Varning för Illos möbelrekond!
Varning för Illos möbelrekond!
Vi beställde diverse möbeltvätt hemma. Illos kom, satte i gång, efter en timme var de klara och förklarade då att det skulle kosta 6 985,8 kr, betydligt dyrare än vi trodde. De påstod att arbetet varit mer omfattande och att de tagit bort massa fläckar, vilket är tilläggsbeställningar. Det rimliga är förstås att först fråga kunden, inte utföra tillkommande, ej beställda arbeten för att sedan kräva betalt. Min fru, som var ensam hemma, kände sig pressad av de två männen från Illos, som vägrade ta betalt per faktura utan skulle ha pengar direkt.
Inte nog med detta, när möblerna torkat så såg vi att fläckarna var kvar. Vi skickar bilder till Illos dagen efter, inom den föreskrivna reklamationstiden om 48 timmar, men Illos slår ifrån sig och vägrar att antingen betala tillbaka eller återkomma för att göra om det undermåliga jobbet.
Enligt Bolagsverket omsatta Illos 877 000 kr 2024 (559205-3838). På sin hemsida listar de Radisson hotell, Grand hotell, AC hotell, Hedin bil, Volvo, Pinchos mfl större företag som kunder. Helt orimligt med en sådan låg omsättning. Sannolikt är både kunder och referenser fusk.
Oseriöst bedrägeriföretag.
23 aprile 2026