Beste klant,
Bedankt voor uw review. Wij vinden het jammer dat delen van de transfer niet aan uw verwachtingen voldeden. Tegelijkertijd willen wij enkele punten verduidelijken, omdat sommige onderdelen zonder context een ander beeld kunnen geven van wat er is gebeurd.
1. WhatsApp-berichten
De eerdere berichten zijn niet door ClickYourGuide verwijderd. In de chat gaf WhatsApp zelf aan dat op het account van de klant een standaardtimer voor verdwijnende berichten actief was, waardoor berichten na 7 dagen automatisch verdwenen. Zodra wij dit opmerkten, hebben wij deze functie uitgeschakeld. Wij begrijpen dat dit verwarrend was, zeker omdat prijzen en afspraken in eerdere berichten stonden, maar het verdwijnen van deze berichten was geen actie van ClickYourGuide.
2. Online betaling en cashbetaling
De online betaling bij de reservering betrof alleen de reserveringsaanbetaling, niet het volledige transferbedrag. Vooraf was ons niet meegedeeld dat het resterende bedrag per creditcard betaald moest worden. Als dit was aangegeven, hadden wij ook dat bedrag online kunnen laten betalen.
Voor de terugtransfer hebben wij dit wél aangeboden: wij stuurden een online betaallink waarmee het resterende bedrag rechtstreeks aan ClickYourGuide betaald kon worden, zonder extra creditcardcommissie. De klant koos ervoor deze link niet te gebruiken en gaf aan €50 contant klaar te houden en dit tijdens de terugtransfer te betalen. Het oorspronkelijke resterende bedrag was €55.
3. Chauffeur, compensatie en wisselkoers
Een transferchauffeur is geen reisgids en Engels spreken kan niet standaard worden gegarandeerd, tenzij dit vooraf specifiek is afgesproken. Onze klantenservice bleef tijdens de transfer via WhatsApp bereikbaar en kon indien nodig helpen bij de communicatie.
De opmerking dat de chauffeur grof of onvriendelijk was nemen wij serieus. Wij waren zelf niet in het voertuig en hebben onvoldoende informatie om vast te stellen wat er precies is gebeurd. Dergelijk gedrag past uiteraard niet bij de servicestandaard die wij van onze transferpartners verwachten.
Na de eerdere transfer hebben wij de klant financieel gecompenseerd. Het bedrag dat overeenkwam met de 11% te veel betaalde som werd verrekend met het resterende bedrag van de terugtransfer. Daarnaast boden wij de genoemde online betaling aan zonder creditcardcommissie.
Wij herkennen ons daarom niet in de indruk dat de toegezegde korting door ons weer is “verdwenen”. Over een eventueel wisselkoersverschil tussen euro en Turkse lira hebben wij destijds geen melding of transactiegegevens ontvangen. Wanneer in TL wordt betaald terwijl de prijs in euro is besproken, kunnen banken of kaartuitgevers een eigen wisselkoers toepassen. Zonder de gegevens kunnen wij niet vaststellen of dat hier de oorzaak was. Als dit destijds was gemeld, hadden wij dit graag gecontroleerd.
4. VIP-voertuig op de terugrit
Ook voor de terugtransfer werd een voertuig uit de VIP-categorie ingezet; het was dus geen standaard transferbus. VIP-voertuigen kunnen verschillen in model, interieur en uitrusting. Wij kunnen achteraf niet bevestigen of het voertuig op de terugrit dezelfde voorzieningen had als op de heenrit, zoals wifi, televisie of entertainment. Wij begrijpen dat een voertuig met minder voorzieningen als een verschil in ervaring kan worden ervaren, maar dat betekent niet dat het voertuig geen VIP-voertuig was.
Wij betreuren dat deze verschillen en misverstanden tot teleurstelling hebben geleid. Tegelijkertijd vinden wij het belangrijk dat toekomstige klanten de volledige context kennen. Uw feedback nemen wij serieus en wij zullen onze communicatie over aanbetalingen, resterende betalingen, betaalmethoden en voertuigspecificaties verder verduidelijken om soortgelijke misverstanden zoveel mogelijk te voorkomen.
ClickYourGuide Customer Relations Team