PROFILO - Thomas Kanto

Recensioni (20)

Elgiganten.dk

Elgiganten snyder og bedrager - de har absolut ingen service

Den 2. februar 2014 købte jeg spillet Assassins Creed 3 - The Hidden Secrets Pack som download via Elgiganten.dk. Jeg kunne med det samme gå ind under min konto og hente installationsnøglen til spillet, hvilket jeg gjorde.
Men, da jeg tastede installationsnøglen ind så jeg pludseligt at nøglen gjaldt til spillet Roller Coaster Tycoon 3 Platinum.
Dagen efter skrev jeg derfor til Elgigantens kundeservice og forklarede dem problemet. Jeg fik et svar tilbage om, at de ville undersøge det og vende tilbage. Nogen dage senere modtog jeg pr SMS svar fra kundeservice, om at jeg bare skulle gå ind og hente det installationsprogram der var knyttet til produktet. Så det prøvede jeg. Men da jeg igen gik ind for at hente det, stod der stadig Roller Coaster Tycoon 3 Platinum. Jeg skrev som følge deraf igen til Elgiganten, og fik afvide at de snarest ville vende tilbage til mig. 11 dage efter denne mail havde jeg stadig intet hørt (21. februar 2014) og jeg skrev derfor til kundeservice for, at høre om der var noget nyt. Denne henvendelse fik jeg ingen svar tilbage på, udover standardsvaret, at jeg kunne forvente svar indenfor 24 timer. Den 6. marts 2014 skrev jeg derfor igen - igen - til kundeservice for, at høre om det kunne være rigtigt, at jeg ikke kan spille et spil jeg har købt og betalt for. Desværre fik jeg heller intet svar på denne. Jeg skrev derfor igen - 8 dage senere - den 14. marts 2014 til kundeservice og bad om et svar. I dag - 11 dage senere - den 25. marts 2014, har jeg stadig ikke hørt noget, og det er snart to måneder siden jeg købte spillet.

Det kan man da kalde for utrolig ringe service - eller faktisk kan man ikke kalde det service for den findes ikke.. Jeg vil derfor råde folk til aldrig nogensinde at handle hos Elgiganten igen, da man bliver snydt og bedraget, og ikke engang kan få et svar på en henvendelse, selvom de lover svar indenfor 24 timer...

Puha, det er godtnok en dårlig service...

martedì 25 marzo 2014

Risposta da Elgiganten A/S

Hej Thomas,

Tak for dit indlæg.

Jeg er rigtig ked af, at høre om din oplevelse og dens lange behandlingstid, for det er jo selvfølgelig ikke meningen, at du skal vente så længe på en løsning.

Din sag har jeg fundet frem på dit navn og jeg skal sørge for, at den bliver afsluttet hurtigst.

Jeg håber trods ulejligheden, at du får en rigtig god dag.

Skulle der være det mindste må du endelige vende tilbage på kundecenter@giganten.dk eller 70 80 70 70.

Med venlig hilsen - Best regards

Peter D.
Elgigantens Kundecenter

www.computersalg.dk

God service og hurtig levering

Jeg bestilte et DVD-drev på Computersalg.dk. Inden jeg besilte skrev jeg til kundeservice for, at høre hvad der fulgte med. Hurtigt svar og levering dagen efter bestilling!

Kan helt klart anbefales!

Centerboghandel

Gode priser og godt udbud

Centerboghandlen tilbyder en lang række studiebøger til en god pris. Især deres pakketilbud kan anbefales ved stuiestart!

Jysk

Fin

Priserne og varerne i Jysk er som regel i god stand, hvilket man desværre ikke kan sige om deres kundeservice. De gange jeg har handlet i Jysk har det taget op til 10 minutter at finde en medarbejder, der så alligevel ikke kunne hjælpe og måtte henvise til en anden medarbejder.

Det samme ved deres kasser, hvor den der står ved kassen som regel ikke ved hvordan man slår f.eks. tilbud eller pakkerabatter ind på deres kasseapparat.

SAXO.com

Gode priser

Saxo kan klart anbefales herfra. Priserne er rigtig gode og det samme er sortimentet. Det er dog ikke alle produkter Saxo har på lager og såfremt de ikke har det kan levering tage et godt stykke tid.

Billetnet A/S

Uvoren kundeservice

Jeg skulle bestille billetter til Danmarks kampe i kvinde-EM til december.

