PROFILO - Veryfrank

Recensioni (9)

Conrad.nl

goede site voor onderdelen

Jammer van de HOGE verzendkosten en eventuele verzekeringskosten voor het verzenden!!

Kieskeurig

goed vergelijkingssite

Ga zo door. Fijn om ergens te kunnen checken wat de "prijs-kwaliteitsverhouding" van een product is en hoe anderen er tegen aankijken die het product al enige tijd in gebruik hebben !!!

Zoover

wel goed maar wordt GEEN panellid !!

ik krijg te veel e-mail met onzin van zoover sinds ik ingeschreven had als panellid. Het is beter om de site zonder panellid te zijn te gebruiken. Beoordelingen zijn goed en meestal klopt het allemaal redelijk wat er gezegd wordt. ik ga mijn panllidmaatschap binnekort sowieso beeindigen. Frank V.

iBOOD.nl

goed

ooit EEN keer een bestelling gedaan. Goede producten maar helaas maar EEN dag geldig. Jammer

123inkt.nl

reeds beoordeeld dacht ik !!

meestal wel goed ! advies gegeven via info@123inkt.nl om wat aan hun site te wijzigen!! Gebruiksvriendelijker maken zodat minder foute bestellingen gedaan zullen worden.
Alleen heb ik 2 keer een foutieve bestelling gedaan en deze gedeeltelijk geretourneerd. Helaas gaat het retourproces gepaard met enorm hoge kosten voor verzending omdat er standaard GEEN antwoordnummer maar een postbusnummer. retourneren kost dan al gauw 7 euro, aangetekend. Er bestaat een antwoordnummer maar dit wordt standaard niet bekend gemaakt of verstrekt in de retourprocedure!!! Jammer. Voor mijn NOOIT meer 123 huismerk vervangers voor HP-producten !!! en HP XL verpakkingen ipv gewone verpakkingen!!
met vriendelijke groet Frank V.
RETnr. postcode + huisnummer --------> postbusnummer
P.s. Het antwoordnummer bleek bij mijn 2de verzending op een ander pakket te staan wat bij het postkantoor aanwezig was. Dus postbusnummer verwijderd en GRATIS verzonden met het antwoordnummer !! Toch kunnen controleren met tracktrace of het aangekomen was !!

martedì 7 febbraio 2012

Risposta da 123inkt.nl

Beste Veryfrank,

Wat jammer dat uw bestelling ondanks het zoeksysteem toch 2 maal bij u verkeerd is gegaan. Wellicht kunt u eens gebruik maken van "Mijn 123inkt.nl" waar u de bestelhistorie aantreft en eenvoudig een vorige bestelling opnieuw kunt plaatsen.

Retourneren kan uiteraard altijd. Bij een defect zijn de verzendkosten voor 123inkt.nl door middel van een antwoordnummer. Bij het afzien van een aankoop tijdens de afkoelingsperiode zijn de retourkosten voor de consument zoals bepaald door de Consumentenbond en Thuiswinkel.org.

Mocht u toch nog twijfelen bij het plaatsen van een bestelling neemt u dan voor het afronden even contact met ons op zodat wij u kunnen adviseren. Dan moet het zeker goed gaan.

Met vriendelijke groet,
123inkt.nl

Vodafone

redelijk presterend bedrijf

Ook al zijn ze niet altijd even goed te bereiken of te mailen, ze zijn meestal wel ter zake deskundig mits je de goede afdeling belt of mailt. Goed antwoord is niet vanzelf sprekend.

Vistaprint

WAARDELOOS BEDRIJF

ik heb nog nooit zo'n waardeloos bedrijf meegemaakt. Ik wilde graag iets bestellen naar aanleiding van een aktie die bij een tijdschrift werd meegeleverd. In augustus 2011 wilde ik graag een spandoek bestellen voor de 16de verjaardag van mijn zoon(oktober). Dus belde ik naar de klantenservice van VISTAPRINT. Dat spandoek zou gratis zijn, maar er werd nog van alles aangepraat om meer te bestellen. Het spandoek zelf is nooit aangekomen door een fout met de automatische machtiging en de rest van de bestellingen uiteraard WEL met een andere automatische machtiging. Later wilde ik de bestelde spandoek alsnog bestellen en laten opsturen maar dat was niet meer mogelijk. Weer gebeld dus, maar er was niets mogelijk en zeker NIET gratis.

Al met al heb ik alle banden met dit bedrijf verbroken en wil ik dus GEEN contact meer, nog mail , nog iets anders van hen ontvangen !!
Houd dus allemaal het volgende in de gaten bij een bestelling bij VISTAPRINT: Je wordt verleid om meer te bestellen dan je eigenlijk wil, en je moet altijd betalen voor het verzenden en voor alle extra's die je besteld. Laat alle flyers die ze versturen links liggen of scheur ze meteen kapot net als ik doe, zodat je NIET in de verleiding wordt gebracht of geraakt om IETS te bestellen bij dit waardeloze bedrijf !!!
Met vriendelijke groet,

Frank V,
Helmond

Pixum

prima, ik gebruik jullie al zeer vele jaren

erg goed, maar ik bestel altijd alleen maar foto's van 10 x 15 cm. En ook maar maximaal 3 keer per jaar. geen albums, of andere producten. De aanbiedingen zijn meestal goed en goedkoop vooral de 100 foto's of meer. Enige kritiekpuntje is: ik kreeg elke week ongeveer 3 mailtjes met enorm veel aanbiedingen waarvan meestal de einddatum verloopt voordat ik er gebruik van zou willen maken. e-mail aanbiedingen zij erg talrijk en dus onnodig veel.
Zou minder mogen de hoeveelheid gemailde aanbiedingen !! Zit ook veel bij wat ik nooit gebruiken zal !! ik laat alleen foto's afdrukken en zet wel eens foto's in een album op pixum waar anderen dan onze foto's kunnen bekijken. delen van eigen online foto-abums

PROFILO - Veryfrank

Immagine profilo di Veryfrank
Veryfrank
Recensore
Maschio, 1962
Helmond, Paesi Bassi

info utente

Frank