Valutata 1 stelle su 5

En stjärna är för mycket. Ansökte om ersättning i början av juni 2025. Nu, i slutet av april 2026, har jag fortfarande inte fått något beslut. Hur har de tänkt sig med det här? Hur länge ska jag behöv... Leggi di più

Valutata 1 stelle su 5

Väldigt lång handläggningstid och blev bemött av den otrevligaste personen jag någonsin talat med inom kundtjänst. Blev avbruten konstant när jag försökte ställa frågor. Hon antydde att jag ville ha e... Leggi di più

Valutata 2 stelle su 5

Varit medlem i snart 3 år och haft sporadisk kontakt med de mellan jobb så att säga. Själva utbetalningarna fungerar bra, men nu behöver jag komma i kontakt med de och skickade mail 30 januari och... Leggi di più

Valutata 2 stelle su 5

Ersättningen är väldigt låg, och har du tänkt gå en kurs för att förbättra dina möjligheter att få jobb får du ingen ersättning alls om kursen är utomlands, även om den är i EU. Jag har själv bekostat... Leggi di più

1. Servizi finanziari non bancari
  2. Banca
  3. Consulente finanziario
  4. Servizio di investimenti

Informazioni fornite da varie fonti esterne

Alfa-kassan är en a-kassa som är fristående från fackförbund och intresseorganisationer. Vi välkomnar alla oberoende av yrkesgrupp.

1,4

3 stelle
2 stelle
1 stella

Botten..

Botten... har nu tidrapporterat i 14 veckor!!!!! Inte fått en krona!!!! Ändå tar NI betalt varje månad.... Skandal!! Till och med en månad bakåt då jag inte var ansluten .. har nu betalat för 5 månader typ 700-800.. och inte fått en krona

7 agosto 2025

Sämsta a kassa någonsin

Sämsta någonsin. Gå inte med här
Man skall sitta och betala pengar till er varje månad men ändå inte få något för det!!

Skandal
Kommer byta a kassa genat och sprida detta vidare. Hoppas ni får lägga ner
Mvh MISSNÖJD KUND

11 giugno 2025

Skämtkassa

Skämtkassa.
Dem gör fel sen ett halv år senare skyller dem på mig. Kan inte mer än att tillhanda all information. Men att ni inte kan läsa, fruktansvärt. Så nu vill dem ha pengar tillbaka, + extra skatt på det.

3 marzo 2025
Valutata 1 stelle su 5

Alltså jag har väntat i flera månader…

Alltså jag har väntat i flera månader på mitt beslut ! De vill inte hjälpa en utan hittar på olika ursäkter för att man inte ska få ersättning. Sämsta akassa ever ! Jag har skickat in en hel bok med bevis på att jag har arbetat in min akassa, ändå håller de på och strular !

3 marzo 2025

Alltid strul

Alltid strul! Dom har byggt ett system som för tankarna till 90-talets stordatorsystem. Dom vill förmodligen försäkra sig om att inte behöva betala ut? Japp nu börjas det. Icke fungerande länkar skickades till min arbetsgivare. Av min arbetsgivare inskickade dokument kom inget fram. Man blir i princip insläppt i ett havererat ärendehanteringssystem som det är upp till dig att försöka lotsa dig fram i.

13 febbraio 2025

slöseri med tid

slöseri med tid. har du inget bättre för dig, då har du kommit rätt! bluff och bång det är vad detta är!

22 gennaio 2025

Aldrig Alfa-kassan!

Varit med sen 2011 o aldrig varit arbetslös då jag varit egen. När jag skrev över firman o slutade arbeta med den så tog jag ett annat jobb i ett år innnan jag blev arbetslös en kort period. Där sökte jag ersättning men inte fått igenom något då jag varit egen o de tyckte inte jag var berättigad till ersättning den perioden.

Skulle aldrig rekommendera att välja. Ta något med bättre omdömen o personal som hjälper istället för att hitta ursäkter till att slippa betala ut…

15 gennaio 2025
Valutata 5 stelle su 5

Gick bra för mig. Went well for me

SV:
Till skillnad från de flesta på den här sidan hade jag inte ett enda problem med Alfa-kassan. Handläggningstiden för att få ett beslut var 4 veckor, sedan en vecka senare fick jag den första betalningen. Jag såg till att jag hade alla papper i ordning och såg till att göra allt på "att-göra"-listan. Detta var min egen personliga erfarenhet, och jag kan bara tala för mig själv.

EN:
Unlike most people on this site, I did not have a single issue with Alfa-kassan. The processing time to get a decision was 4 weeks, then a week later I got the first payment. I made sure I had all my papers in order and just followed the to-do list. This was my own personal experience, and I can only speak for myself.

29 ottobre 2024

Värdelösa

Värdelösa! Ingen hjälp och krävde sedan ut betalning från mig trots de nekade mig och jag sade upp dem.

Skulle följt råden jag läst innan här och på andra sidor, bortkastade pengar när man redan har det dåligt ekonomiskt.

1 marzo 2024
Valutata 1 stelle su 5

Gå inte med i Alfakassan!

Jag trodde aldrig att det skulle vara så svårt och omständigt att få stöd för två månader. Har inte haft behov av ekonomisk stöd sedan 1997. Har haft heltidsanställningar sedan 2013, enskild firma och ibland två arbetsgivare plus att jag hunnit läsa fristående kurser. Ändå krånglar de systematisk, blir nekad stöd av oklara grunder, kontrollerar beslutet med en jurist som inte heller tycker det stämmer överens med deras regler, får göra en omprövning där de krånglar ytterligare och dränker mig med frågor. För TVÅ månader. Inför 2025 byter jag a-kassa.
Gå in på JO- Riksdagens Ombudsman och läs om Alfa-kassan anmäldes till JO av en person som var missnöjd med ett beslut om arbetslöshetsersättning. Trots att han gång på gång kontaktat hur Alfa-kassan dröjde nästan ett halvår innan kassan i september 2021 inledde ett omprövningsärende.

21 ottobre 2024
Valutata 1 stelle su 5

Har varit i kontakt med alfakkassan i…

Har varit i kontakt med alfakkassan i flera månader om att få hjälp med stämpling, medlemskap och handläggning.

Ingenting händer i ärendet och man får inga riktiga svar på varför det tar tid.

Har varit i kontakt med kundtjänst på telefon flera gånger, de suckar, är på riktigt grinig och begär uppgifter som jag redan skickat in.

Jag kommer inte rekommendera någon att bli medlem hos alfakassan.

13 settembre 2024

Byt!Byt!Byt!

Har varit medlem i över 8 år och har aldrig missat deras datum för månadsvisa avgift. Nu har jag varit arbetssökande sedan april och inskriven på arbetsförmedlingen lika länge men ännu inte fått någon utbetalning. Varför betala för något som visar sig så opålitlig och komplicerat?
Tycker granskning av externt företag på alfakassan vore nödvändig! PS. Var TVUNGEN att ge en stjärna för att få ge ett omdöme...

20 agosto 2024
Non scritta su invito

Questa è la tua azienda?

Crea un account gratuito

Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più