1. Azienda fornitrice di energia elettrica

Scritti dall'azienda

Elbyte jämför elbolag och elpriser på svenska marknaden samt förmedlar byten av elavtal utförda av konsument till elbolagen. Det är vår intention att ni som kunder ska kunna hitta billiga elpriser, bra miljöavtal och något som passar just er samt att det ska vara en rolig upplevelse att nytta vår tjänst. Vid ett byte av elavtal hos oss kan ni spara tusenlappar om man jämför med t.ex. att ha ett anvisat elavtal som man får om man flyttar in i en bostad och inte väljer något elavtal.

4,1

3 stelle
2 stelle
1 stella

Valutata 1 stelle su 5

De ändrade pris på mitt fastprisavtal helt plötsligt

Hittade ett fastprisavtal som jag skulle teckna, ville då dubbelkolla med Elbyte om priset var inklusive eller exklusive moms (vilket inte framgår på deras hemsida).

Fick svar på bara några minuter att priset mycket riktigt är inklusive moms och när jag då några minuter senare skulle teckna avtalet var priset helt plötsligt 20öre/kwh dyrare.

Frågade vad som hände med priset och varför det ändrades så plötsligt just på det avtalet jag skulle teckna efter min fråga, men har sen dess inte fått några svar från dem.

23 settembre 2024
Non scritta su invito
Logo di elbyte.se

Risposta di elbyte.se

Hej Kalle, vi ber om ursäkt om det blivit något fel i priset. Vi kan inte se att du hört av dig till oss över email men du har självklart rätt att ångra ditt avtal om du inte är nöjd med priset. Ibland ändrar elbolagen sina priser flera gånger per vecka så det är möjligt att det har skett något fel vid registrering och att du har ett fått nytt elpris trots att du tecknat ett gammalt via vår sida. Vi hoppas att du hör av dig till oss över email så att vi kan reda ut vad som hänt här.

Valutata 1 stelle su 5

Vad håller de på med???

Elbyte känner till två typer av avtal: rörligt elpris och fast elpris. De vet inte att rörliga elpriser kan vara timpriser eller rörliga månadspriser.

Lägst fast pris är 105+ öre/kWh. På elskling är det 92+ öre/kWh.

Rörligt pris verkar vara timpris. Ibland syns det, ibland inte. Olika bolag visar sina priser beräknade utifrån olika spotpriser, så det går inte att jämföra. Spotpriser verkar visas ibland med moms, ibland utan. Eller är inköpspriser något annat än spotpriser?

Elbyte visar bara några elbolag. De är väl nära 200 i Sverige.

Som jämförelsesajt för el är Elbyte fullkomligt värdelöst. Om man inte orkar ha minsta ordning på sajten så borde man lägga ner den. Annars kan en stackars kund luras på ett avtal via Elbyte, förlora pengar och stämma dem.

Tillägg 9/6: elbyte.se har via Trustpilot bett om mer information. Jag har tittat snabbt på sajten idag. Rörliga timpriser och månadspriser blandas men det står "timpris" på lämpliga ställen. ALLA SPOTPRISER ÄR OLIKA eller saknas. Att jämföra elleverantörer handlar om påslaget på Nordpools pris. Detta går inte att göra på elbyte.se. Flera offerter är absurda med priser uppåt 399 öre/kWh; högst pris på elskling är 67 öre/kWh. Det finns totalt 30 offerter mot 108 på elskling.

12 maggio 2024
Non scritta su invito

Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più