PROFILO - René Høvinghof Johannesen

Recensioni (31)

Funnycars

Funny Cars er en super partner til vores arrangementer

Funny Cars er en fast leverandør til vores arrangementer, hver gang klarer de opgaven for os, også selv om vi er alt alt for sent ude, en fornøjelse.

Det er rart at vide de har styr på det og man ved man får kompetent hjælp, sådan alle virksomheder bør drives, så kan man betale fakturaen med et smil :o))

René // Astina.dk A/S

SuperSellerS

Hvor er de 6 stjerner til dem som fortjener det :o)))

Ringede ind da jeg manglede en del varer ret akut, Thomas bad mig sende en mail ang. de varer jeg skulle bruge. Der gik ikke længe inden jeg fik et tilbud tilbage på de dele jeg manglede, super hurtigt svar.

Det eneste problem jeg har er at jeg mangler den 6. stjerne herinde, Thomas har været super behagelig og behjælpelig med spørgsmål og lignende, lang tid siden jeg har købt noget og været så glad og haft det sjovt samtidig - præcis sådan en handel skal være!

Tak Thomas! :o)))

www.computersalg.dk

Perfekt, intet mindre er fortjent!

Alt perfekt, kan ikke ønske mig mere, www.computersalg.dk er altid det sted jeg handler for virksomheden og privat, så jeg kan ikke ønske mig mere, super hurtig levering, god opfølgning på ordrer mv.

Proshop

Perfekt, dog syntes jeg fragten med afhentning er lidt øv...

Alt perfekt, ville dog gerne have haft at pakkerne bliver leveret til døren når man nu vælger at få det leveret på firma adresse, lidt øv alligevel at skulle hente pakken på posthuset... som regel er det billigere at få leveret til erhvervsadresser, så forstår det ikke helt :o(
Men det er en detalje, udover dette er alles gut! :o)

venerdì 27 settembre 2013

Risposta da Proshop ApS

Hej Rene
Jeg kan se at du har valgt levering med post danmark uden omdeling.
Hvis du ikke ønsker at skulel afhente pakken på et posthus, skal du vælge post danmark med omdeling, så vil pakken blive omdelt til den leveringsadresse du notere på ordren.

Mvh
Søren
Proshop.dk

Greenline A/S

Hvor er den 6. stjerne til virksomheder som fortjener den?

Greenline.dk er et perfekt eksempel på hvordan en effektiv og professionel webshop bør drives, god og brugbar service ved hjælp før køb, hurtig behandling af ordrer.

Alt perfekt, kan ikke ønske mig mere.

lunedì 9 settembre 2013

Risposta da Greenline A/S

Hej René.

Tak for dit forslag om en 6. stjerne til dem som tager nethandel seriøst!

Det er vores mål at en handel hos Greenline netop skal ende med den oplevelse du beskriver. Det glæder os derfor at du her bekræfter at det er lykkedes at overholde vores målsætning.

Med venlig hilsen
Greenline A/S

Estate Mæglerne

Estate Varde - Ingen tilbagemelding

Vi er interesseret i at købe et hus der er til salg via Estate Varde, men efter at have ringet 5 gange for at blive lovet kontakt, er vi kun blevet kontaktet 1 gang om at de ville vende tilbage den efterfølgende dag, hvilket aldrig skete.

Hvorfor man ikke kan overholde aftaler eller i det mindste ringe tilbage er mig en gåde, i starten var undskyldningen at det var husejeren de ikke kunne få fat i, men uanset så bør man ringe til sin kunde. Jeg ville ALDRIG anbefale nogle at sælge sit hus hos en så useriøs mægler som er fuldstændig ligeglad.

Hvis huset alligevel ikke er til salg eller hvad så end problemet er, er det jo en ærlig sag, men at lade en kunde sidde i det uvisse uden svar eller information, det er til grin.

WEBoptimist.dk

Din nye AdWords kampagne leverandør!

Hvis du overvejer at skifte leverandør af AdWords, eller har du slet ikke nogen til at varetage det for dig? Så skift idag! Vi benytter idag Jonas fra WEBoptimist.dk til det, og eneste vi har fortrudt er at vi ikke har gjort det noget før!

