PROFILO - Stefanie Jespersen

Recensioni (2)

Canal Digital Danmark

Uforskammet kundeservice, og dårlig reparation

I en hel måned har mit internet ikke virket. Grundet personlige årsager har jeg ikke kunnet få nogle ud de første uger i august. Men jeg har haft ringet seks gange til canal digitals kundeservice i løbet af august og hver evig eneste gang er jeg blevet behandlet ubehøvlet.
Det virker som om, at hver gang jeg ringer og de hører at jeg er en kvinde går de straks ud fra jeg ingen forstand har på internet. Nu er situationen så den, at jeg har ganske meget forstand på internet, modem osv.
Det er som om at man bogstaveligste forstand støder mod en dør når man ringer derind. De kan desværre ikke tage sig af, at mit internet ikke virker (det er heller ikke dem der skal tage sig af det, bare forelægge en løsning for mig), de ved virkelig ikke hvad de skal gøre, hvis jeg vil have en tekniker ud samme dag koster det syv tusind, og har jeg reelt set råd til det? Sådan nogle kommentarer får jeg når jeg ringer.
Jeg er dybt frustreret over at mit internet ikke virker, da jeg skal bruge det til mit studie.
Da vi endelig fik en tekniker ud (efter vi havde måtte vente i ti dage) d. 26.08.11 virkede det weekenden over, altså til d. 29.08.11.
Jeg ringer igen til kundeservice, og får herpå den mest flabede service jeg nogensinde har fået. Det endte ud med jeg lagde på, og i ren og skær vrede begyndte at græde. Jeg var så sur og vred over hans service, at jeg nu afmelder mit internet.
Jeg er ikke interesseret i at have et internet hos et firma, der behandler deres kunder som det rene skidt. Kundeservice er der til, at hjælpe deres firmas kunder, ikke for at få dem til at bryde ud i tårer af ren og skær vrede og frustration (jeg er normalt ikke let til tårer i disse situationer).

giovedì 1 settembre 2011

Risposta da Canal Digital

Hej Stephanie

Vi forsøger i øjeblikket at komme i telefonisk kontakt med dig - dels for at undskylde den række af uheldige oplevelser, du har haft og dels for at kompensere dig med 2 måneders gratis internet som et plaster på såret.

Forløbet, som du beskriver det, er ubehagelig læsning, og efter at have nærstuderet begivenhederne er der slet ingen tvivl om, at du er 100% uden skyld i de problemer, der er opstået - og at det er specielt vores teknikere ikke.

Første gang du fejlmelder, dukker der ingen tekniker op, fordi han "fejlnoterede" i sin kalender. Dette er vores ansvar.
Anden gang dukker teknikeren op men fikser kun halvdelen af problemet, da han er dukket op uden alle de nødvendige dele. Igen er dette i sidste ende vores ansvar - og det betyder denne gang, at du kun har internet hen over weekenden, inden det kollapser igen.
Da du derefter ringer ind igen, synes det som om vores Kundeservice ikke har kunnet finde ud af at arrangere en tid for endnu et besøg (det 3. besøg!), som passer dig. Atter er dette ikke dit ansvar men vores - ikke mindst når det er gentagne fejl fra vores side, der har udløst behovet for endnu et teknikerbesøg. At du tilmed føler dig dårligt behandlet, dårligt vejledt og meget lidt serviceminded behandlet gør bare alting uendeligt meget værre.

Vi vil gerne i kontakt med dig. Dels for personligt at beklage og dels for at kompensere dig med 2 måneders gratis internet. Balladen her er i sidste ende vores fejl. Ingen tvivl om det. Og vi beklager, samtidig med at vi nu undersøger, hvad der skete i den telefonsamtale, du beskriver som "flabet". Medarbejdere, der leverer en sådan service kan hurtigt finde sig selv foran døren til AF.

Mvh og med stor beklagelse
Jakob
Canal Digital

NiceHair

Perfekt service

Jeg købte mig et ghd rare glattejern med føntørre og diverse produkter til. Prisen for alt dette, var mildest talt ikke højt på nogen måde!
Er fuldt ud tilfreds med servicen af varen, for alt var som det skulle være.
Man fik endda en lille slikpose med, i anledningen af, at det var jul. Så der er også humor blandet med i det.. :) Vil helt klart anbefale deres hjemmeside til mine veninder/venner.

PROFILO - Stefanie Jespersen

Immagine profilo di Stefanie Jespersen
Stefanie Jespersen
Recensore
Donna, 1991
Danimarca

info utente