaf de fiets een hard krakend geluid thv het balhoofd. Zo ging het continu bij iedere drempel dan wel verhoging in het wegdek. Naar aanleiding hiervan direct contact opgenomen met de verkopende partij c.q. Koga-dealer en ik moest langskomen voor een inspectie. De kundige monteur gaf direct aan dat het balhoofd vastgezet moest worden om het kraken duurzaam te verhelpen. Helaas bleek dit geen solaas te bieden en na een half uur, bij de eerstvolgende drempel, trad hetzelfde probleem wederom en onafgebroken op. Ik ben nu al helemaal klaar met deze fiets en zal, derhalve, morgen de dealer contacteren om de fiets in te nemen en het bedrag van €2.200,- terug over te maken. Ik peins er immers niet over om een garantietraject in te gaan voor een fiets die nog géén dag oud is en nooit conform heeft gefunctioneerd.

Update 3 mei: naast het probleem met de voorvork / kraak in het balhoofd, zat er ook ineens een knars in de 11V Alfine-naaf over het gehele bereik. Dit was de druppel voor mij. Na aankomst bij de Koga-dealer gaf deze aan not amused te zijn dat ik de fiets wilde inleveren. Hij wilde nl. - zoals verwacht - een reparatie- / garantietraject opstarten…

Typisch dat Koga - zelfs met de introductie van een nieuw modeljaar waar de nodige modificaties zijn doorgevoerd en er nota bene gebruik wordt gemaakt van een starre / rigid voorvork - haar zaken nog steeds niet op orde heeft. Ik hoop dat men zich in Heerenveen schaamt voor de inferieure rotzooi die tegen een premium prijs wordt verkocht.

Voor eenieder van jullie die ook maar overweegt om een Koga aan te schaffen: ik raad jullie met klem aan om met een grote boog om de producten die dit merk biedt heen te lopen. Kijk - buiten de tenenkrommend slechte reviews die op deze website staan (50% heeft 1 ster) - ook voor de grap eens op de diverse online fora over Koga: deze staan vol met de kwaliteitsissues waar dit zogenaamde “premium-merk” mee kampt. Daarnaast leert een telefoontje naar diverse, officiële Koga-verkooppunten ook dat de kwaliteit om te janken is en dat veel werkplaatsuren bij de diverse fietsenwinkels niet eens commercieel uitgefactureerd kunnen worden omdat er zo ongelofelijk veel garantiekwesties lopen. Ook zij zijn not amused over de gebrekkige support en kwaliteit waar dit merk mee wordt geplaagd.

2 maggio 2025

Beste Sander,

Met veel enthousiasme keek je uit naar het in gebruik nemen van je nieuwe fiets. je hebt een zorgvuldige keuze gemaakt voor het 2025 model. Wat jammer om te lezen dat je dan direct bij de eerste rit tegen problemen aan loopt. Een domper voor jou, en zeker niet de ervaringen die we willen bieden.

Onze dealers doen er alles aan om klanten zo goed mogelijk te helpen en te ondersteunen. In het traject met de dealer voel jij je niet geholpen of heb je een andere oplossing voor ogen. Ben je ondertussen met de dealer al tot een oplossing gekomen? Mocht je over je ervaringen met ons in gesprek willen gaan, dan kun je via het contactformulier op onze website je gegevens achterlaten.

Bedankt voor je open en eerlijke review. Hierdoor zijn wij in de gelegenheid om te beoordelen waar ruimte voor verbetering is in de breedste zin.

koga supermetro

In mei 24 is een koga supermetro geleverd. Inmiddels zijn balhoofd , zadel en voorlamp al vervangen. Ik fiets door weer en wind, en de moeren van de achterwielas zijn door roest aangetast, evenals een ring van de trapas en het achterwiel. Dat verwacht je niet voor die prijs.

16 aprile 2025

Beste Rob,

Kan me goed voortellen dat jouw verwachting anders was. Heeft jouw dealer je geïnformeerd wat de oorzaak was en welke onderdelen onder de garantie vallen? Ik ga er van uit dat hij je hiermee al heeft kunnen helpen. Heb je toch nog vragen of wil je graag weten hoe roest te voorkomen of te minimaliseren is, adviseer ik je contact te laten opnemen met jouw dealer.

Valutata 5 stelle su 5

Geweldige fietsen,mijn partner en ik…

Geweldige fietsen,mijn partner en ik zijn supertevreden. Rijden,zitten,schakelen kortom alles was top 👌.
Ook de zaak (velosoigneur) waar we de fiets gekocht hebben een dikke pluim voor behulpzaamheid en vriendelijkheid!
Super tevreden klanten 😁👍👌💯

12 aprile 2025

Beste Raf,

Zo te lezen hebben jullie een goede keuze kunnen maken aangaande de fietsen en bevallen ze prima. Het is ook fijn dat jullie zo'n positieve ervaring hadden bij de dealer. Dat maakt de aankoop natuurlijk nog leuker! Veel plezier met jullie nieuwe fietsen.

Valutata 1 stelle su 5

Nu voor de 3 keer me fiets weg gebracht…

Nu voor de 3 keer me fiets weg gebracht weer me wiel naaf stuk een fiets van 4000 euro binnen een jaar ik baal hier zo van dat er gewoon zo wijnig mee gedaan word nu gaat de fietsenwinkel contact met koraal opnemen

11 aprile 2025

Beste heer/mevrouw,

Bij herhaalde problemen zoals een defecte wielnaaf moet goed gekeken worden wat hiervan de oorzaak is. Hoe is bijvoorbeeld het gebruik en onderhoud van de fiets? Jouw dealer kan de fiets beoordelen en je informeren wat er precies speelt. Ik ben niet zeker wat je precies bedoeld met " koraal " maar ik ga ervan uit dat de dealer je hiermee verder gaat helpen.