Når vi putter 1 krone i Jonas, så får vi næsten 3 kroner igen på bundlinien, det er det tætteste vi er kommet på at finde et pengetræ :o)

Uanset hvad så er Jonas en super reel og ærlig person som du sammen kan sætte mål med og gå efter, du får en partner som er ligeså engageret i dine projekter som dig selv, og hvad mere kan man så egentligt forlange?

En skam der ikke er 6 stjerner på Trustpilot til dem som gør det bedre end 5!

Spotify

Hvor fanden får man hjælp henne

Lorte system, betaler for det her, men hver anden gang siger den prøv igen senere og hjælp er umuligt at finde... eller også er det gemt så godt ihvertfald, anyways FIX EN HELP KNAP OG LAD EN FÅ HJÆLP!!!!!!!!!!!!

Nabs!

Okay fandt det, man skal "bare" trykke på profile et bestemt sted så man logger ind på deres hjemmeside, og så er det gemt godt derinde...men derudover er det stadig belastende den siger problem with connection på bestemte sange, igen igen, try again shortly er fint nok, men når det ALDRIG virker med bestemte sange, hvad er det så værd?!?

Mortificare ritiene questo recensione utile

LaserTryk.dk

LaserTryk.dk hvis det skal være i orden.

Ny anmeldelse efter at have kontaktet Anders kom der styr på det hele, er nu glad og tilfreds og køber selvfølgelig alt fremover hos Lasertryk.dk, det der var dejligt var der blev taget hånd om tingene og sørget for samme problemstilling ikke vil/kan opstå igen :o)

martedì 2 ottobre 2012

Risposta da LaserTryk.dk A/S

Hej Rene,
Tak for anmeldelsen. Det duer da slet ikke. Selv hvis du bestiller uden for vores standard-produkter, skal du ikke være kastebold. Normalt får du egen faste kontaktperson, men det er åbenbart smuttet her. Kan jeg lokke dig til at sende mig en mail på anders@lasertryk.dk, så skal jeg love personligt at følge sagen i mål.
Tak for din tålmodighed.
Med venlig hilsen Anders Grønborg, direktør, LaserTryk.dk.

Stickers

Bedst stickershop in da world

Folie, klister, eller hvad man nu kan finde på i denne kategori, så er service og kvalitet altid i højsædet, udfører alle vores erhvervs opgaver til top karakter hver eneste gang, hjælper gerne med løsninger i situationer der virker umulige :o)

TAK!

Netech

Perfekt - God service og ærlig virksomhed

Kun ros, hurtig svar på mail, meget hurtig levering, alles gut :o)

Elgiganten.dk

Ekspresgebyr er til grin

Syntes det er til grin man reklamerer med gratis fragt/forsendelse når man så skal betale for at få det "leveret" til ens normale nethandel forventningers tidshorisont... evt. kunne man hæve beløbsgrænsen for fri fragt, når der er fri fragt for over 500 kr. og man så bestiller for 8.000 kr. så bliver jeg ihvertfald skuffet når jeg skal betale ekstra for at få det leveret i løbet af et par dage.

Just my 2 cents, ellers perfekt, en dum ting der kostede 2 stjerner på en anmeldelse der ellers ville have givet 5 :o)

Maxtel.dk

Maxtel burde være standard leverandør til ALLE virksomheder!

Vi har i snart 3 år ledt efter nyt telefon system, jeg har en "mindre" virksomhed som for længst er vokset fra 1 telefon linie, men med investeringer på 25-50.000 DKK for at få omstillings anlæg eller IP telefoni som var blandt de tilbud vi har fået var det simpelthen skudt over mål.

Efter en intens søgning på muligheder fandt vi Maxtel via amino og trustpilot og blev ret overbevist om det var en mulig opgradering, efter et opkald til Maxtel var der INTET TVIVL tilbage, få dage efter havde vi nye IP telefoner og et telefonsystem som var PRÆCIS det vi eftersøgte og en MASSE MERE som vi aldrig havde overvejet eller tænkt på.

