PROFILO - Tina Lund

Recensioni (8)

Bilka

De vil være bedst ?? Men det er de ikke!! LANGT fra!!

Kunne man bare få noget kvalificeret hjælp så var det knap så slemt, men det kan man ikke!!
Var skiltningen iorden så kunne man hjælpe sig selv et langt stykke hen af vejen men det er den ikke!!
Og når man så henvender sig og klager, så er der heller ikke neget hjælp at hente, og så tager de det dybt personligt, det er jo uprofessionelt, og giver bare dig som kunde endnu en træls oplevelse!!
Bilka har glemt deres mentors ord; " Du skal behandle dine kunder som gæster" Mon ikke Salling ville vende sig i sin grav hvis han kunne se og høre hvordan hans kunder blev behandlet... for hvis man behandlede sine gæster sådan kom de bestemt aldrig igen!! Flovt Bilka, tag jer sammen, service er vigtig, prisen er ikke alt!!

Kurt ritiene questo recensione utile

Jysk

100kg vare dumpet i indkørsel Tak JYSK !

Sælgerne lyver desværre når de fortæller at du får dine vare leveret og at der er to mand på bilen der kommer, og at de bærer varerne ind i din bolig. Så når dine vare kommer, så bliver de stillet udenfor p paller som du selv skal skille dig af med bagefter.
Når du fortæller mændene, for der kommer to, (men de må ikke bære vare ind,for deres firmar siger de) at sælgeren i butikken har sagt at de bliver båret ind, så siger de Ja det ved vi godt sælgerne siger det gør de altid, de lyver altid om det for at sælge, men vi bærer det ikke ind, og vi tagr det heller ikke med retur, for det har vi ikke plads til i bilen. Du må løse det med JYSK. Så ØV JYSK at gør sådan ØV at jeres sælgerer er trænet mere i løgn end i service.

Jean Larsen ritiene questo recensione utile

Ikea

Svensk når det er bedst :o)

Jeg elsker at handle i IKEA, og jeg elsker at jeg kan spise og drikke for stort set ingen penge i IKEA, når nu jeg er der i så mange timer.
Men hvad sker der lige ved kassen når jeg har handlet for 10.702kr Hvorfor stopper kassemedarbejderen mig når der står 5.012kr på kassen og beder mig om at betale førend vi kan gå videre????
Hm... forstår intet. Det bliver værre.. Så stoppes jeg igen!?! Denne gang står der 3.929kr på kassen nu skal jeg igen betale førend vi kan køre videre. Jeg er rystet !! Sidte omgang køre så igennem uden stop og jeg skali treide omgang betale 1.761kr men HVORFOR skal jeg betale af tre gange? Hvorfor er det sådanne skæve beløb hvad er logikken i dette? Jeg har INTET kunne finde om dette nogen steder. Ikke på IKEA´s hjemmeside, ikke i deres katalog, ikke i butikkerne hverken i Århus eller Odense, og ingen af dem jeg har talt med pr. ttelefon vidste noget om at dette ville ske hvis man handler for et større beløb. Så ØV med ØV på til IKEA for manglende info om dette.
PS; Godt jeg ikke også købte et køkken til 25.000kr :o)

Biocenter

På overfladen ser det godt ud...

Kvaliteten af filmene er der intet i vejen med.
Men men men..hvad sker der lige med prisen på slik, popcorn, drikkevare og at atge penge for f.eks 3D briller når en billet til en 3D film koster 110kr hos dem, det er uforståeligt og uartigt. Og på hjemmesiden hvor du kan bestille og købe dine billetter, bliver du slet ikke informeret om at disse briller koster ekstra, så du får en skøn overraskelse når du ankommer, for at afhente dine billetter, som du så også skal betale 5kr for at få selvom du selv har lavet alt arbejdet på nettet selv..igen ØV Biocenter Kolding. Til slut vil jeg også sige at jeg synes det er meget kortvarigt at I vælger at vise filmene, men det blev først sådan da i lavede om..ærgeligt..for vi er mange der ikke kan nå at se filmene når i kun viser dem i 10-14dage. Så vi har fundet anden biograf at tage i..kan anbefale Kosmorama i Haderslev, kanon service, skønne sæder der ALLE kan lægges ned UDEN merpris, slik priser der normale og så kan vi alle nå at se alle film for de bliver ikke taget af programmet efter 2 uger!!

TELMORE

SUPER firma, SUPER service, SUPER hjemmeside, SUPER produkter.

Kan kun rose Telmore. Har været kunde i rigtig mange år, og det bliver jeg ved med. Aldrig er der bøvl med noget, og deres personale er klædt på til alt. Du får service i højeste klasse. De produkter de har er top dollar og priserne holder max. Sådan skal man gøre det Telmore, tak ! Også for en super hjemmeside.

Elgiganten.dk

Vågn nu op, for pokker da !!

Øv, at der ikke er mere fokus på at yde service.Øv at der kun er en ved kassen, uanset om der er 10 sælgere på gulvet. Øv at kunder bare er nogen der skal købe nogen vare så butikkerne kan tjene nogen penge, og det uanset om de har fået de råd den vejledning de skulle have eller endda den vare de havde behov for.Øv at de tilbagevendende utilfredse kunder ikke bliver serviceret og afhjulpet.
Men især øv at ledelsen ikke sørger for at deres personale er rustet til at modtage ovenstående. Så El-Gigant jeg tænker GIGATIST ØV hele vejen !

Google

ELSKER Google, intet kan få mig til at bruge andet!

" Når der er noget jeg er i tvivl om spørger jeg altid dig mor, og hvis ikke du ved det, så spørger jeg Google, de ved alt det du ikke ved."
Dette er et citat fra min datter på 13 år. Jeg synes det dækker nøjagtigt hvad jeg mener om Google.
Når jeg er i tvivl om noget, så spørger jeg nemig altid Google. Og de skuffer aldrig, tak Google:)

SAXO.com

Brugervenlig, overskuelig og super god hjemmeside, knald hurtig levering. Alt fungerede 100% .

Når du skal købe bøger online, så gør det på saxo.com. Der kan du nemt uden bøvl finde alt du søger, det er billigt, de leverer lyn hurtigt og du skal ikke spekulerer på om det er sikkert eller om du får hvad du har bestilt, for de har 100% styr på tingene. Jeg elsker at shoppe hos dem, og det vil du også, stol på det, stol på dem.

PROFILO - Tina Lund

Immagine profilo di Tina Lund
Tina Lund
Recensore
Donna, 1968
Kolding, Danimarca

info utente

Jeg er en helt almindelig forbruger der sætter pris på service og ikke bryder mig om at der idag ikke er meget af netop det, nogen steder, efterhånden. Jeg synes ikke det er mange steder du kan få hjælpsomt personale mere, jeg synes ikke det er nemt at få nyttig og ikke mindst korrekt information mere, desværre. Men ikke desto mindre skal vi betale mere og mere for produkterne.. hvorfor synes vi det er iorden, og hvorfor skal vi ikke sætte spørgsmålstegn ved det.. Det er meget typisk at vi blot bukker hovedet og går eller finder os i det, og ikke brokker os førend vi er hjemme igen. Det synes jeg er for dumt. Vi må op på mærkerne og melde tydeligt ud. Vi skal ikke finde os i det, vi skal stille krav. Kun på den måde får vi kvaliltet.