PROFILO - Nguyet

Recensioni (11)

Vanilla Mart

Really great Product and Great Service

Vanillamart can only be recommended.

Fantastic products. The shipment (to Denmark) is quite cheap and I received my products only after 4 days!!!

Stovsugerposer

Nem og meget hurtig handel

Der er ingen dikkedarer der. Hurtig og nem handel. bestilte mandag aften og havde det onsdag.

Telebazar

Virkelig dårlig service når noget går i stykker.

Jeg ville have den nys samsung galaxy s 2, og så at den kunne fåes billigst hos telebazar.

Havde faktisk udvalgt den, men var lidt nervøs for det jeg havde læst under trustpilot. Så jeg skrev ind og spurgte dem om der var dansk opsætning/menu (muligvis forkert brug af navne).

Allerede dagen (lørdag) svarede de at alle deres telefoner var med dansk...

Så jeg bestilte telefonen, men da den ankom var den på hollandsk?

Jeg synes, at det er lidt dårlig stil at svare "vildledende".

Men det var ikke et problem at indstille telefonen til dansk menu, og med hjælp fra www.mobildebat.dk var det også muligt at indstille telefonen efter nordiske "softwareindstilling".

Altså jeg vil gerne anbefale (indtil videre) telebazar.

Edit:

Øv, det er simpelthen så uprofessionelt Mine bange anelser ud fra anmeldelserne her på siden er desværre blevet bekræftet, når noget går i stykker.

Jeg havde som sagt købt en Samsung galaxy S2 og noget af mit tilbehør gik istykker efter nogen måneder. Jeg sendte en mail ind for at forhøre mig om det.

Jeg får flabet og ubehøvlede mails tilbage, hvor de bl.a. skriver og hentyder til hvad jeg dog har gjort ved tingene, og det er noget jeg "påstår".

Jeg sender mine ting ind, men efter næsten 2 uger har de jo naturligvis ikke modtaget mit brev. Efter den 3. mail hvor jeg efterhånden er lidt utilfreds med deres beskeder, får jeg at vide at jeg er velkommen til at handle et andet sted???

Seriøst, hvad er det for en service og en måde at tiltale kunderne på?
Det er så useriøst og uprofessionelt, og jeg kan virkelig ikke anbefale telebazar.

Kim Gregers Jensene Magnus Ahrensbach ritiene questo recensione utile

Bibob.dk

Elendig kundeservice

Har været medlem af Telmore i 10 år, men ville lige prøve noget nyt. Valget faldt på Bibob, og aldrig har jeg fortrydt noget mere.

Der har ikke styr på særlig meget, og det tager en krig at komme ind til kundeservice (som man naturligvis selv betaler for).

Jeg havde meldt mig ind i Bibob og ventede på at nummeroverførslen skulle ske, og ville købe en pakke, men det kunne jeg ikke, mens nummeroverførslen var igang. På det tidspunkt var der en kampagne hvor man kunne få fuld data hvis man meldte dig ind inden en bestemt data. Da jeg ikke kunne tilmelde mig pakken, da jeg allerede havde meldt mig til bibob, mens nummeroverførslen var igang. (Jeg ville ellers godt kunne få pakken hvis jeg havde valgt den til at starte med).

jeg skrev ind til bibob og spurgte om jeg ikke kunne få den pakke alligevel. Efter 2 dage får jeg svar, om at pakken kunne kun købes måneden tidligere??? Hvilket ikke passede, men de havde ikke styr på datoerne.

Jeg skrev igen ind til dem, at de havde taget fejl at datoerne.

De svarede på min mail, men besvarede ikke det med datoen. De skrev bare at jeg ikke kunne få pakken.

Rigtig god kundeservice...

Nå mit simkort kom og jeg baksede i flere timer med at komme på nettet. Det kunne ikke lade sig gøre og jeg skrev en mail til dem. Da jeg var for utålmodig, ringede jeg til sidst ind til dem. Det tog seriøst 3 forsøg og over en halv time at få fat på dem.

De fortalte, at det var noget man tit oplevede med dem, men at hun ville genstarte noget inde ved dem og efter en halv time skulle jeg genstarte min telefon. Jubii, det virkede, men jeg havde lige betalt en halv time for at ringe til dem.

Man kunne jo håbe at det bare var en engangsforeteelse, men min kæreste havde også problemer, som han naturligvis også skulle bruge en halv time på at ringe ind til dem.

Nu har jeg fået endnu et problem hvor jeg har kontaktet dem,, og hvor de efter 4 dage svarer på min mail.

Nu gider jeg simpelthen ikke mere. Jeg skifter teleskab efter en måned.

Jeg kan se at for at få overført mit resterende beløb til min bankkonto vil det koste mig 25 kr. helt ærligt. Det burde være gratis og er også gratis ved mange andre teleselskaber.

LAd endelig være med at bruge bibob.

Heppo

Super

Jeg bestilte et par støvler, som kom få dage efter.

Der var overhovedet ingen problemer. Det gik hurtigt og kommunikationen var god.

MM-Vision A/S

Fantastisk service og god kommunikation

Jeg fik en bærbar computer af min kæreste fra MM-vision for et stykke tid siden. Har dog ville ventet med en anmeldelse.
Han havde bestilt som en overraskelse til min fødselsdag, men leveringen blev desværre forsinket, så jeg ikke kunne nå at få den på dagen, selvom han havde bestilt i god tid.

