JM tar inte hand om sina kunder!!! JM har inte lyckats sälja alla sina lägenheter bland annat en lägenhet bredvid min dotters lägenhet. Där tjuter en brandvarnare lägenheten konstant sedan några dag... Leggi di più
Tråkigt för föregående ägare att JM bostadsrätten upplevs som dåligt ljudisolerad. JM är ett börsbolag med mycket högt renommé. Liksom skanska har dom fulla orderböcker- och tyvärr är det så att en de... Leggi di più
Har köpt nyproducerad lägenhet men både felanmälan av garantiärenden och ekonomisk förvaltning fungerar mycket dåligt. De skyller detta på personalomsättning och omorganisation. Även projektledningen... Leggi di più
Ovan garderoberna är det igenmurat! Där hade kunnat vara plats för mer utrymme som t ex en extra lucka, eller att de dörrarna skulle varit högre: Varje kubikmeter är ju värdefull förvaring! Ekholm... Leggi di più
L'azienda ha risposto
Scritti dall'azienda
Dags för något nytt? Ett bekvämare liv väntar runt knuten. Sedan 1945 har vi på JM byggt bostäder att längta hem till och områden att trivas i. JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och livsmiljöer. Vårt huvudfokus är nyproduktion i attraktiva lägen och tyngdpunkten ligger på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge och Finland. Förutom bostäder arbetar vi även med projektutveckling av kommersiella lokaler och entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet.
Solna, Svezia
- jm.se
Non ha risposto alle recensioni negative ricevute
JM tar inte hand om sina kunder!!!
JM tar inte hand om sina kunder!!!
JM har inte lyckats sälja alla sina lägenheter bland annat en lägenhet bredvid min dotters lägenhet. Där tjuter en brandvarnare lägenheten konstant sedan några dagar. Min dotter har ringt flera samtal samt gjort felanmälan securitas, Får svaret att detta är inte ett prioriterat ärende. Min dotter o hennes Kille har fått bo hos oss då det är omöjligt att vistas i deras lägenhet. Den servicen är så katastrofal att jag vill varna alla som funderar på att köpa en JM-lägenhet. GÖR DET INTE, TÄNK OM för JM skiter i er. Detta är stor skandal!!!
Det har varit ett renoverings objekt…
Det har varit ett renoverings objekt inte inflyttnings klar. Och ventilationen blåser in istället för ut. Fel ställt, Men de vill inte åtgärda det. Eftersom de Ej ordnar upp det för oss. Men full betalning fick JM bygg Malmö. Det måste vara olagligt.
Nyproduktion och massa fel.
Nyproduktion och massa fel.
Från sprickor i garage, fel dränering runt hela huset och de sämsta märket på bla strömbrytare och vägguttag. Väggen är sne och vitvarorna håller inte. Ja listan är lång.
Garanti? Lycka till med att få ersättning, vi flyttade in 2018, anmälde problemen INNAN 2 års besiktning och jag väntar fortfarande på nytt kylskåp.
Värsta hittills …
Beställde en vara den 13 maj och det stod 1-3 leveransdagar, har ännu inte fått min vara, mailat dem och de svarade att det var på gång, nu är det den 22 maj/pissigt värre
Bra planlösning
Bra planlösning. Ok ljudisolering. Allt fungerar bra efter 5 år. Dom skulle valt rostfritt på lådorna under kommoden i badrummet. Färgen släpper från träet på en sådan utsatt position.
Nyproduktion
Vi köpte en lägenhet på säljmaterial, en nyproduktion i första sälj etappen. Säljmaterialet innehöll att det var en lägenhet med 3m i takhöjd och ljusinsläpp från tre väderstreck. När vi flyttar in så är det inte 3m i takhöjd, i ena sovrummet är det 2,5m, i andra sovrummet är det 2,8 och i den öppna planlösningen är det 2,9m. Man har inte informerat oss som köpare om denna förändring varken muntligt eller skriftligt. JM AB har heller inte meddelat detta för varken den byggande styrelsen eller mäklaren som sålde lägenheten. De har endast förändrat siffrorna i planritningen längst ner i upplåtelseavtalet utan att hänvisa till en väsentlig förändring. JM AB vill inte stå för att de gjort fel och anser inte att detta gör någonting negativt med bostadens värde, men enligt mig har jag inte fått vad jag egentligen har köpt.
Sedan hade vi inga brandvarnare när vi flyttade in, vi fick felanmäla om det. Sedan fick vi bara en brandvarnare fastän vi har en lght som är större än 60 kvm och då ska det finnas två stycken enligt rekommendationer/bestämmelser. Så fick felanmäla igen för att få två stycken.
5 av 6 stycken fönster var otäta och det blåste in. Sviktande golv ut mot listerna. Golvlister som de använt/spikat fel har de använt bakom ena sovrumsdörren för att vi förhoppningsvis inte skulle märka av det. Hör när grannarnas barn leker två våningar upp på deras balkong. Hör vattenledningarna varje morgon i sovrummet. Detta är en bråkdel av våra fel/problem.
Jag hoppades på att vi hade ett måndagsexemplar, men det verkar som fler har/har haft problem. JMs kundservice är otroligt otrevliga när man felanmäler, det är som om man själv gjort fel fastän det är företaget själva.
Man känner sig otroligt liten mot JM AB då man är privatperson. Hade hoppats på att det fanns mer förståelse och att de kunde tänka utifrån ett perspektiv om de själva hade köpt lägenheten som privatperson.
Katastrof.
Katastrof.
Att köpa nyproduktion av JM kostade mig 250,000kr extra för nytt badrum
JM tar inte ansvar för byggfel som besiktningsmän påpekat.
Dålig service och otrevlig personal.
Dåliga lägenheter, billigt material.
Det mest hemska är deras service och telefonister( så himla otrevliga) det känns att man tigger pengar från dem varje gång man har något ärande.
Personalen som svarar på mejlen är lika dryga och otrevliga.
Ljudisoleringen är ett skämt
Ljud från både nedre och övre grannar är tydligt hörbart, och det känns som att hissen går precis bredvid min garderob! Jag är förbluffad över hur dålig ljudisoleringen är, särskilt jämfört med min förra lägenhet från 1982 som hade bättre ljudisolering. Jag hade förväntat mig mycket mer från det stora byggföretaget och ett hus som byggts så sent som år 2019.
Omoraliskt företag.
JM Marknadsförde nyproduktionen som ett bra köp. Fasta priser. Slipp budgivning.
Erlägger full betalning en vecka in i september 2023. Två månader senare reas likadan lägenhet, 500 000 billigare.
Hoppas innerligt att JM inte säljer alla lediga bostäder till rea pris.
Att det är tuffa tider vet vi alla. Men lite goodwill kunde behövas. JM kan ju om dom så vill - kompensera så att de första köpare inte behöver betala mer än andra. Det är väl inget avtalsbrott att behandla köpare likadant och fullt följa JMs egna marknadsföring om fasta priser?
Brister / fuskbygge på flertalet ställen
Riktigt missnöjd, mitt första och sista köp av nyproduktion hos JM samt avråda närstående att köp via JM.
Har under 2 år påtalat brister som har skjutits ifrån ned till underentreprenör som inte har varit villiga att åtgärda / ta ansvar för sina fel. Besiktningsmannen var även på plats och pekade på samma fel och därefter har jag inte haft någon efterbesiktning men JM menar på att lägenheten har blivit godkänd på en efterbesiktning och därav vänta till 5 års besiktningen och titta på brister som jag redan anmält.
Nu får vi vänta ut 5 års besiktningen enligt JM och ta bristerna då vilket för mig låter helt orimligt då jag har fått betala en bra summa för bostadsrätten och skall bo i den 5 år för att kanske få bristerna åtgärdade.
Undermålig kvalitet i nyproduktion
JM drar ned på det mesta och numera är kvaliteten på JMs nyproduktioner inte bra. Undermålig ljudisolering, hiss som hörs in i sovrummet, ljud hörs från grannar trots att vi bodde högst upp i huset och katastrofal ventilation. Vi bodde i ett hus från 2020 och hade förväntat oss betydligt bättre kvalitet.
Not recommended for first time buyer
JM new production is not at all recommended for first time buyer. They never deliver what they have published on the webside. I was a first time buyer myself and I didn't get what we have agreed for. They will change one or other potential material in the house without proper information. They will sneak in the changes in the documents but when you ask to project people or to your broker, they will always say that nothing could be changed.
If you get trapped, please pay attention to the documents, never go with their words.
If you raise this with JM support, they might just say that they will investigate your case :).
For me the investigation is going on since ever. Please do not expect that the investigation will get over and you ll have some answer.
Atleast the SMH broker has replied "I feel sorry that you haven't received what you expected". He dint bother to check what I had signed for. I guess both JM and SMH go hand hand deal. I wish I had the chance to say sorry.
But you as a first buyer has an option .please dont fall for the trap and get the response from thm as "Sorry"

