PROFILO - Tim Carstensen

Recensioni (10)

MM-Vision A/S

God råd i stakkevis

Når man taler med folkene i MM vision er der altid personlige erfaringer i lommen som der deles rundhåndet ud af. Det er en fornøjelse - Det er lige før man køber varene bare for at få rådgivningen..

Billigbilpleje.dk

Alt som forventet - Begrænset emballage

Jeg købte en håndfuld autopærer til en særdeles fornuftig pris, og fik leveret som forventet.

Jeg var dog lidt bekymret for om pærerne havde overlevet turen, da der ikke var så meget "fyld" i emballagen.

Philipson Wine

Fornem leveringsservice

Vin og hjemmeside helt som forventet og uden problemer.
Fin detalje at man kan bestemme leveringsdatoen på hjemmesiden, det kunne mange andre lærer noget af.
Det gør det lettere at koordinere hjemmearbejdet med leveringsdagen, og her om vinteren vil man nødigt have vinen stående i frosten alt for længe.

Ros for den detalje

Vinklubben VinoVenue

Simpel ordre ingen klager - men..

Jeg købte kun et par blade, bl.a. for at teste, og bladende kom helt som forventet, men hjemmeside er lidt forvirrende at finde rundt i når man er ny kunde.

SEAS-NVE

Bekymrende Markedsføring / "Skjult" Prisstigning

Det burde meldes til forbrugerstyrelsen

Jeg skiftede i sommeren 2011 Eleverandør fra DONG til Seas-Nve, da de ifølge hjemmesiden "El pristavlen" var billigere end DONG. Jeg skulle blot binde mig for 3 måneder til en væsentligt lavere pris, Hvilket jeg fandt iorden.

Men SÅ!!
Jeg fik ikke checket den første kvartals regning nøje nok til at opdage at Seas efter de 3 måneder automatisk opsiger 3 månedersaftalen og flytter ens abonnement over op en meget dyrere aftale. - Helt uden at give mig besked! - Et opkald til deres kundeservice afslører at det er HELT NORMAL PRAKSIS!!! - Strid behandling af kunder.
Iøvrigt kan man ikke udfra deres regning se hvad kWh prisen er. Det skal man ringe til Kundeservice for at få at vide.

Jeg er væk - Bliver ikke kunde i SEAS igen med den behandling - Ordet "bondefangeri" ligger lige på tungen.

Tim

Mark Barner, Peter P.e Elsebeth ritiene questo recensione utile

Superstar.dk

God hjemmside og hurtig levering

Da mit casio ungdomsur, som senere var bleve degraderet til arbejdsur og fritidsur til sidst gik i stykker (Plastikremmen revnede) var uret +20 år.

Men man er jo lidt nostalgisk, så da en ny rem til Casio uret W-50 ikke var at skaffe hos den lokale urpusher, besøgte jeg Casios hjemmeside.

Til min overaskelse fandtes uret stadig som nyt - Under kategorien "retro" - Det var let at finde og let bestille og det kom dagen efter bestillingen. En hurtig og ubesværet rejse tilbage i historien..Med Casios hjælp

Dustinhome

Forvirrende Web Bestilling

Produktet og varen var fin, men Bestillingsprocessen er dårlig og uklar. Det lykkedes mig at bestille en vare, uden at betale for den. Jeg modtog også en ordre bekræftigelse, men varen blev ikke leveret alligevel.
Det viste sig at bestillingsflowet havde "glemt" at fortælle mig jeg skulle betale, selvom jeg havde været igennem det normale ordreflow. Den tilsendte bekræftigelse sagde heller ikke noget om at der først ville ske noget når jeg betalte. Så første en uge senere da jeg rykkede kundeservice blev det klar at min manglende betaling stoppede ordren. Efter dette blev klaret gik der kun 3 dage.

Jeg syntes hjemmesiden og bestillingsflow er dårligt og uklart, når man kan ende i denne situation.

batteribyen.dk

God Pris og hurtig ekspedition

Overfor mig har Batteribyen er _ALTID_ været god for
- Hurtige svar på forspørgsler
- Hurtig levering
- Konkurrencedygtige priser

Jeg ved ikke hvad man mere skal bede om :-)

Cykelgear

Hurtigt Ekspedition

Varen blev leveret på 3 dage.

Coolshop

- Mine forventninger blev overgået - God dialog med Kunder i en Webshop

Hvor svært kan det være at bestille 2 spil på nettet? - Og hvor megen forskel er der fra en webshop til en anden?
Man bestiller på forhånd til sine børn 2 kopier af Wow/W. Lithc King i god tid og beder til gud at kopierne kommer til tiden, hvilket kan kan give en far lidt uro i sindet. I en sjælden grad har jeg følt mig informeret undervejs.
Bevars jeg ved jo godt at de regelmæssige opfølgningsmails er genereret af en computer, inkl. den mail jeg fik i dag hvor jeg belv spurgt om jeg var tilfreds med handlen og bla. Amazon er gode til netop den slags.
MEN alligevel er der næsten ingen der gider gøre sig besværet at holde den dialog med kunden - Helt hen til man en uge efter leveringen spørger kunder om hans køb har tilfredsstillet ham - Man kniber sgu en tåre..

Coolshop bookmarket til senere brug

Tim

PROFILO - Tim Carstensen

Immagine profilo di Tim Carstensen
Tim Carstensen
Recensore
Danimarca

info utente