PROFILO - MOGENS

Recensioni (9)

DPD

Fuldmagt og fuldud tilfreds.

Er glad for, at man kan få varen bragt til døren, og få den gemt i et sikkert sted, ved at man kan sende en SMS, hvor man kan fortælle, hvor varen skal opbevares forsvarligt, og for at forhindre tyveri.

Varen ankom efter 3 dage ventetid, hvilket var accepteret, når varen kommer langvejs fra.

Nordfrim

Reklamation over vare, der er i stykker - byttet med ny

Jeg havde købt en mappe, til at sætte plancher i, som mange erhvervsdrivende og private har til arrangementer, hvor der er business i at udstille varen i en holder, så de er nemmere at bladre, og hive op.
- Fik tilbudt at få en ny af samme slags, eller blevet krediteret for den defekte vare, og Nordfrim kontakter producenten for den defekte vare.
Der er tale om varenummeret 301689, købt i denne uge.

www.computersalg.dk

SMS Påmindelse

Meget hurtigt at få den leveret til den arbejdsplads, jeg selv arbejder, så der er ingen grund til at vise sit ID.

- Levering indenfor 36 timer fra Net-bestilling (Bestilte i Lørdag nat)

DBA - Den Blå Avis

Avis annoncen i den trykte udgave.

Bare DBA havde samme service som Gul og Gratis.....
Bestem selv, om dine annoncer skal med i avisen, eller kun på online.
- sæt kryds (x) hvis annoncen skal med i avisen. ( x )
Dette sparer telefonistens ressourcer, ved at indrykke selv på nettet, når der på et-eller-andet tidspunkt er telefonkasos. Bare for at undgå stress på medarbejderne.

sabato 18 febbraio 2012

Risposta da DBA

Hej Mogens.

Det er på DBA muligt at vælge at annoncen skal i den trykte avis når du indrykker annoncer på nettet. Dette er et tilkøb man kan gøre under indrykningen. Du vælger indrykningen til den trykte på den 3. side i indrykningsflowet, lige inden du kommer til "indryk annonce"/"gå til betaling". Produktet koster fra 10 kr., alt efter hvad du vil sælge og hvordan annoncen i den trykte avis skal se ud.

Har du yderligere spørgsmål eller problemer med indrykning til den trykte avis, er du altid velkommen til at kontakte os på mailadresse support@dba.dk

Med venlig hilsen
Maja, DBA support

AV-Connection A/S

Kundeservice og levering til tiden.

Med forudbetaling til private kunder B2B er meget fint.
Pæn dialog mellem medarbejder og mig, der sender varen indenfor 24 timer efter netbank afregning, er bare godt.
Selvom jeg er ny B2B kunde, Så er prisen i bund, og jeg vil handle der oftere med Radio/TV- tilbehør. Hos AV Connection.

Leasy

Nægtet handlet.

Når Leasy ikke vil handle med mig, der har solid økonomi, men beskyttet adresse- og navnebeskyttelse, kan vi desværre ikke handle sammen på køb på afbetaling. Jeg kan dokumentere, hvor jeg bor, økonomi, mange andre ID om hvem jeg er, og bor, indtægteformue osv. Så kan man ikke handle der - kun kontant køb. Rentesatsen er acceptabelt, og derfor ville jeg handle der.

Jeg gik til D E R, med betydelig højere rente, og ups, de vil godt, bare du har pas/kørekort sund økonomi, ingen problemer med den månedlig betaling, og ikke i Ribers - og kommer der ej hellere.
VI VIL GERNE HANDLE. HVAD ER DIT PERSON NUMMER?

mercoledì 23 novembre 2011

Risposta da L'EASY A/S

Hej Mogens. Tak for din anmeldelse. Jeg kan desværre ikke finde dig i vores system på baggrund af fornavn, men vil selvfølgelig gerne undersøge sagen og komme med en uddybende forklaring på sagen.
Du er meget velkommen til at kontakte os på support@leasy.dk.

Mvh. Monica, support@leasy.dk

FNEBS.com

Fair behandling, med forbehold.

Returret uden problemer.

Manglede bare at oplyse om varen/-e kan bruges i hvilke operativsystemer, eller omder er forbehold, køberne skal være opmærksomme på, for at undgå at være besværlig, og belaste kundens og medarbejdernes dobbelt arbejde.

QXL

Ingen Webmaster - kun problemer - MANGE PROBLEMER

Gad vide, om man skal som bruger, skal begynde at servicere kundeservice, ved at lave jobopslag op, at der søges efter Webmastere, der vil tage hånd om problemerrne, da "kundeservice" ikke tager hånd om problemerne selv.
Alle kan stille spørgsmål, men man kan Kr@ft..... ikke give svar igen, fordi funktionen for Svar er inaktivt, mens Send spoørgsmål er aktivt.
For at få spørgsmål og svar tilbage bliver man Kr@ft.... nødsaget til at indsætte sin egen kontaktoplysninger ind, der strider imod deres regelsæt. SE FOR HELV... LØST PROBLEMET.

venerdì 8 luglio 2011

Risposta da QXL

Hej Mogens.
Jeg kan udmærket forstå din frustration, for problemstillingen var skam også en, der voldte os en del hovedbrud. Nu er det heldigvis løst, og forklaringen var så simpel som du ved, at der slet ikke var tale om en fejl, men at du havde valgt at blackliste dig selv. Så det var måske forklaringen på, at der ikke kunne findes fejl ved de utallige fejlsøgninger, der blev foretaget. Det var i øvrigt vores webmaster, der fandt 'fejlen', så ham er vi godt tilfredse med. ;)

Under alle omstændigheder er vi alle blevet klogere, og jeg kan kun beklage, at der gik lidt tid inden problemet blev løst.

Mvh. Betina Lindgren, QXL

Vistaprint

MEGET SMÅ VISITKORT.

Igennem 3 bestillinger har jeg fået visitkort der er meget små, at de er ikke lige den standard størrelse, der bruges herhjemme. Ingen beskrivelse om, hvilken størrelse man kan forvente sig.
Hvis der er noget, der er værd at poste pengene i, er det alt andet end visitkort.

PROFILO - MOGENS

Immagine profilo di MOGENS
MOGENS
Recensore
Maschio
Danimarca

info utente