Hemskt Företag
Jag flyttade in i en hyresrätt hösten 2019 och jag har aldrig upplevt en sådan dålig kvalitet på någon bostad tidigare. Trots att jag har påtalat problemet upprepade gånger har svaret jag fått varit att byggarna hade bråttom att färdigställa projektet.
En av de största problemen var ljudstörningen i min lägenhet på grund av vibrerande rör. När väggen öppnades upp visade det sig vara ett fuskbygge. Ljudmätningar genomfördes och visade att ljudnivån översteg de tillåtna gränsvärdena. Det tog JM nästan tre år att åtgärda problemet, och under den tiden var jag tvungen att sova med öronproppar. När jag begärde ersättning, vägrade de att ge mig något. Eftersom jag inte var medlem i hyresgästföreningen kunde de inte bistå mig, men enligt deras egna uttalanden har jag rätt till ersättning. Jag sparar nu pengar för att driva ett privat rättsligt ärende mot JM, och jag kommer aldrig att släppa eller glömma det fruktansvärda bemötandet jag har fått.
Tvivelaktig kvalitet
Det krisar för JM på börsen och i orderboken men det borde inte gå ut över oss kunder. Som övriga nämner råder det tvivelaktig kvalitet på JMs nyproduktion och i synnerhet ljudtätningen. Du hör hur hissen plingar till från trapphuset, trots säkerhetsdörren OCH sovrumsdörren är stängd.
Sämsta bostadsrätt med otroligt…
Sämsta bostadsrätt med otroligt fuskbygge med sämsta kvalitet. Köpte min 2a men snart anser jag att den är så dåligt byggt t ex dåligt isolerade mellan våningar man hör så mycket var grannarna pratar och skriker, läckage i badrummet för vattnet läckte ut från kakel paket golvet efter man hade duschat. Duschskärm byggde sned att det inte går att stänga. Sprickor i väggen efter två år.
Nej aldrig mer JMs bygg!

