L'azienda ha risposto
Dettagli dell'azienda
Scritti dall'azienda
Ik help ouders en opvoeders om het beste uit hun kinderen en de kinderen om hen heen te halen.
Postbus 56907, 1040AX, Amsterdam, Paesi Bassi
- info@jillianemanuels.nl
- jillianemanuels.nl
Non risultano inviti alla recensione recenti
Le persone hanno visualizzato anche
Eindelijk eenduidige communicatie met mijn 3-jarige
Jillian heeft mij al vier maanden geleden geholpen door mijn opvoedvragen te beantwoorden, en nu pas schrijf ik deze review. Achteraf goed, want nu zie ik inderdaad het effect van het toepassen van de tips die Jillian heeft gegeven. En dat ik dat effect nu zie en niet eerder is niet vreemd.
Ik had een vraag over effectieve van communicatie met mijn zoontje van 3, en een vraag over hoe om te gaan met driftbuien.
Allereerst heb ik het contact met Jillian als prettig ervaren. Mijn vraag was niet heel concreet vond ik, maar door de ervaring die Jillian heeft, weet zij rustig en snel tot de kern te komen van waar je mee zit en wat mogelijk kan helpen. Dit doet ze door de juiste vragen te stellen. Daarnaast is ze duidelijk in haar communicatie waardoor ik na het gesprek wist wat ik kon doen om de communicatie tussen mij en mijn zoon te bevorderen.
Dat niet alleen, ze legt ook goed uit waarom wat je nu doet mogelijk niet zo goed werkt en waarom haar tips beter kunnen helpen. Mij heeft dat erg geholpen om te staan achter hetgeen wat ik doe wat betreft de communicatie met mijn zoontje. Uiteraard laat ze ook weten wat wel al goed gaat, zodat je dat ook kan behouden.
Tevens is ze eerlijk. Ik weet nog goed dat Jillian aangaf dat het aanpassen van een routine (incl. communicatie) en hier wennen aan we een proces kan zijn van maanden... voor ons beiden! Ik schrok even, maar ik wist waar ik aan toe was waardoor ik een verandering van de routine beter kan volhouden. Dit geldt ook voor het perspectief dat je SAMEN met je kind gaat een proces doorgaat. Fijn deze zienswijze.
We zijn inmiddels maanden verder en ik zie dat de tips die Jillian heeft gegeven hebben geholpen. Er is meer rust tussen de activiteiten die we doen, en de kleine weet beter waar hij aan toe is doordat ik nu anders, duidelijker met hem kan communiceren. En het is nu zoveel prettiger thuis, omdat ik eerder doorheb wanneer er kans is op driftbui zodat ik er tijdig op kan anticiperen.
De service van Jillian zou ik zeker aanraden aan ouders met vragen over hoe je effectief kan communiceren met je kind.
Dank je Jillian voor jouw tips en de check-up!
Zeer praktische antwoorden
Zeer praktische antwoorden, op een korte tijdspannen heel veel interessante tips gekregen. Succes en bedankt

Super interessant
Super interessant! Jillian heeft me aangemoedigd om mijn roots meer te ontdekken, samen met mijn kinderen.