Udover at levere et FANTASTISK produkt må jeg bare sige at hele købsoplevelsen har været intet mindre end oplevelsesrig, jeg kan slet ikke beskrive det... jeg ved faktisk ærlig talt ikke hvad jeg skal skrive, så GOD og ENGAGERET service har jeg faktisk ALDRIG oplevet før i mit liv, når det så kombineres med det bedste produkt... så er min bar for service lige blevet hævet en hel del!

Så hvis du har en virksomhed og er i tvivl om hvad du skal have af telefonsystem, om du er en enkeltmands virksomhed eller har 50 medarbejdere, så er Maxtel det rigtige valg uden tvivl!

MAXTEL spiser TDC til morgenmad og så napper de alle andre til frokost!

Falk Lauritsen Rejser

Jordan - En tur vi sent glemmer

Mig og kæresten havde taget ferie i Marts måned, vores krav var blot afslapning, sol og varme, vi tog til Rejser for Alle i Herning Messecenter, var rundt til forskellige rejseselskaber og forhøre om mulighederne.

Der var ingen tvivl om Falklauritsen havde det bedste tilbud, en rejse til Jordan som vi aldrig havde hørt om eller overvejet, men deres sælger var så flink og troværdig det ikke tog os mange minutter at bestemme os for denne rejse var helt perfekt.

Og mon ikke, det er nok en af de bedste oplevelser i mit liv, helt fantastisk sted og ferie :o)

Bravo Tours

Bravotours - Ferie uden noget indhold?

Det ville være så simpelt at gøre os tilfredse, men Bravotours er åbenbart ligeglade, så vælg et andet selskab!

Vi bestilte en rejse til Sicilien til 6 personer, da vi ankommer til hotellet mandag morgen, er vi der tidligt på dagen, vi ankommer ca. kl 10.30, vi får at vide vi kan stille bagagen så bliver det automatisk bragt til vores værelser, super smart da det er et stort hotel med 800 værelser, så det gør vi selvfølgelig. Man glemmer bare lige at informere os om at vi først kan få nøglen til værelserne kl 14... så nu sidder man på et hotel i sit danske tøj i 30 graders varme, uden adgang i de næste 3½ til sin bagage, havde man lige fået den information kunne man have taget det man skulle bruge ud af kufferten inden man overlod den til dem..

Vores største problem er dog de kære udflugter som Bravotours reklamerer så flot med "ferie på dansk", det kan jeg absolut IKKE nikke genkendende til, vi bestiller på andendagen (tirsdag) (ved informationsmødet) 2 biletter til udflugter, hhv. en tur til vulkanen Etna om lørdagen og en bådtur om søndagen. Da vi er 6 personer afsted, overvejer vi at leje en bil og køre rundt istedet, men da ikke alle vil bruge 2 dage på ture så køber mig og kæresten turen til vulkanen Etna samt vi køber alle 6 biletter til bådturen.

Fredag eftermiddag går vi ned i receptionen på hotellet og bestiller en såkaldt "lunchbox" som gør man kan tage sin middagsmad med på tur, da turen til Etna er en heldagstur har guiderne anbefalet os dette, tilsyneladende har receptionisten ikke styr på det, for det tager os 45 minutter fra vi kommer til, til der er styr på det... om aftenen kl 19.05 da vi kommer tilbage til hotelværelset ligger der en seddel om at vores tur er aflyst, de beder os ringe på deres telefon. Vi ringer til telefonen uden at komme i kontakt med nogen (ingen forbindelse til telefonen). Derefter går vi ned i receptionen for at afbestille maden, dette tager os så lige 35 minutter, fordi man ikke kan afbestille lunchboxen efter kl 19, da det er "deadline"... men vi får overtalt hotellet og vi får en seddel så vi kan få lov at spise middagsmaden dagen efter.