Nu er jeg ikke så teknisk, men computeren skulle være rigtig god og stærk?.

Jeg havde i starten lidt problemer med blue screen, men da computeren blev opdateret med Windows 7 forsvandt problemet.

Jeg skulle sidste have den ind til reparation, hvor der var en rigtig god dialog mellem Mm-vision og mig. De gjorde ingenting før jeg vidste alt om prisen osv.

Desværre skulle den igen til reparation et par måneder efter. De indsendte en returlabel, som først kom efter et par uger. Det er lidt langt tid. Her fik jeg dog intet a vide om selve forløbet, før jeg fik en mail om at computeren var på vej tilbage til mig. Det er dog ikke et stort problem, da det gik går nogenlunde hurtigt.

På det seneste har jeg fået et andet problem, men det har MM-vision også løst uden problemer og meget hurtigt.

Jeg vil gerne anbefale MM-vision, som jeg synes yder en fantastisk service og som regel en meget hurtigt service. De er god til at kommunikere og opdatere om deres gøren. Det synes jeg som kunde er godt.

Michael Laurberg ritiene questo recensione utile

Oister

Det er ok, med nogle trælse irritationsmomenter.

Jeg fik oister mobilt bredbånd sidste sommer.

Mit sim-kort virkede ikke, så jeg jeg ringede ind flere gange.
Der er utrolig lang ventetid og da jeg endelig fik kontakt, fik jeg at vide, at simkortet ikke var aktiveret, så det ville hun gøre. Jeg skulle bare lige vente nogen timer.

Næste dag virkede det stadig ikke, så jeg ringede igen ind, igen med lang ventetid. Kortet var åbenbart ikke blevet aktiveret alligevel, men det ville hun gøre nu.

Nettet virkede og jeg fik en sms fra oister, hvor de gav mig en måned til halv pris pga. ulejligheden. Det var rimelig god kundeservice.

Jeg bor meget centralt i Århus, men ofte "springer" nettet af??? og forsøger at roame TDC´s net. Det er selvfølgelig små irriterende. Det startede i januar og sker jævnligt. Det var ekstra udpræget i januar, så jeg skrev ind til kundeservice for at høre, om der mon var noget i vejen med nettet eller med mit usb-stick.

Flere uger senere fik jeg svar, om at jeg skulle ringe ind. Det synes jeg er lidt halvdårligt. At de ikke kunne give mig et nogenlunde svar pr. mail. Især fordi det tager ind krig at få fat på en medarbejder.

Jeg synes generelt at oister er et nogenlunde produkt med store irritationsmomenter.

Jeg ville gerne give dem 4 stjerner, men det er nogle store skønhedsfejl, så de får kun 3.

Jan T Jørgensen ritiene questo recensione utile

Wondersport

Virkelig god service

Wondersport yder en helt fantastisk service.

Jeg skulle bytte en vare, og det hele gik så hurtigt og smertefrit.

Kan kun anbefale stedet.

HM

OK, men hellere ikke mere

Har tidligere handlet meget inde på hm.com, men synes efterhånden, at der dukker bedre og meget hurtigere online butikker op. Hjemmesiden er ok overskuelig og nem at finde rundt i.

Leveringstiden er til tider under alt kritik. Nogen gange kan der gå flere måneder.

Portoen er for høj.

Kundeservicen er meget svingende. Jeg har oplevet meget gode behandlinger og til tider næsten ubehøvlet.

Modern Living

Super flot service, og god sofa til prisen

Vi var ude og kigge på sofaerne. Lige netop den sofa vi ville have var ikke i "showroomet". Den var på lager, men vi have ikke mulighed for at tjekke den ud. Men vi faldt for en anden sofa, som vi endte med at købe.

Kundeservicen var rigtig god, og de var enormt gode til at svare på allemulige mærkelige spørgsmål.

Designet er flot og sofaen er god og pæn til prisen. Det er nok ikke den allerbedste kvalitet, men man kan nok ikke forvente bedre sofaer til den pris.
De ligger nok på 4.5 stjerne, så jeg runder op og giver dem 5.

Alun.dk

Virkelig god kundeservice og hurtig løsning på problem

Jeg havde købt et par fivefingers til min kæreste. Oveni var det et gratis par fivefingers. Han ventede spændt på dem i nogle dage, men de dukkede ikke op.

Jeg skrev til deres kundeservice, og der blev svaret med det samme, at ordren var kommet "i klemme", men at de ville sende pakken øjeblikkeligt. Som en kompensation sendte de ovenikøbet et par løbestrømper med.
Næste dag havde han pakken.

Jeg synes, at kundeservicen var helt i top og fik en hurtig respons.

Kan kun anbefale Alun og vil helt sikker handle der igen.

PROFILO - Nguyet

Immagine profilo di Nguyet
Nguyet
Recensore
Donna, 1983
Århus C, Danimarca

info utente

Jeg vil gerne være med til at bidrage til, at nettet kan blive et mere sikkert sted at handle. Jeg vil med glæde dele mine erfaringer med forskellige hjemmesider.