Echt een aanrader!
Jillian heeft op de Hogeschool Leiden een lezing gegeven over wit privilege. Sindsdien ontvang ik haar nieuwsbrief. Zodoende kreeg ik een uitnodiging voor de gratis masterclass. Zo blij dat ik me hiervoor heb opgegeven. De masterclass was net als de lezing informatief en het format was prettig. Er waren wat technische hobbels maar dat kan natuurlijk gebeuren en ze waren ook snel opgelost. De masterclass heeft ervoor gezorgd dat ik me heb opgegeven voor de masterclass antiracistisch opvoeden. Hier heb ik absoluut geen spijt van. Echt een aanrader!
Onwijs waardevol
Ik ben al een tijdje bezig met anti-racisme en dit was een fijne stap om anti-racisme praktisch in mijn werk als pedagoog mee te nemen. Hele fijne workshop om hier inderdaad mee aan de slag te gaan! Onwijs waardevolle workshop en ongelooflijk dat Jillian dit gratis aanbiedt!
Super waardevolle masterclass
Enorm interessante en waardevolle masterclass met precies genoeg informatie om je als ouder/opvoeder aan het denken te zetten en te leren hoe je de basics van antiracistisch opvoeden moet toepassen.
Jillian is daarnaast een goede spreker, vertelt op een prettige manier en dat zonder te oordelen (want geloof mij, tijdens de masterclass ga je meerdere malen denken: shit, dit doe ik ook). In plaats daarvan is er alle ruimte voor erkenning en begrip en worden er direct tools gegeven die je kunt gebruiken om dit te veranderen.
Interessante masterclass!
Ik leerde toch weer wat bij en zal in het vervolg meer reageren als stereotypen worden meegegeven aan kinderen. Ik ging met mijn kleinzoon naar Bumba op reis bv en dat barst ervan : in Afrika enkel hutjes,in China de spleetoogjes,….
Cursus antiracistisch opvoeden
Ik kan de cursus antiracistisch opvoeden nu al helemaal aanraden. Het is voor iedere opvoeder van belang om hiermee bezig te zijn, en Jillian heeft een super laagdrempelig programma gemaakt zodat de moeilijkste thema’s echt begrijpelijk worden. De community zorgt ervoor dat je op elk moment weet dat je niet de enige bent die worstelt. Heel veilig en goed.

Risposta di De Instant Pedagoog
Positieve ervaring en goede investering
Ik heb zowel gebruik gemaakt van consults als van de cursus Antiracistisch opvoeden, beide zijn heel waardevol gebleken voor mij als moeder en als docent. Ik heb er niet alleen heel veel van geleerd maar krijg ook regelmatig steun en adviezen in hele concrete en persoonlijke dilemma’s van Jillian en de deelnemers in de community. Een hele positieve ervaring en een goede investering!

Zeer waardevol!
Zeer inspirerende persoon met veel kennis van zaken.

Risposta di De Instant Pedagoog
Onlinecursus is een must follow!
De online cursus heeft me al heel veel opgebracht! Eerst neemt Jillian je mee naar het begin, het ontstaan en de theorie daarna geeft ze concrete voorbeelden hoe gesprekken met kinderen aan te gaan over racisme. Zowel voor mijn zoontje (1,5j ) als voor plusdochter (9j) zijn er tools aangereikt die ik kan gebruiken en die ik nu ook actief inzet. Ik voel me zelf ook al sterker om het gesprek aan te gaan met mijn omgeving omdat ik een theoretische achtergrond heb en weet wat te zeggen en hoe het aan te pakken. Een must follow voor de hele maatschappij! Ik hoop dat er dan ook veel zullen volgen zodat we samen een mooie wereld kunnen creëren voor al onze kinderen!
Presentatie colorism
Wij hadden Jillian gevraagd om een lezing te geven over colorism in het opvoeden.
Zij heeft uitgebreid en duidelijk aan de hand van voorbeelden uitgelegd hoe je als ouder naast antiracistisch ook actief bezig moet zijn met colorism. Haar lezing gaf de mensen in de zaal (maar ook zeker de organisatoren) heel veel stof tot nadenken. Wat mij nu heel duidelijk is, is dat iedereen (ook mensen van kleur!) een cursus anti-racistisch opvoeden nodig hebben en ik ga mij ook zeker inschrijven wanneer dat weer kan!