Valutata 2 stelle su 5

Ben in bezit van koga fiets

Benin bezit van. Twee kogel e deluxe tijdens regen weer water in ion achterwiel motor gekomen beide fietsen def, na een aantal weken te laten drogen is een fiets weer in orde tweede fiets motor defect , motor vervangen maar draait daarna verkeerde kant op weet iemand hier de oorzaak van via Logan geen hulp en uitleg

6 aprile 2025

Beste Geachte L,

Op afstand en zonder fiets is het lastig om te oordelen wat de oorzaak zou kunnen zijn. Advies is om de dealer contact te laten opnemen met onze technische dealer-support. Mijn collega's daar helpen hem graag verder om het probleem op te sporen en bespreken daarna de beschikbare mogelijkheden.

Zie mijn review van 12 oktober 2024

Zie mijn review van 12 oktober 2024. Destijds na maanden wachten nieuwe voorvork. En nu alweer kapot. Nog geen half jaar later. En koga doet natuurlijk wederom niets!! Nog nooit zo'n slechte service voor zo'n duur merk gezien. Verwijzen steeds door naar de leverancier. Maar koga is degene die blijkbaar een productiefout heeft en dat niet naaar behoren weet op te lossen. Daar kan mijn leverancier niks aan doen. Echt waardeloos dit. Koop je een fiets van 5000 euro denk je kwaliteit te hebben en service te krijgen. Niet dus!!!

31 marzo 2025

Beste,

Je doet nogmaals de moeite om een review te schrijven. Onze reactie op je eerder gepubliceerde review blijft van toepassing. Je kunt de eerdere communicatie met ons heropenen, dan hebben we gelijk de juiste klant- en fietsgegevens om aan de hand van feiten een toelichting te geven.

Valutata 1 stelle su 5

Eerst na 5 km op mijn nieuwe KOGA evo…

Eerst na 5 km op mijn nieuwe KOGA evo Nova brak de versnellingscassette , vandaag gevallen met de fiets omdat mijn zadel pen brak of zoiets morgen maar weer naar de fietsen maker voor de 3de keer in 2 maanden en nog maar 400 km op de teller

30 marzo 2025

Beste Patrick,

Geschrokken lezen we je review. Kort na in gebruik name breekt de cassette, maar je geeft ook aan dat de zadelpen gebroken is. Hopelijk ben jij in orde na deze val. Je hebt al een afspraak staan bij je KOGA verkooppunt. De verkoper kan bellen met onze service-afdeling voor het delen van zijn analyse of bij vragen. Heb jij nog behoefte om je ervaringen verder te bespreken? Laat dan je contactgegevens achter via het contactformulier op onze website.

Feather Shock Koga F.3

Ik heb nu 27 maanden een Koga F3 5.0. Qua rijeigenschappen top. Ik heb al meerdere koga's gehad. Maar helaas is de kwaliteit waar Koga om bekend stond met rasse schreden teruggelopen. Nu kan dat incidenteel gebeuren, maar zorg dan dat de service op peil is. De achtervelg is gescheurd op meerdere plaatsen en deze is onder de garantie vervangen.Top! Echter, nu al ruim een jaar dikke problemen met de verende voorvork. Deze zou voor 6 maanden terug al worden vervangen door de dealer. Echter Koga heeft forse problemen met de leverancier van deze verende voorvorken. Dus er wordt niets aangedaan. De fiets rammelt als een gek. De omgeving denkt wat komt daar voorbij fietsen….en voor mezelf: je wordt gek van de “klappen” die je krijgt.
De fijne dealer wil wel en doet zijn best, maar helaas Koga laat hem ook in de steek. Daarom rechtstreeks contact gezocht met Koga. Jullie raden het al. Er wordt werkelijk niets mee gedaan! Waardeloze service op dit punt, die totaal niet past bij een premium merk, welke Koga pretendeert te zijn. In de nieuwe catalogus zijn de verende voorvorken niet meer aanwezig. Dat zegt al genoeg. Ik vermoed dat dit mijn laatste Koga is, tenzij ….. Zo ga je niet met je klanten om! Ik heb een fiets er bij gekocht, dat zou normaliter een Koga zijn geweest. Echter nu niet. Gekozen voor een Dutch ID, top fiets en beter dan Koga.
Ik hoop echt dat Koga actie gaat ondernemen. Toch doodzonde als dit mooie merk gaat verdwijnen! Maar ja resultaten uit het verleden zijn geen garantie……..

23 febbraio 2025

Beste heer/mevrouw Mulder,

U geeft aan dat er problemen zijn met uw fiets, dat is uiteraard nooit leuk. Het probleem met de achtervelg is naar tevredenheid opgelost. Nu blijft de voorvork over en heeft u inmiddels gekozen voor een collega merk. Een vernieuwde versie van de originele voorvork is bij ons op voorraad. Mocht uw dealer ondersteuning nodig hebben kan hij altijd contact opnemen met onze dealer-support.

Groet, team KOGA.

Valutata 5 stelle su 5

Heel blij met mijn nieuwe fiets

Heel blij met mijn nieuwe fiets. Het kost wat, maar ik heb het er voor over!

15 ottobre 2024

Beste Teun,

Bedankt dat je de moeite hebt genomen om een review te schrijven, dat waarderen we zeer! Ik wens je heel veel veilige kilometers en mooie ritten samen toe.

Groet, team KOGA

Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più