Da jeg gik ind på billetnet's hjemmeside viste den at der var omkring 20 billetter tilbage - da jeg så valgte at ville have de 5 bedste pladser (ikke nødvendigvis ved siden af hinanden) sagde den, at det kunne jeg ikke.

Jeg ringede så til deres kundeservice og blev modtaget af en meget uvenlig dame, der rettede på næsten hvert ord jeg sagde og bare sagde at der ikke var så mange billetter. Jeg fortalte så at det altså så sådan ud på deres hjemmeside - det afviste hun, for det var ikke sandsynligt at deres hjemmeside ikke passede.

Jeg fik hende så til at bestille de billetter der nu var tilbage og gik dagen efter ind og kiggede på siden igen. Den viste stadig, at der var mange billetter tilbage og at de billetter jeg havde fået også stod som ledige. Nu glæder jeg mig til, at se om der er nogle der er blevet dobbeltbooket.

Pas på når I bruger hjemmesiden, for den passer øjensynligt ikke!

AL Bank

Gode "priser"

Jeg valgte Arbejdernes Landsbank, da jeg fandt deres tilbud det bedste. Deres kundeservice kan diskuteres og jeg er ikke sikker på, at jeg vil være der når jeg for alvor skal bruge service - optage lån mv. Men til indlån og opsparing kan banken sagtens anbefales!

AVG Technologies

Godt produkt

AVG kan beskrives kort: Godt og billigt.

Jeg har selv købt AVG licens og er yderst tilfreds med den sikkerhed jeg har fået på min computer. Inden jeg fik AVG havde jeg ofte virus - jeg har ikke haft en siden, da filerne bliver blokeret inden de kommer ind i systemet. SUPER.

Bobedre

Lang leveringstid

Jeg bestilte et velkomsttilbud fra Bo Bedre og fik afvide et par dage efter at nu havde de sendt det første blad. Problemet var bare, at der gik 12 dage fra de sagde de havde sendt det til jeg modtog bladet. Og nu skal jeg vente yderligere 3 uger på, at få min velkomstgave. Det må da kunne gøres hurtigere!

Dell

Ingen problemer

Jeg købte i foråret en stationær computer hos Dell. Dagen efter så jeg et TV-program omkring Dell's kundeservice og blev bange for hvordan min ordre ville forløbe.

Jeg blev dog glad for, at jeg fik min ordre til tiden og det problem jeg havde blev løst efter at have talt i telefon med kundeservice i mindre end 10 minutter!

Så jeg kan absolut anbefale Dell til andre!

Elounge

Forholdsvis lang levering, men god service

eLounge har en forholdsvis lang leveringstid, men bare man er klar over dette er det ikke noget problem.

Jeg blev kontaktet af kundeservice dagen inden de ville sende mine bøger, fordi der var sket en skade på en af bøgerne. Jeg fik forklaret hvad der var sket og fik valget mellem at de kunne bestille en ny eller at jeg kunne få et gavekort. Det er god service!

GLS Denmark

Man skal selv hente sit pakke et eller andet sted

Jeg har tidligere brugt GLS ofte til, at få leveret pakker, men jeg er godt nok skuffet over deres seneste tiltag, at de ikke vil levere til hoveddøren. Så går ideen med levering lidt ud af det. Skuffende.

TDC A/S

Ringer for ofte

Jeg har tidligere selv haft TDC som ADSL. Deres produkt fejlede intet, omend prisen var en smule højere end de andre udbydere med samme produkt.

Grunden til at jeg ikke giver højere bedømmelse er, at deres kundeservice ringer alt for ofte. To gange inden for to dage oplevede jeg, at de ringede til mig og spurgte om jeg var tilfreds med produktet. Det er ikke godt nok, at man skal spørges om det samme flere gange.

Fullrate A/S

OK support/dårlig forbindelse

Jeg har selv Fullrate som ADSL-forbindelse (internet+telefon) og har aldrig opplevet problemer med dem. Det bestilte ankom til tiden.

Dog har jeg nogle problemer med forbindelsen, der gør at forbindelsen oftest ryger efter ½-1 time. Dog kun i nogle minutter, men det er vældig irriterende. Jeg har prøvet at koble en ekstern router til, hvilket løste problemet, så noget kunne tyde på at det er Fullrates trådløse modem der mangler noget.

Med hensyn til deres service er den fin, dog er det en ulempe at man ikke kan kontakte dem telefonisk i weekenden.

