Belingo to najlepszy pomysł na nauke polskiego
Belingo to był nasz najlepszy pomysł na naukę języka polskiego dla naszej córki.
Nasza córka jest w połowie Polką, ale na co dzień nie ma kontaktu z językiem polskim. Nigdy nie mieszkała w Polsce, nie mamy też wokół siebie polskiego środowiska ani grona polskich znajomych, dlatego zależało nam na tym, aby nauka była nie tylko skuteczna, ale też przyjemna i naturalna.
Lekcje z Panią Sławką bardzo szybko stały się jednymi z ulubionych zajęć naszej córki. Mają wspaniałą relację — Pani Sławka prowadzi zajęcia z pełnym profesjonalizmem logopedycznym i pedagogicznym, a jednocześnie nasza córka odbiera je jako świetną zabawę. Lekcje są pełne śmiechu, żartów, ciepła i dobrej energii.
Co najważniejsze, już po trzech miesiącach widzimy ogromny postęp. Nasza córka zdobyła bardzo dużo nowego słownictwa, chętnie używa polskich słów i prostych zdań w codziennym życiu, a przede wszystkim zaczęła być dumna z języka polskiego.
Dla mnie to coś fantastycznego — widzieć, że polski nie jest dla niej obowiązkiem, ale czymś pozytywnym, radosnym i bliskim. Lekcje z Panią Sławką w Belingo naprawdę pomogły nam otworzyć córkę na język polski w najpiękniejszy możliwy sposób.
Z całego serca polecam Belingo wszystkim rodzicom dzieci polskiego pochodzenia mieszkających za granicą.
23 giugno 2026
Non scritta su invito