PROFILO - Nicholas Møller

Recensioni (8)

Elektronik Lavpris Aps

Godt udvalg og super service

Nem og overskuelig webshop og et godt udvalg og gode priser. Levering fra dag til dag. Dog har jeg betalt 20 kr. i ekspeditionsgebyr og 49 kr. for forsendelse. På forsendelsen var der påstemplet 7,5 kr. Det er bestemt ikke i orden at tage overpris af den størrelsesorden på fragten - derfor kun 3 stjerner.

Rejseplanen

Rigtig godt produkt - desværre for mange fejldata

Siden fungerer godt som overordnet guide. Desværre er der alt for mange busruter som ikke er opdaterede eller også står stoppestederne i forkert rækkefølge. Enkelte togafgange er registreret som busafgange osv.
Der bliver ofte foreslået meget misvisende ruter. Derfor er det klart bedst at læse den rigtige køreplan på DSBs, Movias eller et andet trafikselskabs hjemmeside.

YouSave.dk

Super betjening!

Flot hjemmeside. Leveringsdygtig inden for rigtig mange forskellige el-artikler. Leveringstid tog dog over 2 dage efter bestilling, men set i lyset af, at det er sommerferie OG de billige priser OG den gode kommunikation, betyder det bestemt ikke noget. Handler helt klart her igen!

TELMORE

Rimelig pris på TDCs net

Gode priser set i forhold til at de bruger TDCs net - hvilket jeg erfarer er det bedste i DK til almindelig mobiltale. På 3G-nettet mangler der stadig dækning en del steder.
Ellers super nem onlinebetjening og rimelige priser - især efter indførelsen af "pakke-løsninger".

Movia

Højere pålidelighed end med DSB

De busser på Vestsjælland som jeg kører med, er meget pålidelige og kommer sjældent mere end 2 minutter for sent.
Jeg har haft over 8.000 påstigninger i en bus, og det er sket 2 gange at den ikke er kommet, hvilket må siges at være fint.
Sure chauffører opleves en gang i mellem, men det største problem med busserne er, at der mangler aircondition om sommeren! Man burde give entrepenørerne 2 kr. mere i timen, mod at de køber busser med aircondidion. Derfor 4 stjerner i stedet for 5.

Rejsekort

Smart system! Slipper nu for at købe klippekort

Smart system trods trafikselskabernes besværlige zonesystemer, som Rejsekortsystemet skal kunne kapere, hvilket vel også er grunden til, at det er forsinket så længe.
Har nu brugt Rejsekort i snart et år og må sige at det virker upåklageligt. Dog har jeg tit oplevet, at der i busser ikke har været installeret udstyr, så man har kunnet bruge sit kort - men så må man jo rejse gratis ;)
Tilmeldingsfunktionen til "automatisk optankning" ikke virker på selvbetjening - man bliver blot returneret til forsiden. Få det lavet!!!
OG så skal det også være muligt, at checke ud på kortlæseren FORREST i bussen, da man tit uden for byerne stiger af på steder, hvor der ikke er et stoppested. Derfor bliver man nødt til at fortælle chaufføren hvor man skal af henne og dermed stige ud ad fordøren.
Alle de småting skal nok komme på plads - alt i alt et meget lovende system.

Postdanmark

OK levering, men er træt af Post Danmarks reglement og omdeling i Sorø Kommune

Pakken ankom hurtigt - intet at klage over dér.
Dog synes jeg, at det er irriterende at personalet på Posthuset (som i øvrigt udviser fræk adfærd over for kunderne) kun må udlevere pakker til præcis det navn pakken er sendt til.
Idéen er god nok, men når de bringer pakkerne ud til døren, vil de jo gerne udlevere til en anden end den person pakken er sendt til.
Generelt er Post Danmark rigtig dårlige til postomdeling i Sorø Kommune. Det er efter tilfældighedprincippet at posten bliver omdelt. Jeg får tit post fra naboen eller til en anden adresse op til 20 km. væk. Jeg tænker bare, hvor min egen post ender...

Getmore

En af de bedste online elektronikbutikker!

Priserne hos Getmore er altid i orden. Levering er sket dagen efter alle de gange jeg har haft bestilt hos Getmore. Kan 100% anbefales, hvis man ønsker hurtig betjening!

PROFILO - Nicholas Møller

Immagine profilo di Nicholas Møller
Nicholas Møller
Recensore
Maschio, 1991
Danimarca

info utente

Jeg bruger nettet en del, og køber så meget som muligt via nettet. Dette er primært fordi det billigere at handle via nettet, selvom jeg er klar over at der er nogle sorte får imellem.
Generelt skal der en meget dårlig kundeoplevelse til, for at jeg vil give en virksomhed færre end 5 stjerner. Oftest gør de fleste virksomheder deres bedste for at yde den service de har lovet.
Jeg bruger tit selv trustpilot.dk til danne mig et overblik over en virksomheds troværdighed.