L'azienda ha risposto

Valutata 5 stelle su 5

Prachtig park, beesten hebben veel ruimte, heerlijke wandeling. Mis wel de koffie to go in de kartonnen bekers dat je die rustig tijdens je wandeling kan opdrinken!

Valutata 5 stelle su 5

Ontzettend mooi park. Genoten! Jammer dat er alleen faster foto's gegeten kan worden: patat, frituur en maxi zoet eten. Te weinig toiletten: bovenkant bril schoon, onderkant bril aangekoekte vuil. Rij... Leggi di più

Valutata 3 stelle su 5

Mooi net park voor de dieren. Qua hygiëne dramatisch, geen toiletpapier, waardoor het nog viezer wordt allemaal op de toiletbrillen. Het restaurant, flat bread zalm zat weinig smaak op, de Muhamma... Leggi di più

Dettagli dell'azienda

1. Zoo
  2. Parco zoologico
  3. Organizzazione per la protezione degli animali

Scritti dall'azienda

Beleef het leukste dagje uit tussen de loslopende apen. In dit groene natuurpark spot je wel 35 apensoorten! Sta oog in oog met loslopende apen, bezoek de voederpresentaties van onze dierverzorgers, hang de aap uit in een van de speeltuinen en beleef ons nieuwe gebied. Een feest van herkenning!

3,2

1 stella

Ha risposto al 33% delle recensioni negative ricevute

Solitamente risponde entro 48 ore

Pure uitbuiting, echt zielig

Mijn bezoek aan de Apenheul liet me vooral met frustratie en een rotgevoel achter.. de loslopende apen zijn leuk maar dat positieve gevoel wordt helemaal teniet gedaan door wat je ziet bij de dieren die wél opgesloten zitten..

Vooral de gorilla’s en orangoetans. Het is oprecht ZO pijnlijk om naar te kijken. Ze zitten daar levenloos alsof alle energie eruit gezogen is, terwijl er steeds mensen en kinderen naar ze staan te staren alsof het een attractie is.

Voor mij overschaduwt dit alles wat er leuk zou moeten zijn aan de Apenheul.

22 marzo 2026

Risposta di Apenheul

Bedankt voor je bericht en het delen van je gevoel. We hebben eerder een video gemaakt met uitleg over de orang-oetans en hun gedrag. Hopelijk verduidelijkt dit wat je hebt gezien! https://www.facebook.com/reel/1040529817851926
De apen hebben overigens altijd de keuze om binnen te blijven of naar buiten te gaan gedurende de dag.

Prachtig park

20 marzo 2026

Parkeer wanbeleid

Men heeft mij op 1 dag 2 dagkaarten laten betalen. 1 van 10,- en 1 van 5,- hoezo d a g kaart??? Foto van de parkeerbonnen zijn aantoonbaar.

13 gennaio 2026

Risposta di Apenheul

Beste Hans, hier lijkt iets fout gegaan. Als je dit (met foto's) even op de mail zet naar info@apenheul.nl, dan kunnen we hier wat beter naar kijken en tot een oplossing komen. Groeten uit Apenheul, Patrick

Hygiëne en restsurant

Mooi net park voor de dieren.
Het restaurant, flat bread zalm zat weinig smaak op, de Muhammara was goed gevuld. Geef een buzzer mee, dan hoeven de mensen niet te wachten waar al zoveel mensen staan. Geen geld voor een buzzer, wellicht een afgifte gedeelte maken waar de mensen op hun eten kunnen wachten.Erg rommelig is het nu.
Voor beide kwesties zie ik het vaker in de review terug komen helaas.

18 ottobre 2025

Helaas..triest

Prachtig park qua natuur. De aapjes hebben best wat ruimte,hierdoor zijn ze soms slecht te spotten. Horeca is verschrikkelijk slecht. Alleen friet/snack of belegd broodje. Er stonden allemaal tieners in de keuken en achter de kassa die niet begrepen dat ze moesten werken. De frituurpannen stonden op 160graden (te laag dus). Het was nog ontzettend rustig..dus voorbereidingen treffen deden ze niet. Pas na 20min gingen ze wat snacks in de frituur doen en friet. Er lagen nog 2 frikadellen en die werden met de thermometer getest of ze nog konden blijven liggen op het warmhoudschap. Prima natuurlijk, maar ze had met haar blote handen aan de rauwe snacks gezeten en daarna kneed ze even in de gebakken frikandel om te bedenken of ze die nog aan iemand kon meegeven. Schandalig om te zien. Na 45min de helft van de bestelling gevraagd..want ze gooiden alles door elkaar. Er zat geen systeem in..ze renden langs elkaar heen..maakten elkaars bestelling af, maar dit ging mis omdat er nog snacks misten..aanfluiting!! Uiteindelijk rauwe kipnuggets..koude kroketten. Alleen de friet was te doen...zo jammer!!
Tafels en stoelen waren smerig, er was geen bestek.. Toiletten verstopt en ontzettend goor....
We zijn in veel dierenparken geweest..maar dit was echt triest.
Apenheul vraagt genoeg entree, geld in de horeca en de prijzen in t souvenirwinkeltje zijn ook flink..dan verwacht je toch wel een beetje kwaliteit en hygiëne!!