Lørdag morgen går vi ned til guiden på hotellet lidt over ni så vidt jeg husker, vi får pengene tilbage, jeg spørger hvorfor turen er aflyst, tilsyneladende var der for få tilmeldte, blev oplyst der var 6 tilmeldte til turen og det var for lidt, jeg spørger så om man en anden gang ikke kunne informere tidligere på ugen at man kan se der er få tilmeldte og "advare" os om det måske ikke bliver til noget, vi har brugt næsten 1½ time og en masse bøvl for at få en madpakke med, derudover er det lidt sent at nå at ændre planer, vi kunne muligvis have overtalt de andre der var med på vores ferie til at leje en bil eller noget andet, men det kan man ikke, for der kan jo komme tilmeldinger i sidste øjeblik... Men al logik siger man bør have en fornemmelse af om turen bliver til noget eller ej ret hurtigt alt efter tilmeldingsantal, specielt taget i betragtning af vi rejser i højsæson hvor der burde være mennesker til det. Vi spørger så udtrykkeligt om vi nu kan være sikre på bådturen om søndagen bliver til noget, det garanterer de os, det gør den, så må vi jo "nøjedes" med denne oplevelse på Sicilien..

Lørdag aften kl ~21.00 modtager vi på værelserne en seddel om sejlturen nu er aflyst pga. vejret... Jeg behøver vel ikke skrive vi var pænt skuffede?

Søndag morgen tropper vi troligt op hos rejseguiden igen og får pengene tilbage, igen prøver jeg at forklare om man ikke kunne informere om at dette kunne forekomme, det er selvfølgelig logik en sejltur ikke kan lade sig gøre i hård vind, men seriøst, vejret om søndagen var blandt det mildeste vi havde på turen, så man burde have haft en anelse om det måske ikke blev til noget tidligere eller vide det sker indimellem de bliver aflyst og informere om dette?

Nu står vi så der søndag uden nogle oplevelser, for sent til at gøre noget som helst... havde turene lagt tidligere på ugen havde der været mulighed for at nå at leje en bil og selv tage på tur eller tilsvarende.. ØV :(

Da vi kommer hjem ringer jeg til Bravo Tours og snakker med deres "Kundeservice medarbejder [navn fjernet]", jeg forklarer hende situationen og siger jeg ikke forstår man ikke kan informere i lidt bedre tid eller ihvertfald blot giver info om at man måske kan/skal forvente turen ikke bliver noget, at få besked under 10 timer før man skal afsted 2 dage i streg er godt nok dårligt information i min verden, som svar får jeg at vide at der står i deres materiale at der tages forbehold for rejserne ikke bliver til noget pga. for få tilmeldinger. Sjovt nok gør det nemlig lige præcis IKKE det, det eneste der står i deres brochurer for udflugter på ferien er nemlig at der tages forbehold for UDSOLGTE rejser! Jeg må indrømme jeg aldrig har oplevet en så arrogant og lidt-kundeminded service som jeg fik hos Bravotours, derefter fik jeg at vide hvis der ikke var andet jeg ville så var det det, jeg siger så at vi hvert år tager afsted 6 personer, og jeg ved vi tidligere har benyttet Bravotours 3 gange (dvs. der er brugt ca. 180.000 DKK hos dem) og jeg syntes det er en lidt ærgerlig måde at vi skal stoppe med at være kunder hos dem på, men til dette får jeg blot at vide "min afpresning" ikke virker på hende og det kommer jeg ingen vegne med....

Jeg beder om chefen ringer til mig, dette sker så, jeg vil også sige han er flink nok, men det ændrer ikke på man ikke engang kunne afsætte en flaske vin, en badebold eller blot en regulær og forstående undskyldning.

Jeg har på INTET tidspunkt forventet/forlangt at få noget særligt, det eneste jeg ønsker er bare at vide om firmaet er ligeglade med deres kunder, eller om de faktisk har en reel interesse i at deres kunder får en god ferie, til det kan jeg kun konkludere, Bravotours er FLØJTENDE LIGEGLADE.

Bravotours - Aldrig Mere!

Dbschenker

Elendigt - Dækker ikke skader de selv vedkender

Har haft en fragtskade hvor de selv har skrevet på fragtbrevet den var skadet under transport, men alligevel skulle jeg bøvle med dem i over 8 måneder uden at få noget som helst..............

Keratech

Helt efter bogen - Meget god kundeoplevelse

Der bliver kælet for detaljerne og man føler virkelig man er i centrum som kunde, jeg kunne ikke finde nogle fælge der passede til min bil, og pludselig en aften ligger der en mail at Keratech havde fundet et sæt til min bil om jeg stadig manglede.