Risposta di De Instant Pedagoog
Ontzettend goed inzichtelijk online consult!
Jillian heeft mij geleerd dat antiracistisch opvoeden niet op een eilandje kan. Tijdens een consult deed zij mij inzien, dat alle boeken die ik gelezen heb jou belangrijke inzichten geven en je kennis verbreden. Maar wat je eigenlijk nodig hebt als je écht antiracistisch wilt opvoeden, is iemand die jou van feedback voorziet, een klankbord, iemand die kritisch kan zijn en de dingen kan noemen waar je zelf een blinde vlek voor ontwikkeld heb. Een boek doet dat niet, youtubevideo's en online artikelen doen dat niet. Ik heb mij dus aangemeld voor de cursus omdat ik geloof dat de cursus hier de plek voor is. In mijn vrienden- en familiekring is hier te weinig begrip voor en absoluut geen kennis. Zij voeden niet net als ik, een wit uitziende vader twee dochters van kleur op. Antiracistisch opvoeden betekent voor mijn dochters én voor mij als vader véél meer dan simpelweg vertellen wat racisme is. Het is iets waar zij al meerdere malen mee te maken hebben gehad en waarbij we meerdere gesprekken in tranen hebben moeten voeren. Tegelijkertijd wil ik ze natuurlijk wel opvoeden tot zelfverzekerde vrouwen van kleur die ondanks racisme alles uit het leven halen.
Ik heb de online masterclass van 24 februari teruggekeken en heb daar alleen al zoveel geleerd. En ben direct enthousiast om te starten met de cursus. Ik weet nog niet wát ik ga aantreffen in de cursus. Maar als deze half zo goed en leerzaam is als het consult dat ik met Jillian gehad heb, dan weet ik zeker dat het een enorm verschil zal maken voor mijn dochters en ik.
Jillian luistert naar wat je vertelt, maar hoort vooral ook wat je niet verteld,
ze houdt je een spiegel voor, dat is ontzettend ongemakkelijk maar was voor mij hoognodig.
Ik heb heel veel gehad aan het consult en kijk ernaar uit om meer van haar te leren over antiracistisch opvoeden.
Ik organiseerde een intervisie-avond over racismewijs opvoeden
Ik organiseerde een intervisie-avond over racismewijs opvoeden voor een kleine groep ouders met kinderen van kleur, waarbij Jillian uitgenodigd werd als deskundige. Jillian gaf eerst een algemene uitleg en ging dan uitgebreid in op de ervaringen, vragen en twijfels van de ouders. Ze gaf heldere adviezen die rekening hielden met de specifieke context en gevoeligheden van elke deelnemer. Jillian bevestigde, begrensde en complementeerde de aanpak van de ouders waar nodig. De ouders voelden zich op het einde een stuk zekerder en hadden concrete ideeën en tips om mee verder te gaan. Jillian was deskundig, empathisch en speelde in haar werkwijze vlot in op wat er zich aandiende.

Heel praktisch advies
We hadden het geluk dat Jillian langskwam op een gespreksavond voor ouders van kinderen van kleur. Wat een topper. Ze geeft heel concreet praktisch advies en neemt je twijfels weg waar die er zijn. Aanrader!

Uitstekende uiteenzetting
Uitstekende uiteenzetting, heel concreet toegepast in begrijpbare taal. zeer tevreden!

Insta De Instant pedagoog
Op het moment dat Jillian als de ‘De Instant Pedagoog’ begon te Insta’en waren wij net 3 maanden kersverse ouders en haar posts waren wetenschappelijk onderbouwde tips over diverse pedagogische opvoedkundige onderwerpen. Voor mij een schot in de roos. Ze wist mij snel te boeien. Sta nogsteeds te springen of ze het alsjeblieft wil uitgeven. Jillian maakte de keuze om zicht meer te gaan richten op anti-rascisme en maakt ook hier een geweldige koppeling naar de opvoeding, het biedt ondersteuning voor iedere ouder. Zet mij geregeld aan tot nadenken, heel erg waardevol! O ja ze is behoorlijk kritisch op zichzelf en komt eens in de zo veel tijd met een knaller van een nieuwsbrief. Geef het jezelf cadeau, wordt je alleen maar beter van!

Fijn contact gehad
Fijn contact gehad, ik volg @deinstantpedagoog al een tijd en doe steeds goede tips op!

Geweldige sessie
Jillian heeft voor de Cubiss Kennisdag een geweldige sessie verzorgd over antiracisme en de inclusieve bibliotheek. Het was leerzaam, confronterend en met een aanzet tot actie. Ik merkte zelf dat ik er de afgelopen week nog elke dag over nagedacht heb en me bewuster uitspreek tegen racisme en exclusie. Echt een aanrader dus!