13 ottobre 2025

Wat een prachtig dierenpark

Wat een prachtig park. En heel wat dieren kunnen vrij rondlopen. Ja, dit betekent wel dat je soms goed moet kijken om de apen te ontdekken. Andere apen hebben weer mooie grote verblijven. Ja, de horeca is prijzig. Maar dat is overal in Nederland. Veel verschillende apen te zien. We zien altijd weer wat anders. Vandaar dat wij ook een abonnement hebben genomen.

25 agosto 2025
Valutata 3 stelle su 5

Parkeren was opzich wel ok maar denk…

Parkeren was opzich wel ok maar denk dat het op een warme zaterdag dat er te weinig parkeerplaatsen zijn.
Bij binnenkomst van het park kom je gelijk in een losloopgebeid. Daar hebben we 3 aapjes gezien die op het pad liepen en op kinderwagens gingen zitten. In alle andere losloopgebieden hebben wij geen apen gezien. Dat is jammer want daar kom je eigenlijk voor.
Veder op zaten we bij een vijvertje daar zagen we een eend die wonden had op de rug en poot en werd steeds door andere eenden aangevallen. Wij hebben een parkmedewerker erbij gehaald en die ging kijken naar een andere collega. Na 10 minuten kwam hij terug en zei dat die eenden niet bij het park horen. Dat snap ik maar het is zielig om dat beestje zo te laten lijden. Als antwoord kregen wij, dat moet je hem afmaken. Voor een dierenpark vind ik dat niet dat ze dat mogen zeggen. Vang dat beestje en bel dierenambulance op. Ik ben hier echt boos om.
We hadden onze dochtertje van 3 bij ons en voor haar hebben we een leuke dag gemaakt op het park maar hier gaan we niet meer heen.

30 agosto 2025
Valutata 5 stelle su 5

Apenheul is een leuke zoo

Hoi, ik ben Sam ploeger (12 jaar oud) en ik vind Apenheul geweldig 🐵. Ik ben een echte dieren nerd en weet veel over dieren. Maar ik was niet de enige die veel over de dieren wist. Heel veel medewerkers gaven goeie uitleg over dingen. De medewerkers zijn ook super aardig. Ik vond de apen en halfapen (maki’s) geweldig. Bij mij waren de ringstaartmaki en de rode vari favoriet 🤩. Niet alleen de apen waren leuk. Ik heb ook genoten van de schildpadden, ezels, vissen, luiaards en capibara’s. De souvenirs waren ook heel leuk en het eten daar was heerlijk. De gorilla show was ook heel leuk en ik had een redelijk gezicht op de baby gorilla. De man die alles vertelde kon trouwens ook heel goed gooien. Als laatste vond ik het leuk dat er 2 mensen achter een kraampje stonden die dingen verkochten om geld op te halen voor madegaskar. Hele leuke zoo vol apen en wat andere dieren waar ik zeker weten wel vaker heen wil gaan.

18 agosto 2025
Valutata 2 stelle su 5

Heel weinig apen gezien

Heel weinig apen gezien. Losloop gebieden totaal 6 aapjes
De route verder hooguit 5 per soort aap.
Met 2 uur heel het park gehad.

Erg duur voor 3 volwassenen

21 luglio 2025

Prachtig park, mooie filosofie

Prachtig, groen park met genoeg horeca punten en speeltuinen. Natuurlijk leuke interactie met de apen (loslopende apen, voedermomenten op verschillende tijden met vaak uitleg van een verzorger en ook educatief door spel en schrift.

Het park is ruim opgezet en duidelijk te volgen. De looppaden slingeren door het park heen wat het ook speels maakt maar niet onoverzichtelijk. Veel schaduwrijke plekken door bos of creaties.

Voor de apen wordt goed gezorgd en medewerkers zijn over het algemeen scherp op bezoekers die eten meenemen de loslopende gebieden in of niet alles opbergen in de aap-vrije tas.

Parkeren kun je buiten Park Berg&Bos op een grote parkeerplaats. Dit is vrij prijzig. Blijf je langer dan 2 uur kun je beter een dagkaart kopen. De parkeerplaats is niet toegankelijk voor aanhangwagens. Wel voor campers. Er zijn ook mogelijkheden om in de schaduw te parkeren door een redelijk aantal bomen. Parkeer niet in de omgeving, dit is voor bewoners/vergunninghouders. De gemeente controleert hier streng op. Je kunt ook op de fiets naar Apenheul, de fietsenstalling zit naast de ingang van Park Berg&Bos. Apenheul ligt in Park Berg&Bos en is, vanaf de fietsenstalling of parkeerplaats, op ongeveer 10 minuten lopen.

Horeca is oké. Patat met schil (verser) of frikandellen etc. en frisdrank. Het is vrij prijzig, net zoals in andere parken. Het goede is wel dat Apenheul samenwerkt met de boeren zoals Max Havelaar, wat voor de boer en het milieu goed is. Apenheul is als stichting sowieso ondersteunend naar goede doelen voor mens en dier.