Windowslive

Dårlig/ingen service

Når man henvender sig til supportteamet bag Windows Live og kommenterer på deres seneste opdateringer af Windows Live Messenger og Windows Live Mail får man intet svar. Det er katatrofalt fårligt, når man kan se at det ikke blot er en selv, der er irriteret over de opdateringer der er foretaget.

De henviser på deres hjemmeside til, at man er velkommen til at give feedback, men man hører aldrig fra dem om man bruger feedback-skemaet, deres fora eller kontakter dem på mail.

Jeg er - desværre - gået væk fra at bruge Windows Live og bruger istedet andre produkter, der dækker det samme og har bedre kvalitet.

Hotmail

Mangler spamfilter

Hotmail er en meget god mailservice, uden de store problemer.

Dog er der en del problemer med spammails. Modtager dagligt tre-fire spammails på min mail og ikke særlig mange af dem går i "uønsket"-mappen. Burde få styr på alle disse spammails, da de ofte er sendt fra andre hotmail-adresser.

Amazon

God service

Har handlet hos Amazon.co.uk flere gange og vil helt sikkert gøre det igen.

Hvorfor så kun 4 stjerner? Har desværre oplevet én gang, at jeg er blevet faktureret for det forkerte problem, men da jeg så konktaktede kundeservice returnerede de det overskydende problem.

Gode priser og fri levering i Danmark, hvis du bestiller for over 25 pund. Eneste decideret minus ved Amazon er, at de ikke sender tunge varer til Danmark.

PointShop.dk

Ingen skjulte omkostninger

På baggrund af den fejlagtige anklage mod Pointshop.dk har jeg skrevet følgende indlæg til Pointshop.dk, som jeg også vælger at bringe her.

Og nej, jeg er ikke ansat af Pointshop.dk - og kender ingen af de ansatte. Jeg er blot forarvet over den katastrofale mediedækning, der er omkring en sag - husk også at læse Pointshop.dk's egen baggrund for anklagen: www.pointshop.dk/kontant
__________________________________________________________
Som I selv siger fremgår det tydeligt flere steder, at man selv skal afmelde sit VIP-medlemsskab, hvilket er ret simpelt at gøre.

Herudover medgiver jeg jer, at I yder en serviceydelse, og at fortrydelsesretten derfor ikke er gældende. Såfremt fortrydelsesretten skulle være gældende på jeres side skulle den gælde på tonsvis af sider, hvor den ikke gælder i dag.

At medlemsskabet ikke må fornyes automatisk er jo decideret vrøvl. Hvad med alle de andre sider der gør dette? Skulle forbrugeren selv gå ind en gang om ugen og bekræfte? Det vil folk ikke gøre.

Herudover ser jeg intet problem i, at I sender mails ud med kampagnetilbud - da disse kan frameldes af brugeren selv (som med så mange andre internetsider).

Jeg har selv set jeres (nye) kampagne med en mobiltelefon på link hvor de desværre fremstiller det som at man får 50.000 point kun til en telefon - en hurtig gennemgang af jeres side viste dog hurtigt at man ikke kun kan købe en mobiltelefon - hvilket jeg heller ikke selv har gjort. Et forslag kunne evt. være, at I fremover sendte et billede eller den tekst som jeres samarbejdspartnere måtte bruge - på denne måde ville I formentlig undgå misforståelser...

Med hensyn til sagen med de gamle mobiltelefoner, hvor leverandørerne gik konkurs kan I jo absolut ikke klandres herfor. Jeg har ikke selv bestilt en telefon under denne kampagne, men udfra det brev I tidligere har udsendt kan I jo ikke gøre meget mere end at beklage.

Magnus Kjøller, Mads, ole sloth, Dennis Perto, ske Anders Machmüller ritiene questo recensione utile

Happii

Super oplevelse

Bestilte fredag aften og modtog varen tirsdag. Bedste pris på markedet og rigtig god service. Kan klart anbefales!

Coolshop

Fantastisk service

Dagen efter bestilling modtog jeg varen.

Prisen for produktet var fantastisk.

Jeg har handlet på Coolshop.dk flere gange og vil gøre det igen - det er sikkert.!

PROFILO - Thomas Kanto

Immagine profilo di Thomas Kanto
Thomas Kanto
Recensore
Maschio, 1990
Aalborg, Danimarca

info utente

Thomas, 20 år, Aalborg, AaB-fan, badminton, Aalborg Universitet