Köp inte från JM
Jag och frugan köpte från JM varpå vi bad om att inte få ett badrumsskåp installerat pga att vi kommer ställa en torktumlare ovanför tvättmaskin. Blankt nej med orsaken att de inte gör det tillvalet. Helt sjukt att man KÖPER en ny lägenhet och inte kan välja bort något. Vi sa till och med att vi kan ta skåpet men att det ej skall monteras då vi inte vill ha onödiga håll i väggen men fortfarande nej.
Att en av Sveriges största entreprenörer inte kan avstå från en sån liten sak. Andra skåp och badrumsinredning går att välja men man får absolut inte välja bort något.
Sinnessjukt! Vi ångra att vi skrev på för det här usla företaget. Vi rekommenderar alla att avstå från att köpa från JM.
Vi har oxå gjort ett tillval om en L-formad vägg som gick att välja till när vi skrev på. Där ville vi att dörren på ena långsida skulle flyttas till den andra kortsidan. Inget som orsakade konstigheter överhuvudtaget, men nej JM gör inte dom tillvalen. Hahaha skämt företag dom ska ju för gudsskull redan bygga väggen!
För alla som läser detta…
UNDVIK JM SOM PESTEN!

Risposta di JM AB
JM är en skam för bostadsmarknaden!
JM är en skam för bostadsmarknaden!
Aldrig har jag någonsin tidigare i mitt liv upplevt så mycket fuskbyggen som i JM bostäder och aldrig någonsin upplevt så dålig service i kundtjänst!
Lägenhet byggd 2020 och allt bara krånglar, allt från vattenläckor till vitvaror som krånglar.
Sen vägrar garanti att stå för dessa problem trots man flertalet gånger påtalar felen!
Smutsbolag är vad det är!

Flyttade in i en nyproduktion 2020
Flyttade in i en nyproduktion 2020, innan det ens har gått två år har det varit väldigt mycket fel på lägenheten och vitvaror. Läckande diskmaskin, läckande tvättmaskin, felbyggt garderob och vägg, trasigt lås på ytterdörr, regnat in i hiss, borttappad huvudnyckel av anställd på JM, som ledde till byte av samtliga lås i fastigheten, ej godkänd ljudnivå, både inne och ute.

Risposta di JM AB
Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.