De leukste apen vond ik de Ringstaartmaki. Heerlijk relaxte apen die soms ook ineens, na inzet van 1 aap, met zijn allen brullen! Fantastisch. Deze apen lopen ook los tussen het publiek. Deze zijn meer op zichzelf dan de doodshoofdaapjes die overal op klimmen (kinderwagens, schouders, nek etc. De kans dat dit gebeurd is op rustige dagen wel veel groter. Op drukke dagen mis je dit plezier wel eens.

Wij komen hier al jaren (steunen Apenheul als Vriend van Apenheul) en de ontwikkeling van het park is groot. Vroeger had je minder interactie, slechtere horeca (pannenkoeken uit de magnetron…) en een beperkter park. Apenheul blijft verbeteren en dat op een bescheiden manier die past bij de natuur en behoud van een goed milieu.

2 luglio 2025
Valutata 3 stelle su 5

Apenheul krijgt van mij drie sterren

Apenheul krijgt van mij drie sterren. De dieren hebben grote verblijven en het vrij rondlopen van apen is uniek. Helaas was mijn ervaring gemengd vanwege een onaangename interactie met het personeel, wat de dag minder prettig maakte. De speeltuinen waren wel een succes voor de kinderen. Al met al een gemengde dag.

17 giugno 2025
Valutata 2 stelle su 5

Super leuk dagje apenheul behalve

Super leuk dagje apenheul, leuk park voor kinderen en de aapjes waren echt super. Toch is er 1 ding wat mij echt verschrikkelijk erg heeft geiriteerd en dat heeft alles te maken met de horeca tentjes die hier is het park wordt aangeboden. Wat een super slechte service… na bijna een half uur in de rij te hebben staan wachten sloten ze zonder pardon een kasse. En waarom??? geen idee het was super druk en zeker nodig om die kassa open te houden. Niet eens een sorry of een reden gewoon genadeloos een bordje voor je gezicht zetten.
Dus als tip voor dit park. Lijdt je personeel goed op.

29 maggio 2025
Valutata 1 stelle su 5

Teleurgesteld voor een gesloten hek.

Vanuit Brabant 1,5 uur in de auto en eindstand twee teleurgestelde kinderen want een gesloten hek. Dagkaart voor parkeren gekocht, het lange pad naar de ingang gelopen en dan een dicht hek aantreffen. Nergens vermeld. Op internet staat ook gewoon geopend terwijl dit dus niet zo was. Met ons allerlei andere mensen die voor deze verrassing kwamen te staan. Slechte zaak, dit had gemakkelijk vermeld kunnen worden.

2 marzo 2025

Risposta di Apenheul

Beste Nanda, wat vervelend dat jullie dit is overkomen. Google zelf heeft onze openingstijden afgelopen vrijdag aangepast waardoor het op Google leek alsof we open waren. We gaan 21 maart weer open zoals ook op onze website staat aangegeven. We hebben dit bij Google aangekaart want dit is natuurlijk niet de bedoeling. Onze excuses hiervoor. Groeten uit Apenheul, Patrick

Vanavond Winterheul bezocht…eerst…

Vanavond Winterheul bezocht…eerst laadpaal voor auto gezocht maar blijkt er niet te zijn…aapjes kijken kan nog niet groen anno 2024-2025. Winterheul zelf kwam langzaam op gang op einde wel fraai…al net al een 6,5 waard.

26 dicembre 2024

Triest hoor Apenheul

Super leuk park, netjes en schoon. Zoals het hoort de toiletten overal gratis te gebruiken. Dan loop je naar de uitgang en wil je daar je kinderen nog 1x laten plassen voor ze 1,5-2 uur terug de auto in gaan. Wat denk je. Moet je 1 euro per persoon betalen. Dit is echt rond uit schandalig. Vind dit gewoon misbruik!!! Smet op een mooi park 😞

1 novembre 2024
Valutata 5 stelle su 5

Een prachtige dag in een super mooi…

Een prachtige dag in een super mooi park. De herfst liet zich van haar mooiste kant zien. De toegankelijkheid voor de bezoekers is heel mooi gedaan en de dieren (en haar welzijn) staan heel goed centraal. Vriendelijk personeel, schoon park en ook veel vertier tussendoor voor de kinderen. Kortom een perfecte dag gehad! Dankjewel!

22 ottobre 2024
Valutata 1 stelle su 5

aap uit het oerwoud getyfte aap

ik liep door het park kwam er opeens een mongolische aap op m'n hoofd springen. HIJ KON PRATEN!!
Hij zei dat hij aap de aap heet en dat hij uit z'n oerwoud was getyft. ik snap er niks van. Ze moeten er echt voor zorgen dat die rot apen taalgebruik kennen.

(dit is een grap neem niet serieus, ben vriend van iemand die ook een recentie heeft gemaakt)

22 ottobre 2024
Non scritta su invito

Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più