Levering som aftalt, alt i alt kan det ikke gøres bedre!

Komplett.dk - Trusted by geeks since 1996

Leveringstider og leveringsmuligheder er dårlige

Bestiller en pakke til en erhvervsadresse og skal så afhente den på posthuset... det syntes jeg bare i 2011 er alt for ringe.. kan simpelthen ikke passe.

Sidste gang jeg bestilte stod der på deres side 1-2 dages levering og at det var på lager... bagefter finder man ud af at de på ingen fysisk måde kan levere på 1 dag da det bliver sendt fra udlandet.... det er fusk i mine øjne... desværre 2 halv dårlige oplevelser...

Har dog begge gange fået varerne...

venerdì 17 giugno 2011

Risposta da Komplett.dk

Hej René,

Jeg beklager at du har måttet gå på posthuset, for at afhente din pakke, men Post Danmark valgte at indføre et system, hvor kunden selv skal betale ekstra, for at få pakken leveret ud. Vores system har desværre ikke været gearet til at indføre dette system i betalingsdelen med kort varsel. Vi arbejder på at finde en løsning på dette, sådan at vores kunder igen foår leveret hjem til døren.

Med hensyn til 1 dags levering, er dette mest en mulighed der kommer folk til gode, som bor i nærheden af Hvidovre eller København. Det er nemlig som regel muligt at få sin pakke dagen efter, hvis man bestiller til vores Pick-up-points. Vi arbejder også på en løsning, hvor vi kan tilbyde 1 dags levering med posten.


Med venlig hilsen

Johnny
Komplett.dk

Bring

Værste fragtfirma ever....

Kun problemer, kan ikke finde ud af at overholde egne aftaler, er ligeglade med leveringer, kunder og generalt bare ligeglade med alt.... forstår slet ikke hvad det er for en forretning de prøver at drive..

K. Hemmingsen ritiene questo recensione utile

TNT

Bedste fragtfirma i DK

Min oplevelse er bare helt perfekt, når man ringer er de interesserede i at hjælpe og tager sig den tid der skal til for at man får løst ens behov/problem. Derudover er de gode til at finde fragtløsninger til alle ens behov, uden tvivl vores favorit når det kommer til fragt/transport opgaver :o)

Stripperdronningen

Helt perfekt

God og hurtig ordrebehandling selvom man var for sent ude, produktet levede 100% op til forventningerne, ikke noget at sætte en finger på, ingen følelse af man var blevet brændt af samt kontakt inden ankomst osv.

Kan ikke gøres bedre efter min mening :o)

BlikfangsKostumer.dk

Helt efter bogen

Super hurtig levering, super hurtig svar på mail, nem og overskuelig hjemmeside, god opfølgning på ordrestatus og gode varer ;o)

Danbo Møbler

Danbo møbler grindsted

Super tilfreds, har handlet der flere gange, de er flinke og gode til at hjælpe, nemt at komme igennem på telefon og gode produkter til gode priser.

TDC A/S

Glad og tilfreds kunde - der er bare et men

Glad og tilfreds TDC kunde og har altid fået super service i butikkerne.

Dog har jeg været udsat for sidste gang jeg købte mobil at butikken "lige glemte" at oprette data abbonoment, og derfor fik jeg en regning på 13.000 DKK!!! Og der må jeg indrømme jeg blev yderst skræmt, de var ikke til at hugge og stikke i... og var det ikke fordi der heldigvis på min bon/kvittering stod det var inkl. data abb. så er jeg sikker på de havde forlangt pengene.... og det glemmer jeg nok aldrig :o(

Nikolaj ritiene questo recensione utile

martedì 10 maggio 2011

Risposta da TDC A/S

Hej René,

Jeg er rigtig glad for at høre, at du er glad og tilfreds med den ydelse, du får fra os.

Jeg er dog ked af at høre, at du har rendt ind i et meget uheldigt forløb i forhold til dataforbrug, og det kan jeg kun beklage mange gange.

Det lyder dog til at sagen er afsluttet, men såfremt der fortsat måtte være problemer med det omtalte forløb, er du meget velkommen til at sende mig en mail med dit mobil-/kunde-nummer til thomaswandahl(snabel-a)tdc.dk, så skal jeg se, hvad jeg kan gøre.

Med venlig hilsen

Thomas Wandahl
Kundeservicechef i TDC

IDEmøbler A/S

Dårlig oplevelse - Lykkedes dog til sidst

Min bror er flyttet i lejlighed og jeg står derfor og mangler en sofa akut, vi kan se hvis vi bestiller torsdag aften at vi kan få sofaen leveret om lørdagen, perfekt!

Vi bestiller sofaen, vi modtager dog ingen ordrebekræftelse på e-mail, så dagen efter prøver jeg at ringe til Ide Møbler, jeg ringer mere end 16 gange totalt i en tidsperiode fra 8-14, derefter giver jeg simpelthen op og ringer til butikken i Vejle, der får jeg en rigtig flink medhjælper som finder min ordrer og kan se den er gået ind og står til levering om lørdagen, perfekt og tak!

Lørdag kommer sofaen, men det viser sig så at den leveret hvor chaiselong vender omvendt af hvad der bestilt og illustreret på deres hjemmeside, fragtmanden kan ikke forstå det fordi alle numre stemmer overens med hans seddel, men hvis man søger på deres hjemmeside kan man se sofaen er oprettet 2 gange med samme billede og præcis samme tekst... så umiddelbart tyder det på en fejl på hjemmesiden... max belastende da man står og mangler den.

Fragtmanden må ikke tage sofaen med retur.. men da han godt kan se den er gal gør han en undtagelse og tager den med retur... og de lover at vende tilbage mandag....

Mandag forsøger jeg at ringe til Ide møbler, efter at have ventet i kø i OVER 2 TIMER!!!! så kommer jeg igennem.......... snakke med en medarbejder som siger jeg tidligst kan have sofaen sidst på ugen.. og jeg står og mangler den og spørger om der ikke er nogen form for kompensation? Så bliver jeg stillet om.... efter IGEN at have ventet i 1½ time i telefonen giver jeg simpelthen op... nu har jeg prøvet at ringe flere gange igen uden at kunne komme igennem....

Jeg har nu ringet til butikken i Vejle og venter på at blive ringet op af butikschefen... lad os se om det sker?

Uanset er det her bare total håbløst og det er virkelig ikke hvad jeg plejer at få af service når jeg handler i Ide Møbler Esbjerg hvor vi altid har købt vores ting...

Jeg HÅBER OG FORVENTER Ide Møbler tager denne klage seriøs og kontakter mig så vi kan få det løst og komme videre, men det er godt nok svært at få lov til at komme videre når de tilsyneladende er umulige at komme i kontakt med, ØV! :o(

** OPDATERET 10/5 **
Det hjalp åbenbart at skrive en anmeldelse her, vil sige Ide Møbler bestemt ikke var ligeglade, men det er stadig forkert man skal skrive en anmeldelse herinde for at der sker noget, men der er nu aftalt ny levering med den rigtige sofa.

Jeg vil stadig sige vi aldrig blev ringet op af butikken som lovet igår...

Opdaterer igen når sofaen er leveret og alle forhåbentligt er glade..

** OPDATERET 16/5**
Sofaen blev leveret som aftalt, alt endte jo godt, men selve købsoplevelsen og hændelsesforløbet er jo som det nu engang er, jeg syntes det er skræmmende det kan ske i et firma som Ide Møbler, må indrømme jeg havde forventet mere og har altid været glad for det firma, taget det beløb i betragtning jeg har lagt der indtil videre i mit liv og så det forløb jeg har haft, vil jeg kraftigt overveje at ligge mine penge andetsteds fremover :o)

** OPDATERET 17/5 - Som svar **
Jeg vil gerne understrege mailen virker fint i alle andre henseender, så jeg tror måske i skal checke jeres system for ikke at fungere med måske private domæner? Med mindre jeg selvfølgelig har lavet en tastefejl, det skal jeg ikke kunne afvise. Havde vi kommet igennem på telefon havde alt dette jo nok været undgået... :o)

martedì 17 maggio 2011

Risposta da IDEmøbler A/S

Hej René,

Tak for anmeldelse og din gode beskrivelse af forløbet.

Jeg kan sagtens se, at der er mange steder hvor "kæden hopper af". Du burde have modtaget en ordrebekræftelse, hvor det det er muligt, at se sofaen var spejlvendt. Det skete ikke og vi beklager. Vi har nu fundet din ordre i vores system. Jeg kan se, at vi leverer sofaen på fredag. Jeg kontakter dig desuden i dag på din mobil.

Med venlig hilsen
IDEmøbler

-------
Opdatering 17-05-2011

Vi er glade for du er tilfreds med sofaen og leveringen lykkes denne gang. Vi synes blot, at til din anmeldelse kunne indeholde at vi fik oplyst en forkert mailadresse, så derfor kom ordrebekræftelsen ikke frem.

Desuden håber vi, at du finder noget interessant for den værdicheck du har fået tilsendt.

MVH
IDEmøbler

Quickpay

Super godt og intet at klage

Syntes Quickpay er super godt, vi har nu brugt det i snart 5 år, og det har altid været stabilt, de har altid været til at få fat på hvis man havde spørgsmål eller lignende selvom der ikke er telefonsupport, føler vi bestemt ikke det som en mangel... især nu hvor der er livesupport også.

Eneste lille minus er at vi nogle gange føler man er overladt til sig selv når man roder med moduler til webshops, og der skal man nok lige vide lidt om det hvis man begiver sig ud i det efter min mening....

G4S Danmark

...Svindel og vil kun have penge

Firmaet overholder ikke deres egen kontrakt/aftale, når man så vil opsige sit produkt fordi de slet ikke varetager opgaven man betaler for, så er der et halvt år opsigelse, på noget som de slet ikke laver eller har lavet? Hvordan det hænger sammen er mig en gåde... men det er åbenbart deres forretningsmetode.

Der er købt/betalt patruljering, men efter vi fik overvågning op var det tydeligt der aldrig blev udført opgaven....

Interpole Daniel Schreiber Rasmussen ritiene questo recensione utile

Internet 123

bedste udbyder vi har haft

vi har snart haft i123 en del år, det super dejlige er at virksomheden er gode til at vejlede i en vækstfase, vi startede med et billigt webhotel og sidder idag med egen server osv og har ikke en finger at sætte på i123, perfekt og tak for en god virksomhed!

Shopitonline

Super tilfreds

Intet at klage over, skulle have en vare retur og forløb også uden problemer mv. alt i alt lige efter bogen

Trustpilot

ifølge trustpilot er det ok at lyve

Ifølge trustpilot er det ok at lyve, derudover må man gerne opdigte sin egen lovgivning samt tilsvine virksomheder uberettiget selvom det ikke kan "bevises" det man som kunde skriver :o)

Gunnar Hansen ritiene questo recensione utile

venerdì 5 novembre 2010

Risposta da trustpilot.dk

Hej

Tak for din anmeldelse

Som sagt vurderede vi ikke at anmeldelse overtrådte vores retningslinjer, men at vi meget gerne ville se dokumentation på det modsatte for at håndtere sagen. Dette har vi endnu ikke set

Med Venlig Hilsen
Trustpilot Support
Line

Oxfordit

Service langt udover det sædvanlige

Stod og manglede en håndscanner til status efter at være brændt af, af et andet firma, den pågældende scanner var så ikke på lager her heller, men de sendte en lånescanner samme dag indtil jeg får den bestilte... service som dette skal man bestemt lede længe efter.

Ingen tvivl om det er kunden der er i fokus her, jeg er ihvertfald ikke i tvivl om hvor jeg fremover skal have fat i mine ting vedr. vores systemer med labels/scannere osv.

TAK TIL OXFORD IT!!! :o)

PROFILO - René Høvinghof Johannesen

Immagine profilo di René Høvinghof Johannesen
René Høvinghof Johannesen
Recensore
Maschio, 1981
Ølgod, Danimarca

info utente

Selvstændig med eget firma hvor vi bl.a. har en netbutik.

Er nok en person som går mere op i kundeservice/oplevelse end prisen, det er ikke værd at spare penge hvis det skal betyde en dårlig købsoplevelse og ærgelse over tingene, det er livet for kort til :o)